Είναι η τρίτη φορά που η Θεσσαλονίκη αποτελεί τελευταία τον τόπο γυρισμάτων για κινηματογραφικές ταινίες. Αυτήν την περίοδο, επί δυο μήνες, πραγματοποιούνται γυρίσματα της ταινίας The Bricklayer με πρωταγωνιστή τον Aaron Eckhart. Τα πρώτα γυρίσματα έγιναν στο κέντρο της πόλης, στην Πλατεία Εμπορίου, στα Άνω Λαδάδικα, εκεί όπου στους γραφικούς πεζόδρομους της περιοχής και πέριξ, λειτουργούν εστιατόρια, καφέ μπαρ, μεζεδοπωλεία, μαγαζάκια με παραδοσιακά προϊόντα, deli κτλ.

48

Και αν πέσετε πάνω στον Bricklayer, τον Aaron Eckhart δηλαδή, που στο πλευρό του βρίσκεται η Nina Dobrev, και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Renny Harlin, μην εκπλαγείτε. Θεσσαλονίκη λοιπόν και… action!

Η Θεσσαλονίκη είναι, όμως, και μια πόλη που τρέχει για να υιοθετήσει τα νέα κριτήρια της πράσινης ανάπτυξης, σε μια περίοδο που ο τουρισμός σε συνάρτηση με την κλιματική αλλαγή επιβάλλουν βιώσιμες πρακτικές και μείωση του αποτυπώματός της στο περιβάλλον.

Ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki

13o χλμ. Θεσσαλονίκης – Περαίας, τηλ: 2310 401234

Αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η αφύπνιση της «πράσινης» συνείδησης των επιχειρήσεων και δη της φιλοξενίας, βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Όλο και μεγαλύτερο ποσοστό ταξιδιωτών επιλέγει προορισμούς αλλά και καταλύματα που εφαρμόζουν πρακτικές βιωσιμότητας. Οι πελάτες είναι πρόθυμοι να αλλάξουν συνήθειες και αυτό η Hyatt Regency Thessaloniki το γνωρίζει πολύ καλά.

Αυτή η δυναμική περιβαλλοντική προσέγγιση είναι αποτυπωμένη ήδη από το 1999 που λειτουργεί το ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο μ’ έναν από τους μεγαλύτερους πολυμορφικούς χώρους συνεδρίων και εκδηλώσεων της Β. Ελλάδας, με το Harmonia Spa & Wellness, τα βραβευμένα εστιατόρια Ambrosia του Hyatt Regency Thessaloniki και το Alfredo’s Garden του Regency Casino Thessaloniki και τα μπαρ, προσφέρει μία μοναδική παλέτα υπηρεσιών πολυτελείας που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επισκέπτη που το επιλέγει για τη διαμονή του, είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή.

Με τους εντυπωσιακούς του κήπους που απλώνονται σε έκταση 110 στρεμμάτων, το Hyatt Regency Thessaloniki έχει στην κατοχή του την πιστοποίηση Travelife Gold, μια από τις πλέον απαιτητικές αλλά και περιζήτητες «περγαμηνές» βιωσιμότητας και κοινωνικής ευθύνης στη διεθνή ξενοδοχειακή αγορά. Το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα πιστοποίησης αειφορίας το οποίο απευθύνεται σε ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, με βάση το περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό τους αποτύπωμα, χορηγείται εφόσον αποδειχθεί ότι πληρούν μια σειρά αυστηρών κριτηρίων (άνω των 160), σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας τους.

Και αυτή η πιστοποίηση αειφορίας ήρθε για το πεντάστερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ύστερα από καθολικό επιτόπιο έλεγχο των υποδομών και των εγκαταστάσεών του, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι έχει επιτύχει υψηλά πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης, κοινωνικής ευθύνης και εταιρικής διακυβέρνησης.

