Στην πόλη όπου λατρεύουμε να πηγαίνουμε για καφέ, όπου τα βράδια αγκαλιαζόμαστε στα μπαρ για να χωρέσουμε -τουλάχιστον πριν τον κορωνοϊό- και όπου τρέχουμε στην παραλία για αλμυρές ανάσες, κάποιες φορές χρειαζόμαστε κάτι το διαφορετικό.

20

Το ίδιο σκέφτηκαν και κάποιοι άλλοι, ευφάνταστοι κι επινοητικοί, που αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό δημιουργώντας χώρους για εναλλακτική διασκέδαση στην Αθήνα. Ας δούμε μερικές δραστηριότητες ή μέρη, κάποια παράξενα, άλλα μοναδικά, και ίσως κανονίσουμε κάτι καινούριο και συναρπαστικό για την επόμενη έξοδό μας.

Μουσείο Ψευδαισθήσεων

«Αν μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις, θα καταλάβεις ότι μια οφθαλμαπάτη αξίζει πάνω από ένα εκατομμύριο». Αυτό υποστηρίζουν οι άνθρωποι του Μουσείου Ψευδαισθήσεων Αθήνας, οι οποίοι εδώ που τα λέμε ως ειδικοί στο θέμα έχουν κάθε δικαίωμα να μιλούν γι’ αυτό.

Μια επίσκεψη στο μουσείο αυτό είναι πραγματική εμπειρία, τόσο διασκεδαστική όσο και εκπαιδευτική. Ο χώρος θα σας συστήσει έναν άλλο κόσμο, εκείνον των ψευδαισθήσεών. Άλλες οπτικές, άλλες διαδραστικές και άλλες φωτογραφικές, όλες θα σας συναρπάσουν επειδή θα σας μπερδέψουν.

Μερικές θα σας τρομάξουν κιόλας. Η Περιστρεφόμενη Σήραγγα θα σας τρελάνει, το Δωμάτιο του Απείρου θα σας απελευθερώσει και αυτά είναι μόνο η αρχή. Σε αυτό το μουσείο θα αψηφήσετε μέχρι και τη βαρύτητα.

Info: Μουσείο Ψευδαισθήσεων Αθήνας, Ερμού 119, Μοναστηράκι, Είσοδος από Άστιγγος 12, 2102201610, Website, Facebook

Λίμπα

Τι κοινό έχουν σχεδόν όλοι -αν όχι όλοι- οι Αθηναίοι; Τα νεύρα. Οι ρυθμοί είναι γρήγοροι και η πίεση πολλή, με αποτέλεσμα συχνά να μην υπάρχει διέξοδος εκτόνωσης.

Το πρώτο rage room στην Ελλάδα έρχεται να δώσει τη λύση. Μπείτε μέσα και κάντε τα όλα λίμπα. Η ιδέα δεν είναι βέβαια πρωτοποριακή, αφού rage rooms υπήρχαν στο εξωτερικό ήδη πριν το Λίμπα. Ωστόσο το concept ταιριάζει απόλυτα σε μια πόλη οι κάτοικοι της οποίας αγχώνονται και ασφυκτιούν.

Στο Λίμπα, λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά. Φοράτε τη στολή προστασίας, παίρνετε τα ρόπαλα και σπάτε ό,τι βρείτε μπροστά σας. Το δωμάτιο έχουν προτιμήσει επισκέπτες όλων των ηλικιών, από παιδιά μέχρι και ηλικιωμένους. Ενώ οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με το τι και πόσα θα σπάσετε. Σίγουρα είναι κάτι το διαφορετικό.

Info: Λίμπα, Πιττάκη 6, Αθήνα, 6981373351, Facebook

VR Planet

Εδώ οι εμπειρίες είναι πραγματικά μοναδικές. Ένα σαλόνι εικονικής πραγματικότητας, το πρώτο στην Αθήνα, θα σας ψυχαγωγήσει ή και θα επιμορφώσει. Στο VR Planet μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 250 διαφορετικές εφαρμογές. Επιλέξτε δωμάτιο και ξεκινήστε το ταξίδι σας, σε μέρη που διαφορετικά δεν θα βρισκόσασταν ποτέ.

