Οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι η αγαπημένη συνήθεια όλων την περίοδο των γιορτών. Με καταγωγή από τη Γερμανία και την Αλσατία εξαπλώθηκαν σε όλη την Ευρώπη μέσα στη δεκαετία του 1990 και από τότε αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των χριστουγεννιάτικων εξόδων μας. Αν αυτές τις γιορτές βρεθείτε στο Παρίσι επισκεφθείτε τα παρακάτω χωριά και αγορές και δεν θα χάσετε. Όχι μόνο γιατί θα βρείτε πρωτότυπες ιδέες για τα χριστουγεννιάτικα δώρα αλλά γιατί η ατμόσφαιρα είναι σούπερ γιορτινή με ξύλινα σαλέ, άπειρα λαμπάκια και γιρλάντες και όμορφες μουσικές. Επίσης, τα τοπικά προϊόντα κάνουν τη βόλτα σας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ενώ τα πιτσιρίκια μπορούν να αγκαλιάσουν τον Άη Βασίλη, να του δώσουν το γράμμα τους αλλά και να συμμετέχουν σε διασκεδαστικά εργαστήρια χειροτεχνίας.

11

Η Μαγεία των Χριστουγέννων στον κήπο Tuileries

Δυο βήματα από το μουσείο του Λούβρου στην πλατεία Concorde στήνεται από το 2018 μια από τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές του του Παρισιού. Το παρών φυσικά θα δώσει ο Άγιος Βασίλης με τον οποίο μπορείτε να φωτογραφηθείτε μέσα σε έναν υπέροχο καταπράσινο κήπο. Σπιτάκια με λογής λογής δώρα, λαχταριστά γλυκά, αλμυρές λιχουδιές αλλά και πάρτι με δυνατές μουσικές, αυτή η αγορά τα έχει όλα. Διοργανώνονται επίσης και διάφορες γευσιγνωσίες εάν θέλετε να πάτε τη χριστουγεννιάτικη βόλτα σας ένα κλικ πιο πάνω. (Μέχρι 8/01/2023)

Χριστουγεννιάτικη αγορά στον Πύργο του Άιφελ

Θα την βρείτε στο μεγάλο πάρκο πίσω από τον Πύργο του Άιφελ. Αφού ανεβείτε στον Πύργο και θαυμάσετε την 360 μοιρών θέα του Παρισιού, θα πάτε κατευθείαν στην χριστουγεννιάτικη αγορά για τοπικές γκουρμεδιές από την Αλσατία και τη Σαβοΐα και ζεστό κρασί που παρασκευάζεται επί τόπου. Πριν, όμως, από αυτό μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στους ολοστόλιστους πάγκους γεμάτους διακοσμητικά αντικείμενα, παιχνίδια, κοσμήματα, μικρά έργα τέχνης και πολλά πολλά ακόμα δώρα. (Μέχρι 2/01/2023)

Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Παναγίας των Παρισίων

Στο πάρκο Ρενέ Βιβιάνι στις όχθες του Σηκουάνα απέναντι από την Παναγία των Παρισίων στήνεται μια από τις πιο χαριτωμένες αγορές του Παρισιού. Ξεχωρίζει καθώς εδώ συμμετέχουν περίπου τριάντα ντόπιοι καλλιτέχνες και σχεδιαστές με τις δικές τους ιδιαίτερες προτάσεις «made in France». Θα βρείτε διακοσμητικά είδη σπιτιού, κεριά, κεραμικά, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια ζωγραφισμένα στο χέρι, μεταξωτά φουλάρια, κασμιρένια πλεκτά, μοχέρ κασκόλ, κοσμήματα κ.ά. Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε δωρεάν δραστηριότητες όπως διαγωνισμούς ζωγραφικής και αφήγησης παραμυθιών όσο εσείς θα απολαμβάνετε την τοπική γαστρονομία καθώς δεν λείπουν τα σπιτάκια με φουά γκρα, τραγανά μακαρόν, ψητά κάστανα, γαλλικά τυριά και ζεστό κόκκινο κρασί. (Μέχρι 26/12/2022)

