Το γνωρίσαμε από την cult ελληνική ταινία του 1968 «Κορίτσια στον ήλιο». Ήταν εδώ που ο σκηνοθέτης Βασίλης Γεωργιάδης είχε τοποθετήσει τον χαρακτήρα του Γιάννη Βόγλη να φωνάζει τη γνωστή ατάκα «Στάσου μύγδαλα!». Αγνώριστο πλέον, το τότε παραδοσιακό ψαροχώρι αποτελούσε απάγκιο με τον γραφικό του κόλπο για τους ψαράδες του νησιού, που ξεφόρτωναν εδώ τα δίχτυα τους με την ψαριά της ημέρας, ελάχιστα χτισμένο και καθόλου τουριστικό. Αυτό το Μπατσί αναβιώνει μόνο σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες περασμένων δεκαετιών που κοσμούν διάφορα καταστήματα και εστιατόρια του χωριού.
Στις μέρες μας αποτελεί πασίγνωστο θέρετρο και κατακλύζεται από επισκέπτες όλων των ηλικιών καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, άλλοι έλκονται από τις αμμουδερές, γαλήνιες και πλήρως οργανωμένες ακτές του, άλλοι το προτιμούν για τα ποιοτικά στέκια για φαγητό και τη ζωηρή παραλιακή περατζάδα (ιδανικό σκηνικό για βραδινές θερινές βόλτες), ενώ και τα πολυάριθμα, ολοζώντανα μπαρ που φέρνουν το Μπατσί στο επίκεντρο της ανδριώτικης νυχτερινής διασκέδασης έχουν τους δικούς τους φανατικούς θαμώνες. Πράγματι, σαν χαμαιλέοντας, ο γνωστότερος παραλιακός οικισμός της Άνδρου, που απέχει μόλις 8 χλμ. από το λιμάνι του Γαυρίου, έχει την ικανότητα να καλύπτει κάθε ανάγκη των χιλιάδων επισκεπτών του, ζώντας από τη μια σε ρυθμούς ήρεμους και αποπνέοντας μια παλιομοδίτικη, γοητευτική απλότητα που σε κάνει αμέσως να νιώθεις οικεία, κι από την άλλη να ανεβάζει ρυθμούς όσο πέφτει η νύχτα, αποκτώντας έναν κοσμοπολίτικο τόνο αλλά παραμένοντας φιλόξενο και προσιτό.
Με την Άνδρο να παραμένει ένας εξαιρετικά προσιτός από όλες τις απόψεις προορισμός και τον καλοκαιρινό καιρό να συνεχίζει να τρέφει την επιθυμία μας για λίγες διακοπές ακόμη, έχουμε κάθε λόγο να επιλέξουμε τον όμορφο παραθαλάσσιο οικισμό, ακόμη και για ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο ξεχωριστές εμπειρίες.
Ξεκίνημα με απολαυστικό πρωινό
Θεσμός στο Μπατσί, με ιστορία που ξεκινά το μακρινό 1867 και την έκτη πλέον γενιά της οικογένειας να έχει αναλάβει τα ηνία, ο Φούρνος Θωμάς έχει ταΐσει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και ντόπιους, που συρρέουν από νωρίς το πρωί για τα ολόφρεσκα αρτοσκευάσματα και ειδικά τις πεντανόστιμες πίτες. Αφήστε τις γαργαλιστικές μυρωδιές που ξεχύνονται στα γύρω στενά να σας οδηγήσουν στο ανηφορικό σοκάκι πίσω από τα διάσημα μπαρ και εστιατόρια, και δοκιμάστε επί τόπου στα εξωτερικά σκαμπό σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο, την must τυρόπιτα με ντόπιο μαλακό τυρί και φύλλο αέρος, και από φέτος και πλούσια κοτόπιτα, ή πάρτε προμήθειες για απολαυστικό τσιμπολόγημα στην παραλία.