Μπορείτε να ζήσετε ένα θρίλερ, να εξερευνήσετε ένα φανταστικό μέρος, να κολυμπήσετε με δελφίνια και φάλαινες. Όσο για τα παιδιά και τους εφήβους, η εμπειρία μπορεί να είναι ψυχαγωγική και εκπαιδευτική με πλούσια θεματολογία. Μεταξύ άλλων θα βρείτε προγράμματα σχολικά, αλλά και κάποια που εστιάζουν στην ψυχική υγεία.
Στο χώρο διοργανώνονται και πάρτι γενεθλίων, καθώς και εταιρικές εκδηλώσεις.

Info: VR Planet, Σαλόνι Εικονικής Πραγματικότητας, Παύλου Μελά 43, Περιστέρι, Σταθμός Μετρό Άγιος Αντώνιος, 6972176450, Website, Facebook

Μουσείο Αφής

Ένα από τα πέντε μουσεία του είδους του στον κόσμο, το Μουσείο Αφής μάς επιτρέπει να πάρουμε μια μικρή ιδέα του πώς είναι η ζωή χωρίς την αίσθηση της όρασης. Δημιουργήθηκε το 1984 από τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος, με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε άτομα με προβλήματα όρασης να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

Αυτό που διαφοροποιεί, λοιπόν, αυτό το μουσείο είναι πως επιτρέπει στους επισκέπτες να αγγίζουν τα εκθέματα, κάτι που απαγορεύεται στα άλλα. Φιλοξενεί αντίγραφα γλυπτών και άλλων έργων τέχνης που στεγάζονται σε άλλα μουσεία, τα οποία όμως εδώ μπορούν να εξερευνηθούν δια της αφής. Στο Μουσείο Αφής θα βρείτε και κάποια έργα ατόμων με προβλήματα όρασης.

Info: Μουσείο Αφής, Δοϊράνης 198, Καλλιθέα, 2109415222, Website, Facebook

Acropolis Treasure Hunt

Πίσω στη δράση με μια ιδιαίτερη περιπέτεια πόλης για όλες τις ηλικίες. Έχετε συμμετάσχει ξανά σε κυνήγι θησαυρού; Αν όχι, αυτό το παιχνίδι στην καρδιά της πόλης θα σας συναρπάσει.

Το στόρι ενδιαφέρον και αρκετά μυστηριώδες. Σύμφωνα με τους New York Times, ο Βρετανός καθηγητής Ian T. Blake εξαφανίστηκε κάπου κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης. Την τελευταία φορά που τον είδαν, φορούσε καπέλο εκστρατείας και χακί βερμούδα και κρατούσε ένα σακίδιο πλάτης. Η επαναστατική θεωρία του Blake συνδυάζει τους γρίφους με το μυστήριο, στην εξερεύνηση των μοναδικών μνημείων της Αθήνας που βρίσκονται διάσπαρτα γύρω από το βράχο της Ακρόπολης. Τώρα, η εξαφάνιση του καθηγητή έχει ταράξει την επιστημονική κοινότητα, ενώ φήμες για κάποιο κρυμμένο θησαυρό περιπλέκουν την υπόθεση. Θα μπορέσετε να τον βρείτε πριν να είναι πολύ αργά;

Το παιχνίδι ενέχει πολλή δράση και είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια. Το concept θυμίζει πολύ escape room, μόνο που δεν βρίσκεστε σε δωμάτιο αλλά στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη. Και πέραν της διασκεδαστικής περιπέτειας στην οποία θα βυθιστείτε, το Acropolis Treasure Hunt συνιστά και μια ξεχωριστή ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο, αφού οι διοργανωτές του είναι έτοιμοι να σας παρουσιάσουν πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες για το μέρος.

Info: Acropolis Treasure Hunt, 6944176555, Website, Facebook