Με τις γιορτές να είναι προ των πυλών, οι πόλεις της Ελλάδας ανάβουν τα χριστουγεννιάτικα φώτα τους και ετοιμάζονται να υποδεχτούν τις γιορτές με άπλετο φως και πλήθος διασκεδαστικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους.

34

Όπως κάθε χρόνο, κάποιες πόλεις δικαιωματικά ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία των εορταστικών στολισμών τους και την ποικιλία των δραστηριοτήτων που προσφέρουν.

Παρακάτω ακολουθούν έξι ελληνικές πόλεις που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που διάλεξαν.

Θεσσαλονίκη

Με τον πλέον φαντασμαγορικό τρόπο, η Θεσσαλονίκη μπήκε επίσημα στο κλίμα των Χριστουγέννων. Το 18 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο ταξίδεψε από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής και φωτίστηκε με περισσότερα από 18 χιλιάδες λαμπιόνια LED δημιουργώντας μία φωτεινή πανδαισία στο κέντρο της πλατείας Αριστοτέλους. Ανεβαίνοντας στην πλατεία Αριστοτέλους, το γιορτινό χωριό είναι και φέτος έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες που αναμένεται να πλημμυρίσουν την πόλη κατά τις ημέρες των εορτών.

Ο στολισμός της Θεσσαλονίκης φέτος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα φορτωμένος, αλλά προσαρμοσμένος στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η ενεργειακή κρίση. Περισσότερα από 200 έλατα έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους της πόλης, ενώ σχεδόν παντού έχουν ξεπηδήσει ξύλινες καλύβες που προσφέρουν μικρά γλυκάκια και γιορτινές εκπλήξεις στους περαστικούς. Μην
ξεχνάτε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Odeon που συμπληρώνει τέλεια την λαμπερή εορταστική διακόσμηση της πόλης.

Αλεξανδρούπολη

Με μια φαντασμαγορική τελετή άνοιξε η Αλεξανδρούπολη τον κύκλο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν μέχρι το επίσημο τέλος των εορτών. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης πλαισιώνεται από πανέμορφα γιορτινά spots που μπορούν να πλαισιώσουν τέλεια τις εορταστικές φωτογραφίες, ενώ το μεγάλο χριστουγεννιάτικο χωριό κάτω από τον πασίγνωστο φάρο της πόλης είναι το εορταστικό «καταφύγιο» που, ειδικά φέτος, αναμένεται να έχει φορτωμένο πρόγραμμα με πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.