Εκεί ακριβώς, στην αμμουδερή κεντρική παραλία του Μπατσίου, σας περιμένουν ποιοτικές επιλογές για brunch, στα καφέ που ανοίγουν από νωρίς και σερβίρουν χορταστικά πρώτα γεύματα. Στο βραβευμένο για το μενού του Zubaya, που διαθέτει και οργάνωση παραλίας με πλήρες service και ολοήμερα σνακ ή κυρίως πιάτα, η μέρα ξεκινά με χορταστικά πιάτα αυγών (καγιανάς με προζυμένιο ψωμί από τον φούρνο του Πετράκη στο Γαύριο, ποσέ με χειροποίητη σάλτσα hollandaise και προσούτο, ή με ντοματίνια, σως πέστο και χειροποίητη κρέμα φέτας στο δημοφιλές Greek bowl), υγιεινά μπολ με γιαούρτι, φρούτα και chia, αλλά και λαχταριστά pancakes στον κλασικό συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα-μπισκότο.
Νοστιμότατες και οι πληθωρικές επιλογές στο Kavouki Resto Bar, με το προνομιακό μπαλκόνι του να ατενίζει όλο τον γραφικό κόλπο όπου οι ψαρόβαρκες συνυπάρχουν με τα ιστιοπλοϊκά και οι γλάροι με τους κύκνους, και ένα μενού που εξελίσσεται ανάλογα με τις ώρες της ημέρας. Εδώ, η πανοραμική θέα συνδυάζεται με ιδιαίτερα ποιοτικό καφέ, smoothies με γιαούρτι, φράουλες, βρώμη και μέλι και πιάτα διεθνών και ελληνικών γεύσεων, από το χορταστικό croque madame με την πλούσια μπεσαμέλ ως την εξαιρετική παραλλαγή της παραδοσιακής ανδριώτικης φρουτάλιας με κυκλαδίτικο λουκάνικο, τοπικό τυρί βολάκι και καραμελωμένη πατάτα. Όσο για τον γλυκό τόνο στο πρωινό, τον εχέγγυο δίνει το εντυπωσιακό Cinnamon Tower με αφράτες αυγοφέτες που στήνονται σαν παιχνίδι Jenka με τρία είδη πραλίνας ανάμεσά τους (φιστικιού, σοκολάτας, Bueno), για να ενθουσιάσουν γευστικά και οπτικά μικρούς και μεγάλους.
Όσο για τους λάτρεις των παραδοσιακών γλυκών, οι λουκουμάδες του LoukouBomb είναι παραπάνω από χορταστικοί, με πλούσια toppings από το κλασικό μέλι με καρύδια έως λαχταριστή λιωμένη σοκολάτα, πραλίνα και παγωτό καϊμάκι, να συνοδεύουν εξίσου ταιριαστά καφέ και χυμούς. Μαζί με τα θεαματικά αλμυρά και γλυκά pancakes και τις βάφλες που σερβίρονται όλη μέρα, έχουν κάνει το υπερυψωμένο μπαλκόνι με τη μαγευτική θέα στην άκρη του οικισμού αγαπημένο στέκι όχι μόνο για πρωινό.
Γειτονιές με αμφιθεατρική θέα και ανηφορικά σοκάκια
Το να αποχωριστεί κανείς τις άρτια οργανωμένες παραλίες του Μπατσίου μπορεί να φαντάζει δύσκολο, πέρα όμως από το κολύμπι στα πεντακάθαρα νερά τους, ο οικισμός κρύβει και πολλές όμορφες γωνιές και γραφικές εκπλήξεις. Αυτό το Μπατσί, των αθέατων πλευρών και των άγνωστων με την πρώτη ματιά όψεων, αξίζει να το αναζητήσετε και να το ανακαλύψετε στα σχεδόν κάθετα, ασπρισμένα σοκάκια που ξεκινούν από τις ψηλότερες γειτονιές και καταλήγουν στο λιμανάκι και τον παραλιακό δρόμο. Σχεδόν κρυμμένες και φαινομενικά ατελείωτες σειρές από σκαλοπάτια οδηγούν από το ένα επίπεδο του οικισμού στο άλλο και αποκαλύπτουν σημεία με μοναδική θέα πάνω από τις στέγες με κεραμίδια που σκεπάζουν σπίτια σε νησιώτικο ύφος και χρώμα, με τις γλάστρες τους να ξεχύνονται στα σοκάκια όπου χουζουρεύουν γάτες στο δυνατόν ήλιο ή στήνουν τα τραπέζια τους εστιατόρια και ταβερνάκια.
