Το νότιο κομμάτι της Αθήνας, μαζί με τον Πειραιά, είναι μια μεγάλη περιοχή που συνδέεται άμεσα με τη θάλασσα. Γεγονός που έχει προσφέρει ιδιαίτερη ποιότητα ζωής στις επιμέρους συνοικίες, κάνοντάς τις περιζήτητες ως τόπο διαμονής. Σε αυτό, βέβαια, έχει συμβάλλει και η ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων, η οποία εκφράζεται αφενός με το άνοιγμα διάσημων εστιατορίων και οργανωμένων πλαζ, αφετέρου με την απευθείας επικοινωνία που έχει επιτευχθεί με το κέντρο της πρωτεύουσας, χάρη κυρίως στο τραμ.

8

Ως μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας –αλλά κι ένα από τα μεγαλύτερα όλης της Μεσογείου– ο Πειραιάς παραμένει ένας πολυδιάστατος τόπος. Εδώ το αρχαίο παρελθόν συνυπάρχει με γραφικές συνοικίες που διατηρούν το χρώμα μιας παλιότερης ζωής, αλλά και με ολοκαίνουρια ξενοδοχεία και κοσμοπολίτικα στέκια για καφέ, brunch ή βραδινή διασκέδαση.

Χάρη στο «The Ellinikon» –το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στην Ευρώπη– το Ελληνικό έχει επίσης αναδειχθεί σε μία από τις δημοφιλέστερες οικιστικές περιοχές των νότιων προαστίων. Τα πολλά πάρκα πρασίνου, συνδυαστικά με την παραθαλάσσια θέση και τις άφθονες παιδικές χαρές, το καθιστούν ιδανική επιλογή για οικογένειες και νέα ζευγάρια. Ιδιαίτερα σημαντική είναι βέβαια και η απρόσκοπτη σύνδεσή του με το κέντρο της Αθήνας, χάρη στο μετρό.

Η Νέα Σμύρνη, τέλος, παραμένει εδώ και δεκαετίες μια διάσημη συνοικία, η οποία σφύζει από ζωή. Σε απόσταση λίγων λεπτών από το κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά μακριά ταυτόχρονα από τη φασαρία του, προσφέρει πολλές ευκαιρίες για βόλτες. Επιπλέον, είναι γεμάτη από πάρκα πρασίνου και αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και από καφέ, μπαρ και εστιατόρια που αποτελούν σταθερό πόλο έλξης για τους Αθηναίους.

Σε αυτές τις προνομιακές περιοχές η doValue μέσω της πλατφόρμας ακινήτων www.altamiraproperties.gr εξασφάλισε 3 ευρύχωρα και φωτεινά ακίνητα 94, 88 και 82 τ.μ., που αποτελούν επενδυτική ευκαιρία για όσους επιθυμούν να ζήσουν στα νότια της Αθήνας.

Το ακίνητο των 94 τ.μ. στη Νέα Σμύρνη

Αυτό το διαμέρισμα 93,62 τ.μ. βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη, στον 2ο όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας (κατασκευή του 2005). Αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια, 1 ευρύχωρο σαλόνι με τζάκι, 1 ημιανεξάρτητη κουζίνα, 1 μπάνιο και 1 W.C. Διαθέτει επίσης 1 δική του θέση στάθμευσης, αλλά και μια αποθήκη υπογείου 7,8 τ.μ. Προνομιακό χαρακτηριστικό του ακινήτου είναι ότι βρίσκεται μόλις 1 χιλιόμετρο μακριά από την κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης και τη στάση «Μεγάλου Αλεξάνδρου» του τραμ.

Το ακίνητο των 88 τ.μ. στον Πειραιά

Αυτό το διαμέρισμα των 88 τ.μ. βρίσκεται στην περιοχή της Ευαγγελίστριας στον Πειραιά, στον 3ο όροφο μιας πενταώροφης πολυκατοικίας (κατασκευή του 1997). Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, ένα μεγάλο, ευήλιο σαλόνι, ανεξάρτητη κουζίνα, 1 μπάνιο και 1 W.C. Διαθέτει επίσης συνεχόμενο μπαλκόνι, το οποίο ενώνει το σαλόνι με την κουζίνα και το ένα υπνοδωμάτιο, ενώ υπάρχει και ξεχωριστό μπαλκόνι στο δεύτερο υπνοδωμάτιο. Το διαμέρισμα απέχει μόλις 1,5 χιλιόμετρο από το λιμάνι και 700 μέτρα από τον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Το ακίνητο των 82 τ.μ. στο Ελληνικό

Πρόκειται για διαμέρισμα 82,19 τ.μ. στο Ελληνικό, στο ισόγειο τριώροφης πολυκατοικίας (κατασκευή του 1990). Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, 1 άνετο σαλόνι με ενιαία κουζίνα, 1 μπάνιο και 1 γραφείο, ιδιαίτερα φωτεινό. Διαθέτει μεγάλο μπαλκόνι, ενώ σημαντικό του ατού είναι ότι βρίσκεται μόλις 800 μέτρα από τον σταθμό του μετρό.