Στις παραλίες της Ζακύνθου, η προστατευόμενη Caretta Caretta θάβει τα αυγά της μέχρι να επωαστούν και τα μικρά χελωνάκια να ξεκινήσουν την επικίνδυνη διαδρομή τους μέχρι τη θάλασσα. Η πρόσβαση επιτρέπεται μέχρι τη δύση του ήλιου και όποιος καταφέρει να δει τον αγώνα δρόμου των μικρών χελωνών πριν να πέσει απόλυτο σκοτάδι, θα έχει μια μοναδική εμπειρία.

15

Ναυάγιο: Το παγκοσμίως διάσημο Ναυάγιο έχει γίνει το σύμβολο του νησιού, αφού είναι από τα σημεία της Ελλάδας που έχουν φωτογραφηθεί περισσότερο. Είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι και την επισκέπτεται πλήθος τουριστών. Γαλανά νερά, χρυσή αμμουδιά, πλαισιωμένη από κάθετους βράχους συνθέτουν ένα σκηνικό μοναδικής ομορφιάς.

Λαγανάς: Είναι η πιο εμπορική και τουριστική παραλία του νησιού, η οποία προσελκύει νεανικό κοινό. Αμμώδης και μεγάλη σε μήκος, ενώνεται με την παραλία Καλαμάκι. Είναι οργανωμένη με beach bar, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Επίσης, υπάρχουν ταβέρνες, εστιατόρια και snack bar που εξυπηρετούν τους επισκέπτες μέχρι αργά το βράδυ. Μαζεύει πάντα πολύ κόσμο και έχει ζεστά νερά και ρηχά νερά.

Καλαμάκι: Είναι από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Ζακύνθου. Είναι οργανωμένη με beach bar, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Το μεγαλύτερο μέρος της είναι καλυμμένο με ψιλή άμμο και όμως στην άκρη το σκηνικό αλλάζει με το βουνό να σταματά επάνω στο κύμα. Σε αυτό το κομμάτι της παραλίας έχει ησυχία και μπορείτε άνετα να απλώσετε την πετσέτα σας. Κρυστάλλινα και ζεστά νερά. Στο Καλαμάκι, η χρήση της δικής σας ομπρέλας επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένο σημείο γιατί υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί κάποια φωλιά της Καρέτα Καρέτα, ενώ και η πρόσβαση στην παραλία επιτρέπεται μέχρι τη δύση του ήλιου.

Τσιλιβί: Το Τσιλιβί είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες με μικρά παιδιά και γι’ αυτό έχει αρκετή κίνηση. Μεγάλη αμμουδιά όπου θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, καφετέριες και εξοπλισμένο προς ενοικίαση.

Μπούκα: Μικρή αμμώδης παραλία, χωρίς πολύ κόσμο και αρκετό ελεύθερο χώρο για όλους. Ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά με ρηχά και καθαρά νερά. Βρίσκεται δίπλα στην παραλία Τσιλιβί και είναι μια εναλλακτική λύση για όσους αναζητούν λίγη ησυχία.

Κερί: Βοτσαλωτή παραλία που οφείλει το όνομά της στην λίμνη που υπήρχε παλαιότερα στο χωριό. Τα νερά είναι καθαρά και θα βρείτε καφετέριες, ταβέρνες και μπαρ. Θα βρείτε φυσική σκιά στα δέντρα κατά μήκος της ακτής.

Μπανάνα: Είναι η μεγαλύτερη παραλία της Ζακύνθου, με άμμο και καθαρά, ρηχά. Θα βρείτε εστιατόρια, καφετέριες, beach bar, θαλάσσια σπορ, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Ωστόσο, αν θέλετε να απλώσετε την πετσέτα σας σε ένα ήσυχο σημείο της παραλίας δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Το τοπίο είναι ιδιαίτερο, αφού εκεί που τελειώνει το δάσος αρχίζουν οι αμμόλοφοι οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς σχήμα με το φύσημα του ανέμου. Χρειάζεται προσοχή όταν φυσούν άνεμοι.

Γέρακας: Χρυσαφένια ψιλή άμμος και ρηχά, ζεστά νερά. Ο Γέρακας προστατεύεται από το Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, αφού η χελώνα Καρέττα Καρέττα επισκέπτεται το σημείο για να αφήσει τα αυγά της. Στον Γέρακα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε τη δική σας ομπρέλα γιατί υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί κάποια φωλιά. Όμως, υπάρχουν αρκετές ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση. Η πρόσβαση στην παραλία δεν επιτρέπεται μετά τη δύση του ήλιου.

Μαραθονήσι: Είναι ένα μικρό ιδιωτικό, ακατοίκητο νησί, πολύ κοντά στην παραλία Κερί. Το Μαραθονήσι είναι επισκέψιμο με σκάφος, όμως απαγορεύεται η αγκυροβόληση γιατί ανήκει στο προστατευόμενο θαλάσσιο πάρκο. Η μία παραλία του νησιού είναι βοτσαλωτή και η άλλη είναι μια μεγάλη αμμουδερή λωρίδα εισχωρεί στη θάλασσα.

Πόρτο Ζόρο: Ήσυχη αμμώδης παραλία, γνωστή για τους μεγάλους βράχους που υπάρχουν στο νερό, δημιουργώντας ένα υπέροχο σκηνικό. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες και πρόσβαση είναι εύκολη, ενώ υπάρχει και χώρος στάθμευσης.

Πόρτο Κούκλα: Βρίσκεται δίπλα στον Άγιο Σώστη, στον κόλπο του Λαγανά. Είναι ένα καταπράσινο χωριό, που που διατηρεί ακόμα το παραδοσιακό του ύφος. Γραφικά δρομάκια οδηγούν στην αμμώδη παραλία μέσα από ελαιόδενδρα. Είναι οργανωμένη με beach bar, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Επιπλέον, θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια και μερικά τουριστικά καταστήματα

Άγιος Νικόλαος: Φημισμένη ακτή του Βασιλικού, η οποία πήρε το όνομά της από το ξωκλήσι στην άκρη της παραλίας. Είναι αμμώδης και θεωρείται ιδανική για ζευγάρια και νέους που ζητούν έντονη διασκέδαση και θαλάσσια σπορ .Είναι από τις πιο οργανωμένες και κοσμοπολίτικες παραλίες όπου θα βρείτε εστιατόρια, beach bar, ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Αλυκές: Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και θεωρείται από τις καλύτερες του νησιού. Έχει άμμο και ρηχά νερά και γι’ αυτό την προτιμούν οι οικογένειες. Στην παραλία θα βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες πολλά beach bar, εστιατόρια και ταβέρνες. Το κέντρο των Αλυκών βρίσκεται πίσω από την παραλία, όπου υπάρχουν καταστήματα κάθε είδους.

Αλυκανάς: Η παραλία του Αλυκανά είναι η προέκταση των Αλυκών και μπορείτε να πάτε από τη μια παραλία στην άλλη περπατώντας. Έχει άμμο, καθαρά νερά και θα βρείτε πολλά μπαρ και εστιατόρια.