Ανηφορίζοντας ως την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Φιλίππου, ορατή από κάθε σημείο στο Μπατσί και φωτισμένη εντυπωσιακά το βράδυ, αποζημιώνεστε με την πανοραμική θέα από τον περίβολό της σε ολόκληρο το χωριό και τις παραλίες που το περιβάλλουν. Γύρω και πάνω από το ναό είναι χτισμένο το πιο πυκνοδομημένο σημείο του οικισμού, με εντυπωσιακά σε πολλές περιπτώσεις πέτρινα κτίρια. Σε ένα από αυτά, που χρονολογείται γύρω στο 1860, στεγάζεται ένα από τα πιο ξεχωριστά ξενοδοχεία του Μπατσίου, το Κρίνος All Suite Boutique Hotel, που διατηρεί τον χαρακτήρα και την αύρα παλαιότερων εποχών. Το ιστορικό κτίριο κάποτε στέγαζε το πρώτο σχολείο της περιοχής, ενώ αργότερα στον χώρο του λειτουργούσε εργαστήριο σηροτροφίας, όπου μαθητευόμενες εργάτριες διδάσκονταν την τέχνη της μεταξουργίας, δραστηριότητα ιδιαιτέρως σημαντική για την οικονομία του νησιού.
Για πρώτη φορά το εντυπωσιακό κτίριο λειτούργησε ως ξενοδοχείο το 1936, φιλοξενώντας σημαντικότατους εκπροσώπους των ελληνικών γραμμάτων και τεχνών, όπως τον Ελύτη, τον Καραγάτση και το σπουδαίο πνευματικό παιδί του νησιού, τον Ανδρέα Εμπειρίκο. Σήμερα, και μετά από μια περίοδο εγκατάλειψης και παρακμής, το κτίριο αποκαταστάθηκε, διατηρώντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα του, που διανθίστηκε με μοντέρνες πινελιές από ξύλο δρυός και γρανίτη, ώστε οι 9 αυτόνομες σουίτες του να αποτελούν σημείο αναφοράς σε ολόκληρη την Άνδρο για υψηλού επιπέδου διαμονή.
Μοναδικές εικόνες σας περιμένουν ανεβαίνοντας και τα πλατιά σκαλοπάτια που οδηγούν στην Πίσω Βρύση, με τα νερά της πηγής να ρέουν δροσερά και κελαριστά, παράλληλα με το δρομάκι που περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση, όπου συκιές, ροδιές και λεμονιές ξεπροβάλλουν από παντού, και που σε ένα τμήμα του ονομάζεται «σοκάκι με τους πολυέλαιους». Απλά ακολουθήστε το και θα διαπιστώσετε πού οφείλεται η πρωτότυπη ονομασία του. Το ολοκάθαρο νερό της πηγής καταλήγει στη θάλασσα, κατάληξη και όλων των επισκεπτών του Μπατσίου, που δικαιολογημένα έλκονται από τις χρυσαφένιες αμμουδιές του.
