Κάθε καλοκαίρι αναδεικνύει την αξία της εξοχικής κατοικίας. Η οποία όλο και μεγαλώνει, πάντα σε συνάρτηση με τις αυξανόμενες ανάγκες ηρεμίας και άμεσης επαφής με το φυσικό περιβάλλον που δημιουργεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής στις μεγάλες πόλεις –τόσο για τις οικογένειες, όσο και για τη νεολαία.

10

Για τον κάτοικο της Αθήνας, βέβαια, βασική παράμετρος απόκτησης ενός εξοχικού ήταν ανέκαθεν η κοντινή απόσταση της τοποθεσίας του στην πρωτεύουσα, ώστε να διευκολύνεται η μετάβαση προς και από αυτήν. Απέχοντας λοιπόν μόλις 2 ώρες με το καράβι, η Άνδρος αποτελεί προνομιακή επιλογή ανάμεσα στις Κυκλάδες. Άλλωστε, σε αντίθεση με τις τελευταίες, είναι καταπράσινη, γεμάτη αμπέλια, βελανιδιές, ελιές και τρεχούμενα νερά. Προσφέροντας έτσι ένα αισθητά διαφορετικό τοπίο από το τυπικώς ξερό των γύρω νησιών, το οποίο ώθησε κάποτε τον Ανδρέα Εμπειρίκο να τη χαρακτηρίσει ως «βασίλισσα του Αιγαίου».

Δημοφιλέστατη επιλογή στην ηπειρωτική χώρα, από την άλλη, είναι η περιοχή της Κορινθίας, καθώς συνδυάζει παραλίες και μια όμορφη ενδοχώρα, που αποτελεί προορισμό και για χειμωνιάτικες εξορμήσεις. Μια κωμόπολη στρατηγικά τοποθετημένη μεταξύ θάλασσας και εσωτερικού είναι και το Βέλο, 17 χιλιόμετρα δυτικά της Κορίνθου –χτισμένο μεν σε υψόμετρο 30 μέτρων, αλλά κοντά στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου. Είναι μια ήσυχη, μικρή πόλη τριών χιλιάδων κατοίκων, η οποία ζει κυρίως από τη γεωργία και την κτηνοτροφία και συνδέεται μέσω ΚΤΕΛ τόσο με την Κόρινθο και το Κιάτο, όσο και με την Αθήνα.

Μέσω της πλατφόρμας ακινήτων www.altamiraproperties.gr, η doValue διαθέτει δύο μεζονέτες 171 και 186 τ.μ. στην Άνδρο και μία μεζονέτα 169 τ.μ. στο Βέλο Κορινθίας, που αποτελούν επενδυτική ευκαιρία για όσους αναζητούν οάσεις γαλήνης και ξεκούρασης στην εξοχή, σε μικρή απόσταση από την Αθήνα.

Τα ακίνητα των 171 και 186 τ.μ. στην Άνδρο

Αυτές οι δύο μεζονέτες των 186,43 τ.μ. και 171,29 τ.μ. (κατοικία Α΄ και κατοικία Β΄, αντίστοιχα) βρίσκονται στο χωριό Λιβάδια, στη θέση «Λεφάκια – Πέρα Χωριό». Πρόκειται για ημιτελείς κατασκευές με ποσοστό περάτωσης 70%, με θέα στη θάλασσα και σε πολύ καλή κατάσταση όσον αφορά τη συντήρηση. Η κατοικία Α΄ αποτελείται από ισόγειο με κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό και από υπόγειο με 2 υπνοδωμάτια, μπάνιο και επιπλέον βοηθητικούς χώρους. Η κατοικία Β΄ αποτελείται από ισόγειο με κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό και από υπόγειο με 3 υπνοδωμάτια, μπάνιο και επιπλέον βοηθητικούς χώρους.

Στοιχεία ακινήτων

Διεύθυνση: Λιβάδια Άνδρου
Τιμή πώλησης: 361.000€

Το ακίνητο των 169 τ.μ. στο Βέλο Κορινθίας

Πρόκειται για μεζονέτα 169,38 τ.μ., κατασκευής 2007, η οποία βρίσκεται στην κωμόπολη Βέλο της Κορινθίας, στην περιοχή «Νεράντζα». Το ακίνητο αρθρώνεται σε τρία επίπεδα: ισόγειο 57,75 τ.μ., πρώτο όροφο 40,88 τ.μ. και υπόγειο 70,75 τ.μ. Το ισόγειο αποτελείται από ενιαίο σαλόνι-καθιστικό, κουζίνα, γραφείο, 1 υπνοδωμάτιο και 1 μπάνιο. Στον πρώτο όροφο βρίσκονται 2 κρεβατοκάμαρες και 1 ακόμα μπάνιο, ενώ στο υπόγειο υπάρχει θέση στάθμευσης, μικρή αποθήκη και επιπρόσθετοι κύριοι χώροι.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Δήμος Βέλου-Βόχας
Τιμή πώλησης: 176.000€