Για παράδειγμα, όλοι οι λαμπτήρες στα δωμάτια έχουν αντικατασταθεί από λάμπες LED εξοικονομώντας ενέργεια, ενώ στους κοινόχρηστους χώρους έχουν αντικατασταθεί σε ποσοστό 60%. Για την παροχή θέρμανσης, ζεστού νερού και ατμού χρησιμοποιείται το φυσικό αέριο. Στους συνεδριακούς χώρους, τα πλαστικά μπουκάλια με το νερό έχουν αντικατασταθεί από γυάλινα, το νερό σερβίρεται από κανάτες ενώ τα μισογεμάτα μπουκάλια με νερό αδειάζονται σε ένα μεγάλο δοχείο και το περιεχόμενο χρησιμοποιείται για το πότισμα των φυτών.

Επίσης, τα πλαστικά μπουκάλια με τα καλλυντικά περιποίησης (amenities) έχουν αντικατασταθεί από γυάλινα και στα μπάνια των δωματίων χρησιμοποιούνται μεγάλες συσκευασίες. Οι πλαστικές κάρτες για την είσοδο στα ευρύχωρα δωμάτια έχουν αντικατασταθεί από βιοδιασπώμενες. Το ίδιο συνέβη και με τα καλαμάκια και τους αναδευτήρες για τα ποτά. Τα πλαστικά κύπελλα έχουν αντικατασταθεί από χάρτινα. Και βεβαίως, ανακυκλώνονται υλικά όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλο, λαμπτήρες, ηλεκτρικές συσκευές κτλ.

Στην περιβαλλοντική συνείδηση της Hyatt Regency Thessaloniki περιλαμβάνονται επίσης η μείωση της σπατάλης τροφίμων με δωρεές σε ευάλωτες ομάδες, η υποστήριξη τοπικών παραγωγών και χρήση εποχιακών τοπικών υλικών στα μενού των εστιατορίων, δωρεές παλιών επίπλων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, δωρεές κλινοσκεπασμάτων σε νοσοκομείο για επαναχρησιμοποίηση κ.ά.

Regency Casino Thessaloniki

12ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου, τηλ: 2310 491234

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εκπλήξεις που προσφέρει ο πολυχώρος διασκέδασης και ψυχαγωγίας Regency Casino Thessaloniki στη Θεσσαλονίκη, ένα από τα μεγαλύτερα και ασφαλέστερα καζίνο της Ευρώπης. Εδώ και λίγες μόλις ημέρες καινοτομεί και πάλι με τους «ζωντανούς» τοίχους, την Moss Art, μια μοντέρνα μορφή τέχνης που προέρχεται από τη Σκανδιναβία και έχει ως βασικά συστατικά τις φυσικές λειχήνες και τα βρύα. Η δε ιδιότητά της είναι να προκαλεί αισθήματα χαράς και ευεξίας αλλά και θετικής ενέργειας. Τους «ζωντανούς τοίχους» της Moss Art με τις ευεργετικές τους ιδιότητες θα τους βρείτε στους ανανεωμένους εξωτερικούς χώρους παιχνιδιού του Regency Casino Thessaloniki.

Στο μεταξύ, το εστιατόριο La Terrasse (τηλ. 2310-491234) του Regency Casino Thessaloniki προσφέρει ένα μελετημένο κρητικό μενού για το μήνα Απρίλιο: αφιερωμένο στην κρητική παραδοσιακή γαστρονομία το μπουφέ του εστιατορίου δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε νοστιμότατα πιάτα και μάλιστα με τη δυνατότητα απεριόριστων re-fills. Κρητική σαλάτα, οφτή σαλάτα με πατάτα, κρεμμύδι, ελιές και φρέσκα μυρωδικά, κρητικός ντάκος με ξυνομυζήθρα και ρίγανη, πιλάφι σφακιανό, σκιουφιχτά με λαχανικά και ντομάτα, παραδοσιακή μαραθόπιτα, ομελέτα με στακοβούτυρο και απάκι, καλιτσούνια με φέτα και αρωματικά, σουπιές με μάραθο και πράσινες ελιές, σκορδομπούτι κρητικό με φέτα και δενδρολίβανο, κεφτέδες με κεντανέ και βεβαίως το περίφημο γαμοπίλαφο κ.ά. είναι αυθεντικές κρητικές γεύσεις.

Vergina Theatro

12ο χλμ Θεσσαλονίκης-Αεροδρομίου, τηλ. 2310 491291

Ο Μάρτιος μας αποχαιρετά με τις τελευταίες μουσικές παραστάσεις της Γλυκερίας στο Vergina Theatro που βρίσκεται δίπλα στο Regency Casino Thessaloniki, για απόψε Πέμπτη 24, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Μαρτίου, με ώρα έναρξης στις 22:00.