Κολύμπι σε καταγάλανα νερά
Τρεις είναι οι επιλογές για να απολαύσετε ήλιο και βουτιές στον μεγαλύτερο παραθαλάσσιο οικισμό της Άνδρου, με πιο δημοφιλή την κεντρική, φαρδιά αμμουδιά όπου θα βρείτε ήρεμα, ρηχά νερά, άφθονες άνετες ξαπλώστρες, οργανωμένα water sports, αλλά και ένα μεγάλο μη οργανωμένο τμήμα με αρμυρίκια και επίβλεψη ναυαγοσώστη. Προς ευχάριστη έκπληξη όλων, εδώ θα κολυμπήσετε όχι απλά τριγυρισμένοι από τη θέα του λόφου που καταλαμβάνει ο οικισμός και του γραφικού όρμου με τα σκάφη και τις ψαρόβαρκες, αλλά και με συχνή συντροφιά μια οικογένεια κύκνων, το πανέμορφο σήμα κατατεθέν του Μπατσίου. Εκτός από την κεντρική παραλία, απολαυστικές είναι οι βουτιές και στην Κολώνα, την κουκλίστικη, αμμουδερή παραλία ακριβώς στην είσοδο του χωριού, που, αν και διαθέτει ξαπλώστρες, πολλοί προτιμούν την ηλιοθεραπεία στα εντυπωσιακά βράχια στη μία πλευρά της. Από εδώ θα απολαύσετε πανοραμική θέα ακριβώς απέναντι στο Μπατσί, αλλά και δυνατά beat από το beach bar. Τέλος, σε μόλις ένα χιλιόμετρο από το χωριό, στο ειδυλλιακό και πιο χαμηλών τόνων Στιβάρι, το πράσινο μοιάζει να αγγίζει την παραλία που συνδυάζει άμμο και βότσαλα και που, αν και μικρή, τα καταγάλανα νερά της θα σας δελεάσουν σίγουρα να βουτήξετε.
Μεσημεριανή χαλάρωση και μοναδικές αγορές
Είναι πραγματικά δύσκολο να απαρνηθεί κανείς έστω και για λίγο τόσο όμορφα ακρογιάλια, γι’ αυτό και αφθονούν οι επιλογές εστίασης στην αμμουδιά της κεντρικής παραλίας. Όσο εσείς γευματίζετε, μπορείτε άνετα να επιβλέπετε τα μικρά παιδιά που παίζουν στην άμμο και, χωρίς να απομακρυνθείτε, να συνεχίσετε τη μέρα σας στην παραλία. Για ένα διαφορετικό, πιο ήρεμο σκηνικό κι ένα χαλαρό γεύμα με ουζάκι και θαλασσινά μεζεδάκια, αναζητήστε το απλωμένο σε διαφορετικά επίπεδα «Καφενεδάκι της Ελένης», με το ελαφρώς μποέμ περιβάλλον και την ξεχωριστή διακόσμηση που έχει επιμεληθεί η ιδιοκτήτρια, στολίζοντας με φαναράκια και κουρελούδες τα σκαλιά που οδηγούν στο σοκάκι της Πίσω Βρύσης και διαμορφώνοντας μια βεράντα σαν πραγματικό κήπο με ζωγραφισμένα από την ίδια παλιά τραπέζια που στήνονται κάτω από σκιερά δέντρα, αφήνοντας την πολυκοσμία και τους έντονους ρυθμούς του υπόλοιπου χωριού να μοιάζουν για λίγο πολύ μακρινοί.
Η ώρα μετά το μεσημεριανό ή το μπάνιο είναι ιδανική για βόλτα και ψώνια, ξεκινώντας από τα παραδοσιακά ανδριώτικα γλυκά με βάση το αμύγδαλο, για τα οποία φημίζεται το νησί. Στην ευρύχωρη αυλή που επιβλέπει σχεδόν όλο τον οικισμό του ζαχαροπλαστείου Κρίνος, με ιστορία από το 1967, θα καθίσετε για εξαιρετική νουγκατίνα, την αγαπημένη των ντόπιων πάστα αμυγδάλου, και δροσερή σουμάδα, ενώ θα προμηθευτείτε και μοναδικά γευστικά σουβενίρ όπως τα περίφημα αμυγδαλωτά Άνδρου, αφράτα και όλο άρωμα παστιτσάκια με απίθανη επίγευση πικραμύγδαλου, γεμιστά παστιτσάκια με βουτυρόκρεμα, αμυγδαλωτίνια, μπουκίτσες αμυγδαλωτού χωρίς άχνη, και καλτσουνάκια με μέλι και μπόλικο καρύδι.
