Χάρη στις μεγάλες παραλίες του, το Παλαιό Φάληρο είναι μία από τις πιο αγαπητές παραθαλάσσιες συνοικίες της Αθήνας. Επιπλέον, είναι μια περιοχή που παραμένει πολυσύχναστη σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, φιλοξενώντας διάσημα εστιατόρια, τη Μαρίνα Φλοίσβου, αλλά και τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

16

Έχεις ακίνητο προς πώληση; Ανάθεσέ το εδώ για άμεση πώληση.

Το Φάληρο είναι γνωστό ήδη από την αρχαιότητα, καθώς λειτούργησε ως λιμάνι της Αθήνας πριν τη διαμόρφωση του Πειραιά. Η κατοίκησή του συνεχίστηκε απρόσκοπτη στα πρώτα χριστιανικά χρόνια, αλλά και κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Αυτό όμως που το έβαλε στη μοντέρνα εποχή ήταν το τραμ που ανέλαβε να το διασυνδέσει με την Αθήνα, το 1883. Την περίοδο 1910-1915 χτίστηκαν εκεί νεοκλασικές επαύλεις εύπορων οικογενειών της πρωτεύουσας, ενώ η μεγάλη εμπορική ανάπτυξη ξεκίνησε μετά τη δεκαετία του 1960.

Το σημερινό Παλαιό Φάληρο είναι μια ιδιαίτερα προνομιακή περιοχή, με τις υψηλές τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο να αντανακλούν την ποιότητα ζωής που απολαμβάνουν οι κάτοικοί του. Συνεχίζει να συνδέεται μέσω τραμ με την υπόλοιπη Αθήνα, ενώ το παράκτιο μέτωπό του περιλαμβάνει και τη διάσημη Μαρίνα Φλοίσβου, η οποία φιλοξενεί ρεστοράν, καφέ και μπαρ, αποτελώντας και τόπο ελλιμενισμού ιδιωτικών γιότ. Δίπλα της, επίσης, υπάρχει ένα από τα πιο γνωστά θερινά σινεμά των νοτίων προαστίων.

Ψάχνεις για αγορά ακινήτου;
Συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο μέσα σε λίγα λεπτά και η Prosperty σου εγγυάται την εύρεση του ακινήτου!

Στο Παλαιό Φάληρο εδρεύουν αρκετά διάσημα εστιατόρια, καθώς και γήπεδα και πλατείες όπου διεξάγονται καλοκαιρινές συναυλίες με μεγάλα διεθνή ονόματα. Πάνω από όλα, όμως, δεσπόζουν οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις οποίες από το 2017 και μετά περιλαμβάνεται τόσο η Εθνική Βιβλιοθήκη, όσο και η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Σε αυτήν την περιοχή το χαρτοφυλάκιο της Prosperty εξασφάλισε 2 ανακαινισμένα διαμερίσματα 96 και 70 τ.μ., τα οποία αποτελούν σπουδαία επενδυτική ευκαιρία για όσους θα ήθελαν να ζήσουν σε μία από τις πιο προνομιακές συνοικίες της νότιας Αθήνας.

Το ακίνητο των 96 τ.μ.

Αυτό το ευρύχωρο, ανακαινισμένο διαμέρισμα των 96 τ.μ. βρίσκεται στον 5ο όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας στη διάσημη γειτονιά του Φλοίσβου. Αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι, 1 κουζίνα, 1 μπάνιο και 1 W.C. και έχει θέα προς την πόλη. Η θέρμανση εξασφαλίζεται με αέριο, ενώ πολύ κοντά του βρίσκονται αρκετά σούπερ μάρκετ.

Αν σας ενδιαφέρει το ακίνητο στο Παλαιό Φάληρο πατήστε το «Αίτημα Επίσκεψης» πάνω δεξιά και ένα μέλος της Prosperty θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Το ακίνητο των 70 τ.μ.

Πρόκειται για φωτεινό, ανακαινισμένο διαμέρισμα των 70 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στον 5ο όροφο πενταώροφης πολυκατοικίας στην πολυσύχναστη γειτονιά Παναγίτσα. Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, σαλόνι, 1 κουζίνα και 2 μπάνια, ενώ το ζεστό νερό εξασφαλίζεται μέσω ηλιακού συλλέκτη. Βασικό του χαρακτηριστικό είναι το μεγάλο, επιπλωμένο μπαλκόνι με θέα στην πόλη.

Αν σας ενδιαφέρει το ακίνητο στο Παλαιό Φάληρο πατήστε το «Αίτημα Επίσκεψης» πάνω δεξιά και ένα μέλος της Prosperty θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

The Prosperty

Σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο τομέα, όπως είναι το Real Estate, η Prosperty διαμορφώνει το μέλλον των ακινήτων ψηφιακά, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και καινοτόμων εργαλείων.

Στην πλατφόρμα της Prosperty, οι ιδιοκτήτες, για πρώτη φορά, αναθέτουν το ακίνητό τους για πώληση ή ενοικίαση εύκολα και γρήγορα, αναβαθμίζοντάς το με τον καλύτερο τρόπο.

Έχοντας τα έγγραφα του ακινήτου, η Prosperty μπορεί να τρέξει με τους έμπιστους συνεργάτες της (Νομικά, Τεχνικά & Συμβολαιογραφικά γραφεία) όλη τη διαδικασία, επιτρέποντας σχεδόν ανέπαφες διαδικασίες πώλησης και αγοράς. Η διαδικασία ολοκληρώνεται 4 φορές πιο γρήγορα από ό,τι ισχύει στην αγορά σήμερα.

Η εμπειρία μίσθωσης και ενοικίασης για μεσο-μακροχρόνια διαστήματα πραγματοποιείται εντελώς ψηφιακά, για πρώτη φορά με μηδενικό κόστος για τον ιδιοκτήτη ενός ακινήτου, καθώς και με ένα μίσθωμα για τον ενοικιαστή.

Η Prosperty, διαθέτοντας σήμερα ένα αξιόλογο και ποιοτικό portfolio με πάνω από 2.000 ακίνητα, προσθέτοντας περίπου 300 νέα ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό της μηνιαίως και έχοντας πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες μέσα από τις συνεργασίες της με μεγάλους θεσμικούς ιδιοκτήτες ακινήτων, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία κάλυψης του ακινήτου, μέσω εικόνων υψηλής ανάλυσης, εικονικής περιήγησης με 360ᵒ στο εσωτερικό του ακινήτου και εντυπωσιακών drone video από τον περιβάλλοντα χώρο.