Ωστόσο, τα ξεχωριστά θεάματα και η ποιοτική διασκέδαση συνεχίζονται στο Vergina Theatro και το μήνα Απρίλιο με τα αδέλφια Τσαχουρίδη. Αυτή τη φορά, η σκηνή θα γεμίσει με το πάθος και την ποιότητα που τους χαρακτηρίζουν, και που τα δυο αδέλφια παντρεύουν το παλιό με το νέο, ξεδιπλώνουν μνήμες και ξεκλειδώνουν καρδιές.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, από 1η Απριλίου, και για έξι μόνο παραστάσεις, απολαύστε τη μοναδική φωνή του Κωνσταντίνου και τη δεξιοτεχνία του Ματθαίου, οι οποίοι πλαισιωμένοι από 10μελή ορχήστρα εξαίρετων μουσικών και τη σπουδαία νέα φωνή της Μαρίας Καρανδρέα θα σας ταξιδέψουν μουσικά με «Της ψυχής μας τα μεράκια».

Ακαδημία

Αγίου Μηνά 3, Πλατεία Εμπορίου, τηλ. 2310 521803

Είναι ένα από τα εστιατόρια, μπροστά από τα οποία πραγματοποιήθηκαν επί δυο μέρες τα γυρίσματα για την ταινία The Bricklayer. Ένας χώρος καλλιτεχνικός με έπιπλα παλιάς εποχής και έργα τέχνης στους τοίχους σπουδαίων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Η Ακαδημία είναι ένας ζεστός και ιδιαίτερος χώρος, που οι ιδιοκτήτες της, Κωνσταντίνος Μάρκου και Κωνσταντίνος Γαργάνης, έχουν καταφέρει ήδη από το 2011, να παντρέψουν τις εκλεπτυσμένες γεύσεις με την τέχνη.

«Εξ αρχής, θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν καλλιτεχνικό χώρο, και όχι ένα ακόμη εστιατόριο» δηλώνει στο Travel.gr ο σεφ Κωνσταντίνος Μάρκου εξηγώντας πως τη διακόσμηση του art restaurant έχει επιμεληθεί ο Λάζαρος Πάντος, έργα του οποίου φιλοξενούνται και στους τοίχους της Ακαδημίας.

Εκτός από τον κυρίως χώρο του εστιατορίου με τα χαλιά στο δάπεδο και τη ζεστή ατμόσφαιρα, είναι και η αυλή με τη γυάλινη οροφή (ανοίγει τους καλοκαιρινούς μήνες) που ακούει στο όνομα Frida Khalo, της Μεξικάνας ζωγράφου στη ζωγραφική της οποίας κυριαρχούν τα έντονα χρώματα. Αλλά και στην αυλή κυριαρχούν τα έντονα χρώματα, από τα μαξιλαράκια στους καναπέδες με τα διαφορετικά σχέδια μέχρι τα κεντητά σουπλά πάνω στα τραπέζια, τα πιάτα, τα φρέσκα λουλούδια στα ανθοδοχεία και τους πίνακες γαντζωμένους στους τοίχους από τούβλο.

Τα πιάτα που ετοιμάζει ο σεφ εστιάζουν στην ελληνική μεσογειακή κουζίνα ενώ το μενού περιλαμβάνει και πειραγμένα παραδοσιακά πιάτα όπως τα κεφτεδάκια με σάλτσα μακάλο (ξύδι, σκόρδο, θρούμπι) από την περιοχή της Φλώρινας τα οποία συνοδεύονται με μους τραχανά. Ή το φρικασέ με φέτα μυλοκόπι αντί για το κλασικό φρικασέ με αρνάκι.