Σε διαφορετικό ύφος, στο «Demode», που θα εντοπίσετε από τα στιλάτα αξεσουάρ που απλώνονται κάτω από τη μεγάλη μουριά μπροστά από το κατάστημα, αναζητήστε τα πολύχρωμα μεταξωτά φορέματα που φτάνουν στις βιτρίνες του αποκλειστικά από τη Νάξο, σε ένα καλειδοσκόπιο καλοκαιρινών τόνων, ιδανικά για να ντύσουν τις βραδινές εξόδους σας στα νησιά, και ολοκληρώστε με αντίστοιχα κομψές εσάρπες, καπέλα από φυσικά υλικά αλλά και μοναδικά, θεαματικά κοσμήματα, όλα επιλεγμένα από την Αθηναία ιδιοκτήτρια, στο γούστο της οποίας αποτυπώνονται οι σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών της Βενετίας. Στιλάτα ρούχα και αξεσουάρ γεμίζουν και τον απέριττο χώρο του «Φιλότεχνο», με την υπόσχεση να δώσουν μια νησιώτικη νότα στο ντύσιμό σας, με αέρινα καφτάνια, χειροποίητες τσάντες, κομψά σανδάλια και διακριτικά κοσμήματα. Ακριβώς δίπλα, στο «Ιδιόρυθμο», θα βρείτε την ιδιοκτήτρια να ξεδιπλώνει τη φαντασία της, δημιουργώντας χειροποίητα κοσμήματα σε διακριτικά σχέδια ή εντονότερα μοτίβα, αλλά και εμπνευσμένα από την Άνδρο ζωγραφικά έργα πάνω σε ξύλο, όλα ανάμεσα σε μια ακόμη συλλογή από ενδύματα και τσάντες καλοκαιρινού ύφους.
Θαλασσινές και άλλες νοστιμιές και καλοφτιαγμένα cocktails με θέα, εκεί που χτυπά η καρδιά της νυχτερινής ζωής του νησιού
Ένα πλήθος από εστιατόρια και ταβέρνες αξιώσεων, με τραπέζια δίπλα στο λιμανάκι ή σε μπαλκόνια με πανοραμική θέα και με μια μεγάλη ποικιλία από ντόπιες σπεσιαλιτέ, φρέσκα ψαρικά ή θαλασσινά και νόστιμα κρέατα, έχουν καταστήσει το Μπατσί προορισμό για τους καλοφαγάδες που επισκέπτονται την Άνδρο, ένα νησί με τη δική του, ξεχωριστή γευστική παράδοση. Κλασική επιλογή και καθιερωμένη αξία ψαροφαγίας από το 1965, η οικογενειακή ταβέρνα «Σταμάτης», που διαθέτει βεράντα με πανοραμική θέα, αν και η cult επιλογή είναι τα πολύχρωμα τραπεζοκαθίσματα που καταλαμβάνουν τα στενάκια γύρω από το μαγαζί. Σπεσιαλιτέ που πρέπει να δοκιμάσετε εδώ είναι η νόστιμη ψαρόσουπα, η αέρινη αχινοσαλάτα, η παντρεμένη φάβα με χταποδάκι, ο ροφός με κους κους και η πληθωρική αστακομακαρονάδα. Την πολυετή πείρα της στην επιλογή και διαχείριση των φρεσκότερων ψαριών αξιοποίησε φέτος η οικογένεια, ανοίγοντας ένα ξεχωριστό sushi restaurant επάνω από την αγαπημένη ταβέρνα που μένει ανοιχτή όλο το χρόνο. Εδώ, στον μίνιμαλ χώρο του «Shima» και στην κομψή του μπάρα, θα συνοδεύσετε signature, ολόφρεσκες προτάσεις όπως το Dragon roll και τα υπόλοιπα εντυπωσιακά σε γεύση maki, sashimi και nigiri, με δημιουργικά cocktails και επιλεγμένους οίνους του ελληνικού και ξένου αμπελώνα.
