Ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων έχει οργανώσει ο Δήμος Αθηναίων για τις γιορτές σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας. 

16

Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι, και φέτος το Σύνταγμα, όπου θα λάβουν χώρα 21 live εκδηλώσεις, κάτω από το δέντρο 21 μέτρων που δεσπόζει στο κέντρο της πλατείας. Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ζώνες κι έτσι κάθε μέρα θα ξεκινά στις 11.00 το πρωί με ορχηστρικά σύνολα, θα ακολουθούν, στις 14.00, μουσικές προτάσεις από ανερχόμενα σχήματα, ενώ στις 18.00 πάνω στη σκηνή του Συντάγματος θα ανεβαίνουν μερικοί από τους δημοφιλέστερους Έλληνες καλλιτέχνες. 

Παράλληλα, το συναυλιακό πρόγραμμα του Συντάγματος θα πλαισιώσουν μια σειρά από ξεχωριστά μουσικά events και parties στα πιο απροσδόκητα σημεία της πόλης, με αποκορύφωμα το New Year’s Eve party στη Βαρβάκειο Αγορά τις πρώτες ώρες του 2023.

Πιο αναλυτικά, το μουσικό πρόγραμμα των φετινών «Χριστουγέννων στην Αθήνα» ξεκινά στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 11.00 με τις ατμοσφαιρικές μελωδίες του Συνόλου Μουσικής Πολεμικής Αεροπορίας και ένα πλούσιο ρεπερτόριο που διαπερνά όλα τα είδη μουσικής. Τη σκυτάλη παίρνει στις 14.00 η ταλαντούχα Lou is που, με την πενταμελή  μπάντα της, άφθονο ενθουσιασμό και διάθεση, θα ερμηνεύσει αγαπημένα της τραγούδια από τη διεθνή pop σκηνή από τα 80s ως σήμερα. Λίγο αφότου πέσει το φως, στις 18.00, έρχονται οι ENORASIS που ξεχωρίζουν για την πολυφωνία, τις εκρηκτικές εμφανίσεις και την αστείρευτη ενέργεια επί σκηνής για να ξεσηκώσουν το κοινό.

Το συναυλιακό πρόγραμμα στην πλατεία Συντάγματος ολοκληρώνεται την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ξεκινώντας στις 11.00 με την Athens Big Band που θα ερμηνεύσει ένα αμάλγαμα από χριστουγεννιάτικες μελωδίες που όλοι αγαπήσαμε μαζί με κλασικές επιτυχίες από τη χρυσή εποχή της big band. Στις 14.00, τη σκηνή καταλαμβάνει μια πολυδιάστατη μουσική προσωπικότητα, η Ξένια Γαργάλη με την μπάντα της «Πλαστελίνη», σε ένα αστραφτερό ταξίδι με μελωδίες από ολόκληρο τον κόσμο. Στις 18.00, στη σκηνή ανεβαίνει η μία και μοναδική Ρένα Μόρφη που έρχεται παρέα με την μπάντα της για να ξεσηκώσει το κοινό! Η ερμηνεύτρια με τη βελούδινη φωνή και την εκρηκτική σκηνική παρουσία, τις αναπάντεχες latin διασκευές λαϊκών τραγουδιών και τις μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες, θα μας χαρίσει ένα live γεμάτο δυναμισμό, μπρίο, πάθος, ανεξάντλητο κέφι και ευαισθησία.

Παράλληλα, στις 29 Δεκεμβρίου, σε μία από τις πιο όμορφες στοές του κέντρου, τη στοά του ξενοδοχείου Moxy στην Ομόνοια, θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο party με πολλή μουσική και χορό, με τραγούδια που θα επιλέγουν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Best 92.6. Και βέβαια, για πρώτη φορά, ο Δήμος Αθηναίων μας καλεί να γιορτάσουμε όλοι μαζί το νέο έτος με ένα ξέφρενο New Year’s Eve Party στη Βαρβάκειο Αγορά με τους πιο σημαντικούς djs της Αθήνας.

Την 1η Ιανουαρίου 2023, αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου στην πλατεία Συντάγματος δίνουμε ραντεβού στη 01.00 στην πιο εμβληματική αγορά της πόλης και υποδεχόμαστε το νέο έτος όλοι μαζί στην καρδιά της Αθήνας με ρυθμό και πολύ χορό για να καλωσορίσουμε τον νέο χρόνο όπως του αξίζει.

Διαβάστε ακόμα:

Χριστούγεννα στην Αθήνα: 6 παγοπίστες για γιορτινές φιγούρες στην πόλη

Χειμώνας στην Αθήνα: 12 μουσικές βραδιές που δεν πρέπει να χάσετε