Από τα σταθερά και αγαπημένα πιάτα της Ακαδημίας, που έχουν εδραιωθεί σχεδόν από το άνοιγμά της, είναι το νιόκι γεμιστό με μανιτάρια και σάλτσα παρμεζάνας, το κριθαρότο με ποικιλία άγριων μανιταριών, βούτυρο τρούφας και παρμεζάνα ενώ στα must είναι και ο καβουρμάς από τους Μεταξάδες Έβρου με σπανάκι και αυγά μάτια αλλά και οι λαχανοσαρμάδες της Ακαδημίας. Για επιδόρπιο ο κ. Μάρκου προτείνει ανεπιφύλακτα το μιλφέιγ με καραμελωμένο φύλλο κρούστας, φρέσκο βούτυρο και καστανή ζάχαρη ψημένο στο φούρνο αλλά και το παραδοσιακό γλυκό της Θεσσαλονίκης, το Αρμενοβίλ.

Τέλος, δεν θα παραλείψουμε να αναφέρουμε και το κελάρι της Ακαδημίας με πάνω από 65 ετικέτες κρασιών από μικρούς παραγωγούς απ’ όλη την Ελλάδα ενώ στον ίδιο χώρο λειτουργεί και ο «Μυστικός Δείπνος» που προσφέρεται για πριβέ συναντήσεις, οινογνωσίες και άλλες εκδηλώσεις. Ώρες λειτουργίας Τρίτη – Κυριακή 12.00 – 02.00 π.μ., Δευτέρα κλειστά.

Ύψιλον

Εδέσσης 5, Άνω Λαδάδικα, τηλ. 2310 530480

Στεγάζεται σ’ ένα από τα πλέον εντυπωσιακά κτίσματα, από αρχιτεκτονικής άποψης, της Θεσσαλονίκης, του 1870, και από τα λίγα δείγματα που σώθηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιά της πόλης το 1917. Χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων, το κτίριο που στεγάζεται από τον Αύγουστο του 2017, το Ύψιλον, κατασκευάστηκε από τον Ναουσαίο Ιωάννη Κύρτση και ήταν ένα από τα πολλά χάνια της πόλης. Επί χρόνια φιλοξενήθηκε η χαρτοποιία Χατζόπουλου και άλλες μικρές επιχειρήσεις. Η δε αποκατάσταση του διώροφου κτιρίου με τα νεοκλασικά στοιχεία πραγματοποιήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Can Studio.

«Προσπαθήσαμε να ενταχθούμε όσο καλύτερα μπορούσαμε και να μην παρέμβουμε σε κάτι που δεν είναι πολύ φυσικό με το ήδη υπάρχον κτίριο, που το χαρακτηρίζει η πολύ ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του» αναφέρει στο Travel.gr η Κατερίνα Μάμαλη, μία από εκ των έξι συνολικά συνιδιοκτητών του Ύψιλον, αναφερόμενη τόσο στο design όσο και στις δραστηριότητες του.

Σε λευκές αποχρώσεις και με φυτά εσωτερικού χώρου, το Ύψιλον αποτελεί σημείο συνάντησης για όλες τις ώρες της ημέρας, το οποίο συνδυάζει καφέ, φαγητό, διάβασμα, τέχνη και διάφορες δράσεις όπως εκθέσεις, work shops, εταιρικές συναντήσεις, πριβέ πάρτι, dj sets κτλ.

Στο ισόγειο, ο χώρος που βλέπει μπροστά επί της Εδέσσης, λειτουργεί και ως αναγνωστήριο αλλά και για διάφορες συναντήσεις, παρουσιάσεις κτλ., όπως μας λέει η κα. Μάμαλη. Στην πίσω σάλα είναι το καφέ μπαρ και εστιατόριο ενώ στον επάνω όροφο βρίσκεται το co-working space με ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια όπου χρησιμοποιούνται ως χώροι εργασίας και δημιουργίας. «Έχουμε φιλοξενήσει workshops χαρακτικής, μεταξοτυπίας, κόμικς κτλ.» δηλώνει η κα. Μάμαλη η οποία μαζί με τους Βούλα Παπαδοπούλου, Μυρσίνη Λυνού, Ροδόλφο Λαζαρίδη, Αποστόλη Λαζαρίδη και Γιάννη Μπαλαφούτη αποτελούν τη δημιουργική ομάδα του Ύψιλον.