Ένα στενό πιο πάνω, οι γαστρονομικές αφίξεις συνεχίζονται με το καλαίσθητο μεζεδοπωλείο «Pomelo» να απλώνει τραπέζια σε δύο σοκάκια, σερβίροντας δημιουργική κουζίνα θαλασσινών. Ούζο και τσίπουρο συνοδεύουν ορεκτικά όπως τα ντακάκια με γαύρο μαρινάτο και μαρμελάδα ντομάτας, την κοπανιστή, το λαβράκι με χόρτα και τα αχνιστά μύδια, αλλά και κυρίως πιάτα όπως τα λινγκουίνι με γαρίδες και οι εξαιρετικές χυλοπίτες θαλασσινών με τσορίθο.
Τις καλύτερες εντυπώσεις έχει ήδη αφήσει και το άρτι αφιχθέν «Φασόλι», με την όμορφη, υπερυψωμένη αυλή να παραμένει σταθερά γεμάτη καθημερινά. Κάτω από σκιερές μουριές, ζωγραφισμένα από την ιδιοκτήτρια τραπέζια και second hand vintage έπιπλα που αναβιώνουν με αγάπη, υποδέχεται ένα μενού εκτενέστατο, που κινείται μεταξύ ψαρικών και πολίτικων μεζέδων, καταφέρνοντάς τα εξαιρετικά σε όλες τις κατηγορίες. Πεντανόστιμα παστουρμαδοπιτάκια, κεφτέδες σε πληθωρική σάλτσα με μοτσαρέλα, ό,τι πρέπει για λαίμαργες βουτιές, σουτζούκι πολίτικο με αυγά και κασέρι, μαύρη ταραμοσαλάτα με μελάνι σουπιάς, κολοκυθοκεφτέδες, ψητά λαχανικά με ταλαγάνι και γαρίδες σαγανάκι σβησμένες με ούζο, μοιράζονται μεταξύ εύθυμων συνδαιτημόνων, με την οικεία ατμόσφαιρα που αποπνέει το μαγαζί, την προσωπική, ειλικρινή φροντίδα της ιδιοκτήτριας και το ευγενικό προσωπικό να κάνουν όλους να φαντάζουν μια παρέα. Από την άλλη, πιάτα όπως το ψαρονέφρι με πέστο και πουρέ λαχανικών, το μεθυσμένο σε κονιάκ κοτόπουλο ή το ριζότο γαρίδας είναι τόσο νόστιμα που μάλλον δεν θα θέλετε να τα μοιραστείτε με την παρέα σας, όσο κι αν έχετε χορτάσει με τους γενναιόδωρους μεζέδες. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το γλυκό κόκκινο κρασί αρωματισμένο με αρμπαρόριζα, σε συνταγή της ιδιοκτήτριας.
Κι από τη μία άκρη του οικισμού στην άλλη, όπου το ήπιων τόνων «Κουτούκι», με τη γαλήνια αυλή και τα ωραία μουσικά ακούσματα, παντρεύει με τον καλύτερο τρόπο τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του Μπατσίου των χαλαρών ρυθμών με οικείες, μαμαδίστικες γεύσεις νοστιμότατων μαγειρευτών. Σταθερή αξία τα γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο, τα παπουτσάκια και ο μουσακάς, καλοψημένα τα κρεατικά της ώρας, πλαισιώνονται από σκορδάτη λούζα Τήνου, το νησί καταγωγής του ιδιοκτήτη, κεφτεδάκια, σαγανάκια, ντόπια τυριά, φάβα και τυροπιτάκια, ενώ τη φιλόξενη ατμόσφαιρα ολοκληρώνει παγωτάκι ή φρούτο για κέρασμα.
