Ανοίγει την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου (Pelion Ski Centre), στις Αγριόλευκες, μετά την χιονόπτωση που σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο

9

Οι εργασίες συνεχίστηκαν και σήμερα με εντατικούς ρυθμούς χιονόστρωσης των πιστών σε όλο το χιονοδρομικό κέντρο, προκειμένου από αύριο να μπορέσει να υποδεχθεί με ασφάλεια τους φίλους του σκι και τους λάτρεις του βουνού.

Άλλωστε το βουνό των Κενταύρων, εκτός από τα πανέμορφα, παντός καιρού, χωριά του, φημίζεται και για το παιχνίδι με το χιόνι, με την απίστευτη θέα σε δύο «θάλασσες», το Αιγαίο πέλαγος και τον Παγασητικό.

Σε λειτουργία θα είναι το σύνολο των πιστών: Πανόραμα (πάνω μέρος), Θέτις, Πήλιο 3, Πήλιο 1, Πήλιο 4 και Πήλιο 5, ενώ οι χιονοδρόμοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους τρεις αναβατήρες Πήλιο 3 (διπλό), Πήλιο 4 (συρόμενο) και Πήλιο 5 (baby). Το Χιονοδρομικό Κέντρο θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Όσοι θα προσέρχονται στο χιονοδρομικό κέντρο θα πρέπει να φορούν μάσκα τόσο σε ανοιχτούς, όσο και κλειστούς χώρους, όπως είναι το καταφύγιο και τα καταστήματα ενοικιάσεων. Για τους χώρους εστίασης του χιονοδρομικού κέντρου, θα ισχύσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για όλη την εστίαση.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας ευελπιστεί σε τόνωση των κρατήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου καθώς η ταξιδιωτική κίνηση μετά την εορταστική περίοδο είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

Διαβάστε ακόμα:

Τα 17 χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας -Τα εύκολα, τα δύσκολα και η απόστασή τους από την Αθήνα

Περτούλι: Αφράτο χιόνι και δραστηριότητες στον χειμερινό παράδεισο των Τρικάλων