Όσο για το μενού, «είναι εστιασμένο στις δικές μας παιδικές αναμνήσεις, γεύσεις μεσογειακές γνώριμες, τις απλουστεύουμε, γιατί εκεί είναι και η ουσία» μας λέει η κα. Μάμαλη. Από το πρωί λοιπόν με αυγά τηγανιτά με πατάτες, κατσικίσιο τυρί και φρέσκια ρίγανη, ή για μια προμυζένια μπαγκέτα με σαλάμι Μιλάνο, φρέσκο βούτυρο και πίκλες αλλά και για μακαρόνια με κιμά με τριμμένη γραβιέρα.

Στα signature cocktail που επιμελείται ο head bar tender Ηλίας Αλεξανδράκης αναζητείστε την «Αλίκη» με βάση της το τζιν, βερμούτ, κουαντρό, bitters, shrub φράουλας και rim από αλάτι αλλά και το «Κάρδαμο» με τζιν, κάρδαμο και εσπεριδοειδή. Όσο για το πώς προέκυψε το όνομα Ύψιλον, «από ένα εσωτερικό αστείο».

Ώρες λειτουργίας καθημερινά από τις 9 το πρωί έως το ξημέρωμα

Oli-catessen

Βίκτωρος Ουγκώ 4, Άνω Λαδάδικα, τηλ. 2313 030286

Σε μια ιστορική γειτονιά, λίγα βήματα πάνω από την οδό Τσιμισκή, γωνία Βίκτωρος Ουγκώ 4 με Διαμαντή Ολυμπίου, σε ένα παλιό επίσης ιστορικό κτίριο, λειτουργεί το delicatessen παντοπωλείο Oli – catessen. Πριν 12 χρόνια, όπως εξηγεί στο Travel.gr ο ιδιοκτήτης του Αλέξης Στεφανίδης λειτουργούσε ως το πρώτο θεματικό κατάστημα ελαιολάδου, στη συνέχεια όμως «αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τη δραστηριότητα μας σε όλα τα προϊόντα και ανοίξαμε αυτό το delicatessen παντοπωλείο, όπου βρίσκουμε με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια όπως οικολογική συσκευασία, ελαφριά συσκευασία, χωρίς πλαστικά, προϊόντα εντοπιότητας, προϊόντα από μικρούς τόπους και παραγωγούς από όλη την Ελλάδα».

Έτσι, λοιπόν, στα ράφια του παντοπωλείου, στο οποίο έχουν διατηρηθεί κάποια στοιχεία του κτιρίου, όπως για παράδειγμα το πλακάκι στο δάπεδο και ο τούβλινος τοίχος, βρίσκει κανείς αμυγδαλωτά από νησιά, μέλια από όλες τις ποικιλίες από όλη την Ελλάδα, κάπαρη από Σύρο, τόνο Αλοννήσου, ζυμαρικά, όσπρια και άλευρα (υπάρχει συλλογή από 24 διαφορετικούς τραχανάδες), χαλβάδες, ελαιόλαδο από μικρούς και δυσεύρετους παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, κυρίως αγουρέλαιο, «έχουμε και βιολογικά προϊόντα, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, γενικώς μας ενδιαφέρει να υπηρετούμε την αυθεντική ελληνική γαστρονομία συνδυασμένη με τις επιθυμίες του κόσμου. Μας ενδιαφέρει η ασφάλεια των τροφίμων, γι’ αυτό και τα προϊόντα μας είναι τυποποιημένα» αναφέρει ο κ. Στεφανίδης προσθέτοντας «έχουμε προϊόντα που είναι “ζωντανά” και γράφουν την ιστορία τους μαζί με τον χρόνο: το μέλι Βανίλια από το Μαίναλο Αρκαδίας, οι φακές Εγκλουβής, το λάδι είναι ένα ζωντανό προϊόν, κάθε χρόνο είναι διαφορετικό, οπότε και εμείς επιλέγουμε τη συνεργασία που θα κάνουμε».

Στο ψυγείο θα βρείτε τυριά από νησιά όπως το καρύκι από Τήνο που ωριμάζει μέσα στην κολοκύθα, αλλά και από Άνδρο, Νάξο, Σύρο, Κρήτη κτλ., φρέσκια γιαούρτια κ.ά.

