Ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουλίου, βρέθηκα στον δρόμο προς τη Γλυφάδα, με προορισμό το One&Only Aesthesis και το πολυσυζητημένο εστιατόριο Sumosan. Καθώς το αυτοκίνητο στρίβει προς την είσοδο του θερέτρου, με καλωσορίζει η χαρακτηριστική, μινιμαλιστική αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου: καθαρές γραμμές, φυσικά υλικά και μια αίσθηση πολυτέλειας που αμέσως βάζει τον επισκέπτη σε διάθεση ανανέωσης.
Η ώρα δεν θα μπορούσε να είναι πιο ιδανική. Ο ήλιος αρχίζει να δύει, βάφοντας τον ουρανό με χρυσαφένιες και κοραλλένιες αποχρώσεις, ενώ η θάλασσα απλώνεται μπροστά μου σαν απέραντος καμβάς. Περπατώντας προς το εστιατόριο, που βρίσκεται κυριολεκτικά στην «αγκαλιά» της παραλίας, νιώθω την αλμυρή αύρα να με περιβάλλει και τη μαγεία του τόπου να με συνεπαίρνει.
Ένας γαστρονομικός προορισμός που εμπνέει
Το Sumosan έχει μεταμορφώσει τον χώρο του Thimisi Bar σε έναν προορισμό που συνδυάζει την ιαπωνική αισθητική με τη μεσογειακή ζεστασιά. Τα τραπέζια είναι στρατηγικά τοποθετημένα, προσφέροντας μαγευτική θέα στη θάλασσα, ενώ ο σχεδιασμός, με στοιχεία φυσικού ξύλου και καθαρές γραμμές, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα χαλαρότητας που αναζωογονεί τις αισθήσεις. Καθώς κάθομαι στο τραπέζι μου, παρατηρώ τους σεφ να δουλεύουν με «χειρουργική» ακρίβεια πίσω από το open sushi bar. Κάθε τους κίνηση, μέρος μιας «χορογραφίας» τέχνης και δεξιοτεχνίας.
Αυτό που με εντυπωσιάζει αμέσως είναι η ποιότητα των υλικών. Τα sashimi είναι τόσο φρέσκα, που σχεδόν λαμπυρίζουν, ενώ κάθε πιάτο καταφτάνει σαν ένα μικρό έργο τέχνης στο τραπέζι μας. Η σαλάτα αστακού, μια από τις signature δημιουργίες, αποτελεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό φρεσκάδας και ιαπωνικών επιρροών. Τα sashimi taquitos δίνουν μια παιχνιδιάρικη πινελιά στην παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα, ενώ ο μαύρος μπακαλιάρος με miso αποδεικνύεται αληθινή γαστρονομική αποκάλυψη.
Συνάντηση με τους ανθρώπους που δημιουργούν τις τάσεις
Κατά τη διάρκεια του δείπνου, έχω την τύχη να συναντήσω την Janina Wolkow, ιδρύτρια και CEO του Sumosan. Κάθεται στο τραπέζι μας και μοιράζεται το όραμά της για το brand με αυθεντικότητα, ενθουσιασμό και το ζεστό πνεύμα φιλοξενίας που τη χαρακτηρίζει. «Η άφιξη του Sumosan στην Αθηναϊκή Ριβιέρα ήταν το επόμενο βήμα στο παγκόσμιο ταξίδι μας», μου εξηγεί με ενθουσιασμό. «Πάντα πίστευα ότι η εξαιρετική γαστρονομία αξίζει να πλαισιώνεται από ένα εξίσου ξεχωριστό περιβάλλον. Όταν είδα για πρώτη φορά το One&Only Aesthesis, ένιωσα αμέσως πλήρη ταύτιση».
