Μπορεί τα πράγματα να παραμένουν συγκεχυμένα για μία ακόμα χρονιά ως προς την τρέχουσα υγειονομική κρίση, ωστόσο η έλευση του Νέου Έτους συνοδεύεται πάντα από αισιοδοξία και προσμονή για όσα έρχονται. Και σε ταξιδιωτικό επίπεδο, αυτά δεν είναι λίγα.

36

Με τη βοήθεια λοιπόν των έμπειρων συντακτών του Time Out και των έγκριτων συνεργατών του σε διάφορες χώρες, ρίξαμε μια ματιά στις νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες που θα εμφανιστούν το 2022 στην Ευρώπη, συγκεντρώνοντας τις 10 καλύτερες από αυτές.

Τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή συνδυάζουν την πρωτοτυπία με τη διασκέδαση, με στόχο, όπως δήλωσε και η αρχισυντάκτρια του διεθνούς τομέα του Time Out, τον εντοπισμό των πιο θεαματικών καινούριων εμπειριών. Αυτών δηλαδή που θα ενθουσιάσουν ακόμα και όσους έχουν ήδη επισκεφθεί κάποιο μέρος, προτρέποντάς τους να επαναλάβουν το ταξίδι. Υπάρχουν πάντως και τοποθεσίες άγνωστες μέχρι πρότινος, που αναμένεται να κάνουν δυναμική νέα είσοδο στον χάρτη της Ευρώπης.

Λονδίνο: The Burnt City, με «γεύση» από Τρωικό Πόλεμο

Λέγεται ότι το «The Burnt City» θα είναι η θεατρική παράσταση που πρέπει να δείτε μέσα στο 2022, ακόμα κι αν δεν είστε φίλοι του θεάτρου.

Με αυτήν επιστρέφει στην πολιτισμική ζωή του Λονδίνου η Punchdrunk: η εταιρία που ίδρυσε ο Felix Barrett, υποσχόμενος στο κοινό εμπειρίες οι οποίες θα το κάνουν «να βλέπει αστέρια». Κάτι που έγινε πράξη το 2014, όταν ανέβασαν την παράσταση «The Drowned Man», αναγορευόμενοι σε σύγχρονους θεούς του βρετανικού θεάτρου.

Έκτοτε η Punchdrunk σιώπησε, καθώς άρχισε σιγά-σιγά προετοιμασίες για κάτι ακόμα πιο θεαματικό. Κι αυτό, όπως αποκαλύπτεται τώρα, θα είναι η παράσταση «The Burnt City», η οποία εμπνέεται από τον Τρωικό Πόλεμο και θα ανέβει σε δύο κτήρια στην περιοχή Woolwich, που μέχρι πρότινος λειτουργούσαν ως στρατιωτικά οπλοστάσια. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 22 Μαρτίου, με τις παραστάσεις να διαρκούν ως τις 28 Αυγούστου.

Thingeyri: Detour Discotheque

Το Thingeyri, ένα ψαροχώρι με 246 κατοίκους στο βορειότερο τμήμα της Ισλανδίας, είναι άγνωστο ακόμα και σε τακτικούς επισκέπτες της νησιωτικής χώρας, εξαιρουμένων ίσως όσων κάνουν αναρρίχηση στο γειτονικό βουνό Sandafell. Μέσα στο 2022, όμως, οι τύχες του αναμένεται να αλλάξουν θεαματικά, καθώς θα φιλοξενήσει μία από τις πιο ξεχωριστές νέες εμπειρίες που θα μπορεί να απολαύσει κανείς σε πλανητικό επίπεδο.

Ο λόγος για τη Detour Discotheque, η οποία θα υπάρξει μόλις για δύο βραδιές –στις 29 και 30 Απριλίου– φιλοδοξώντας να αποτελέσει την πιο απομονωμένη club εμπειρία που έχει στηθεί ποτέ. «Ελάτε για ένα πάρτυ στην άκρη του κόσμου», λέει η επίσημη πρόσκληση, με τους ιθύνοντες να ανακοινώνουν ότι τη διασκέδαση θα αναλάβουν DJs από την Ισλανδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, που θα προσπαθήσουν να αναβιώσουν το κλίμα των νεοϋορκέζικων ντισκοτέκ της δεκαετίας του 1970.

Σημαντική λεπτομέρεια: θα διατεθούν μόλις 160 εισιτήρια. Θα είναι όμως η αρχή και για άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.

Μπέλφαστ: Στα άδυτα του «Game of Thrones»

Η τηλεοπτική μεταφορά των μυθιστορημάτων της σειράς «A Game of Thrones» του George R. R. Martin δημιούργησε έναν ισχυρό παγκόσμιο μύθο μεταξύ 2011 και 2019, ενθουσιάζοντας ακόμα και ανθρώπους που δεν είχαν καμία επαφή με τη λογοτεχνία του φανταστικού.

Με τον τίτλο της «δημοφιλέστερης σειράς στην ιστορία της τηλεόρασης» που του απένειμε το περιοδικό Time, το Game of Thrones επιστρέφει στην επικαιρότητα με ένα θεαματικό σόου στο Μπέλφαστ, το οποίο ανοίγει ουσιαστικά το επίσημο στούντιο παραγωγής στο διεθνές κοινό, ξεναγώντας το στα σκηνικά, στα κοστούμια και σε όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που έκαναν το σήριαλ τόσο αγαπητό. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 4 Φεβρουαρίου, στα Linen Mill Studios της βορειοϊρλανδικής πρωτεύουσας.