Τα μεταλλικά κουτιά colomba σε σχήμα περιστεριού που συμβολίζουν την ειρήνη και περιέχουν προζυμένια τσουρέκια με crunchy κρούστα, με διαφορετικές γεύσεις ή τα επίσης μεταλλικά αυγά, ενόψει Πάσχα, σε 36 σχέδια με σοκολατάκια ή φυσικά σαπούνια στο εσωτερικό τους συμπεριλαμβάνονται στα προϊόντα του Oli-catessen που κατά διαστήματα διοργανώνει και σεμινάρια στο πατάρι όπως για τα βοτανικά ροφήματα αυτό το Σάββατο 26/3.

Ώρες λειτουργίας καθημερινά 08.30 – 21.30, εκτός Κυριακής

Παπαγεωργίου

Αγ. Μηνά 11, τηλ. 2310 278562

Ενενήντα έξι χρόνια παράδοση μετράει η επιχείρηση παραδοσιακών γλυκών Παπαγεωργίου που από το 1926 δημιουργεί με την ίδια παλιά αυθεντική συνταγή, που οι ρίζες της χάνονται μέσα στο χρόνο. H επιχείρηση ιδρύθηκε από τον άριστο τεχνίτη Λάζαρο Παπαγεωργίου ενώ το 1937 λόγω της υψηλής ζήτησης των προϊόντων της, δημιουργεί δύο καταστήματα, ένα επί της Mοναστηρίου και ένα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην Αγίου Mηνά που λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Το 1967 η δεύτερη γενιά, τα παιδιά του Λάζαρου Παπαγεωργίου, δημιουργούν τις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής, σε χώρο 11 στρεμμάτων στο Kαλοχώρι Θεσσαλονίκης. Σήμερα στην εταιρεία βρίσκεται η τρίτη γενιά που με εξειδικευμένες πλέον γνώσεις, συνταιριάζουν το σήμερα με το χθες παραμένοντας σταθεροί και συνεπείς στην παράδοση της εταιρείας και στο όραμα του ιδρυτή της.

Στην πεζοδρομημένη Αγίου Μηνά, με τις όμορφες νεραντζιές, θα βρείτε τα παραδοσιακά γλυκά, τα οποία τόσο αυτά όσο και οι μαρμελάδες φυλάσσονται στις παραδοσιακές μπλε κατσαρόλες, που βρίσκονται στο κατάστημα. Από κει μέσα σερβίρουν στον πελάτη οι εργαζόμενοι με τις γαλάζιες ποδιές τους, κάποιες από τις 10 διαφορετικές γεύσεις μαρμελάδων ή και τις 17 ποικιλίες γλυκών του κουταλιού. Βύσσινο, μανταρίνι, αρωματικό τριαντάφυλλο, σύκο ακαθάριστο, μαύρο κεράσι επιτραπέζιο, ντολμάς (κολοκύθα λευκόσαρκη τριμμένη σε ρεντέ), κυδώνι, πορτοκάλι ψίχα μαζί με φλούδα, σταφύλι χωρίς κουκούτσι, περγαμόντο κτλ. συμπεριλαμβάνονται στις λαχταριστές γεύσεις τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε πηγαίνοντας το δικό σας βάζο/σκεύος.

Οι μαρμελάδες με στέβια, χωρίς προστιθέμενα σάκχαρα, για ακόμη ποιο υγιεινή διατροφή και με 60% λιγότερες θερμίδες,  διατίθενται σε βαζάκια των 450 γραμμαρίων, τα λουκούμια χύμα και συσκευασία θα τα βρείτε σε διάφορες γεύσεις (τριαντάφυλλο, περγαμόντο, ινδοκάρυδο κτλ.) με αμύγδαλο ή χωρίς, προσθέστε και τη βυσσινάδα «της γιαγιάς», ένας παραδοσιακός συμπυκνωμένος χυμός από λαχταριστά βύσσινα, χωρίς χρωστικές και συντηρητικά, αραιωμένος με παγωμένο νερό ή σόδα, αλλά και το ‘υποβρύχιο’ που φέρνει παιδικές αναμνήσεις, ‘υποβρύχιο’ με βανίλια ή μαστίχα.

Ώρες λειτουργίας Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 09.00 – 15.30, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09.00 – 15.00 & 17.00 – 20.30