Καθώς συνομιλούμε, γίνεται σαφές ότι για την κ. Wolkow, το Sumosan το εστιατόριο είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής. «Είναι ένας χώρος όπου η διαχρονική κομψότητα συναντά την πολυτέλεια του σήμερα και αυτό είναι ακριβώς το αποτύπωμα του Sumosan», συνεχίζει. «Η συνεργασία μας είναι ξεχωριστή γιατί ενώνει δύο κόσμους: την ιαπωνική γαστρονομία με τη ζεστασιά της μεσογειακής ζωής».
Λίγο αργότερα, συναντώ τον Gerald Krischek, Γενικό Διευθυντή του One&Only Aesthesis. Η εμπειρία του στη διοίκηση πολυτελών ξενοδοχείων σε ολόκληρη την Ευρώπη διαφαίνεται από την πρώτη στιγμή, καθώς μιλά με πάθος για το όραμα του θερέτρου.
«Η άφιξη του Sumosan στο One&Only Aesthesis ενισχύει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους επισκέπτες εμπειρίες υψηλής γαστρονομίας με ουσία και χαρακτήρα», μου εξηγεί. «Πρόκειται για μια συνεργασία με ένα διεθνώς καταξιωμένο όνομα της σύγχρονης ιαπωνικής κουζίνας, που ξεχωρίζει για την αριστοτεχνική εκτέλεση και την αυθεντικότητα των γεύσεών του».
Ο κ. Krischek τονίζει ότι το Sumosan έρχεται να ολοκληρώσει τον γαστρονομικό χάρτη του resort. «Μαζί με το ORA του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Ettore Botrini και το πολυδιάστατο Manko Athens, με τη δυναμική περουβιανή κουζίνα του, συνθέτουν έναν ξεχωριστό γαστρονομικό προορισμό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα», προσθέτει με περηφάνια.
Η υψηλή τέχνη της ιαπωνικής κουζίνας
Αυτό που κάνει το Sumosan να ξεχωρίζει είναι η φιλοσοφία του να ενώνει τους ανθρώπους μέσα από την εμπειρία του φαγητού. Κάθε πιάτο είναι σχεδιασμένο για να μοιράζεται, δημιουργώντας αίσθηση συντροφικότητας και σύνδεσης. Η σύγχρονη προσέγγιση στην ιαπωνική κουζίνα συνδυάζει μοντέρνες τεχνικές με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, μετατρέποντας το δείπνο σε εμπειρία πολιτισμού και συναισθήματος.
Καθώς η βραδιά κυλά και τα φώτα της Ριβιέρας αρχίζουν να «τρεμοπαίζουν» στον ορίζοντα, συνειδητοποιώ ότι το Sumosan έχει καταφέρει κάτι ουσιαστικό. Έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου η ιαπωνική τέχνη της γαστρονομίας συναντά τη μεσογειακή joie de vivre, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εμπειρία ταυτόχρονα αυθεντική και καινοτόμα.
Φεύγοντας από το One&Only Aesthesis, με τη θάλασσα να λαμπυρίζει κάτω από το φεγγαρόφωτο, κουβαλώ μαζί μου τη μνήμη εξαιρετικών γεύσεων αλλά και την αίσθηση μιας βραδιάς που συνέδεσε ιδανικά τη γαστρονομία, την πολυτέλεια και την αυθεντική φιλοξενία. Το Sumosan έχει βρει το φυσικό του περιβάλλον στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, προσφέροντας στους λάτρεις της γαστρονομίας έναν νέο λόγο να αφεθούν στην αύρα της.
Sumosan, One&Only Aesthesis,
Λεωφ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα | Κρατήσεις: 216 6861000 | oneandonlyaesthesis.com
Διαβάστε ακόμα:
Η Αθήνα από ψηλά μοιάζει στ’ αλήθεια ζωγραφιά
Kαλοκαίρι στην πόλη: 10 θερινά σινεμά της Αθήνας για κινηματογραφικές αποδράσεις κάτω από τα αστέρια
Από το Αττικό Άλσος στον Εθνικό Κήπο: Κυριακάτικη βόλτα στα ωραιότερα πάρκα της πόλης