Χριστουγεννιάτικη αγορά Paris La Défense

Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Παρίσι με 350 περίπτερα με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Μέσα σε μια σούπερ εορταστική ατμόσφαιρα με υπέροχους φωτισμούς, ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο και after officce θεματικές μουσικές βραδιές με Djs εδώ θα κάνετε τα ψώνια σας, θα χορέψετε και θα απολαύσετε τοπικές λιχουδιές. Θα ανακαλύψετε αντικείμενα χειροτεχνίας, στεφάνια, γιρλάντες, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, επιτραπέζια σκεύη και κεριά, διακοσμητικά, κοσμήματα, παιχνίδια, καπέλα, παντόφλες μέχρι και παριζιάνικα σουβενίρ. Μετά τα δώρα σειρά έχει η γαστρονομία καθώς και εδώ θα βρείτε δεκάδες πάγκους με αλλαντικά, τυριά, μελόψωμα, σάντουιτς ταρτιφλέτ, φουά γκρα και φυσικά ζεστό κρασί. Μην ξεχάσετε μαζί με τα πιτσιρίκια να γράψετε γράμμα στον Άη Βασίλη και να του το δώσετε αυτοπροσώπως ενώ σημειώστε πως πραγματοποιούνται μια σειρά από δωρεάν εργαστήρια χειροτεχνίας για τα παιδιά. (Μέχρι 24/12/2022)

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Saint-Germain-des-Prés

Το μαγευτικό χριστουγεννιάτικο χωριό στη λεωφόρο Saint-Germain-des-Prés είναι από τις must βόλτες σας στο χριστουγεννιάτικο Παρίσι που στήνεται εδώ και 23 χρόνια. Θα βρείτε χειροποίητα δώρα όπως διακοσμητικά και κοσμήματα, ρούχα και τσάντες σε γαλλικό και ινδικό ύφος αλλά και μπαχαρικά από το Μαρόκο, γκουρμέ λιχουδιές όπως χαβιάρι, στρείδια, καπνιστός σολομός, τρούφες, φουά γκρα, υπέροχα γαλλικά τυριά και ροφήματα να απλώνονται σε πάγκους και μικρά ξύλινα σαλέ ενώ ένα στούντιο φωτογραφίας αναλαμβάνει να σας βγάλει τις ωραιότερες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες. (Μέχρι 8/01/2023)

Χριστουγεννιάτικο Χωριό και Αγορά στη Μονμάρτη

Μπορεί να μην είναι από τις πιο μεγάλες και εντυπωσιακές αγορές της πόλης, ωστόσο εάν είστε στην περιοχής της Μονμάρτης αξίζει να κάνετε μια στάση σε αυτή την πολύ cosy μικρή αγορά στην πλατεία Abbesses. Δεκαπέντε σπιτάκια περικυκλώνουν το μικρό μόνιμο καρουζέλ γεμάτα από χριστουγεννιάτικα στολίδια, κοσμήματα, ρούχα και χειροποίητα διακοσμητικά από ντόπιους καλλιτέχνες. Θα βρείτε, επίσης, και πολλές νοστιμιές όπως μέλι, φουά γκρα από το Périgord, κουλούρια από την Αλσατία, ταπενάδα από την Προβηγκία, τυρί από τα Πυρηναία, ξηρά φρούτα, μπισκότα, τσάι και ψητά κάστανα. Επίσης, όσο εσείς απολαμβάνετε ένα ζεστό κρασί με μπαχαρικά τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε δωρεάν εργαστήρια χειροτεχνίας. (Μέχρι 31/12/2022)

Διαβάστε ακόμα:

Χριστούγεννα στην Ευρώπη με παιδιά: 5 κορυφαίοι προορισμοί για οικογενειακές διακοπές

Χριστούγεννα στην Πράγα: 8 προτάσεις για ένα αξέχαστο γιορτινό ταξίδι

Μουσική, διασκέδαση, γαστρονομία: 8 εμπειρίες για τα Χριστούγεννα στο λαμπερό Άμστερνταμ