Πιο μοντέρνα, η κουζίνα του εξαιρετικά δημοφιλούς «Μαστέλλο» κινείται σε δημιουργικούς τόνους, με ιδιαίτερη έμφαση στα ντόπια προϊόντα ως πρώτη ύλη. Πάνω στην παραλιακή περατζάδα, με ναυτικού ύφους διακόσμηση, μερικά περιζήτητα τραπέζια πάνω στην αμμουδιά, για τα οποία χρειάζεται οπωσδήποτε κράτηση, και ευγενικό σέρβις, θα δοκιμάσετε καθημερινά διαφορετικές προτάσεις με βάση το ψάρι, υπάρχουν όμως και οι κλασικές αξίες όπως το κριθαρότο με καραβίδες, το εξαιρετικό ριζότο με γαρίδες, αυγοτάραχο και αποξηραμένα σύκα και το μαγιάτικο που γίνεται νόστιμο φρικασέ και συνοδεύεται με πουρέ σελινόριζας. Μη χάσετε το πλατό ανδριώτικων τυριών, τον φρέσκο μπακαλιάρο σε τραγανές μπουκιές για ορεκτικό και τις ολόδροσες σαλάτες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.
Όπου κι αν επιλέξετε να γευματίσετε, φροντίστε να αφήσετε λίγο χώρο για το χειροποίητο παγωτό του YO n’ ICE, πραγματικό θεσμό στο Μπατσί και από τις καλύτερες επιλογές για παγωτό σε ολόκληρη την Άνδρο. Βρίσκεται στο κέντρο του παραλιακού δρόμου και θα το εντοπίσετε εύκολα από τις ουρές που σχηματίζονται από νωρίς το βραδάκι. Εκτός από παγωτό-γιαούρτι με αμέτρητα toppings, οι σταθερές γεύσεις περιλαμβάνουν εξαιρετική σοκολάτα, φιστίκι, τιραμισού, τριαντάφυλλο, blueberry, καρύδα, οι νέες αφίξεις λευκή σοκολάτα με πάστα φιστικιού και Dubai chocolate, ενώ η σκούρα σοκολάτα και το σορμπέ λεμόνι με στέβια είναι τόσο πλούσια σε γεύση που δεν θα πιστεύετε ότι δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη.
Κι αν για κάποιους αυτό είναι το γλυκό κλείσιμο μιας γεμάτης μέρας στο Μπατσί, για άλλους η δράση μόλις ξεκινά, με τα περίφημα cocktail bars να γεμίζουν, ανεβάζοντας την ένταση όσο προχωρά η νύχτα. Υπερυψωμένες βεράντες, αμφιθεατρική θέα, φώτα που αντιφεγγίζουν στα ήρεμα νερά, χορευτική μουσική, ανεβασμένη διάθεση και καλοφτιαγμένα cocktails στα Buka, Αλς και στο διαχρονικό πλέον, μετά από σχεδόν 40 χρόνια λειτουργίας, Capriccio. Εκεί ακριβώς, από τη βεράντα με τα διαφορετικά επίπεδα και την πανοραμική θέα, πίνοντας ένα απολαυστικό Passion Batsi, θα συμφωνήσετε ότι, μέρα ή νύχτα, το Μπατσί είναι το πιο πολυπρόσωπο κομμάτι της Άνδρου κι ένας προορισμός που υπόσχεται ότι όλοι τελικά θα περάσουν καλά.
Διαβάστε ακόμα:
5 καταπράσινες εξορμήσεις με βάση τη Χώρα της Άνδρου
Άνδρος: Πλήρης οδηγός για το πιο αρχοντικό νησί των Κυκλάδων