Μεταξύ βουνού και θάλασσας, η Πιερία είναι ιδανική για όσους θέλουν να παραμένουν δραστήριοι και στις διακοπές. Εκτός από το κολύμπι και τα παιχνίδια στην παραλία, η περιοχή προσφέρεται και για επαφή με τη φύση στα ορεινά. Το βουνό του Ολύμπου δίνει αμέτρητες ευκαιρίες για δραστηριότητες στις καταπράσινες, δασωμένες πλαγιές του.

10

Αλεξίπτωτο πλαγιάς

Από τις πλαγιές του Ολύμπου πάνω από το χωριό του Παλαιού Παντελεήμονα στην παραλία του Νέου Παντελεήμονα. Σε λίγα μόλις λεπτά θα διασχίσετε αυτήν την απόσταση και μάλιστα πετώντας. Από το 1995 η Olympic Wings προσφέρει τη μοναδική εμπειρία του αλεξίπτωτου πλαγιάς με σημείο εκκίνησης το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται σε υψόμετρο 622 μέτρων. Η πτήση ξεκινάει από το βουνό και το σημείο προσγείωσης βρίσκεται στην παραλία. Με θέα σε όλο το παραλιακό μέτωπο θα νιώσετε το συγκινητικό αίσθημα της πτήσης, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να ακολουθήσετε κάποιο από τα εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης.
Info: Olympic Wings, Νέος Παντελεήμονας, Πιερία, Τηλ. 0030 6942 215980

Ιππασία

Την ευκαιρία να ιππεύσετε σε όμορφα, δασωμένα μονοπάτια στους πρόποδες του Ολύμπου δίνει το Olympus Horse Riding Club. Η εκκίνηση γίνεται στο Κτήμα Ιπποκρήνη λίγο έξω από το Λιτόχωρο. Με τη βοήθεια έμπειρων αναβατών θα περιηγηθείτε δίπλα σε ποτάμια και σε μονοπάτια με θέα στη θάλασσα αλλά και τις κορυφές του Ολύμπου. Δεν χρειάζεται να έχετε εμπειρία ή εξοικείωση με τα άλογα. Πριν τη βόλτα, θα σας δοθεί χρόνος να έρθετε σε επαφή με το άλογο που θα ιππεύσετε, να το περιποιηθείτε και να το ετοιμάσετε για τη διαδρομή. Η βόλτα διαρκεί περίπου 1,5 ώρα, ενώ στο κτήμα διοργανώνονται και μαθήματα ιππασίας.
Info: Olympus Horse Riding Club, Λιτόχωρο, Πιερία, Τηλ. 0030 6932 623271

Καταδύσεις

Κοπάδια από ψαράκια, κοχύλια και ιδιαίτερους πετρώδεις σχηματισμούς, θαλάσσια φυτά και πλάσματα του βυθού θα δείτε αν καταδυθείτε στη θάλασσα του Πλαταμώνα. Το Enalios Diving Center προσφέρει μαθήματα και καταδύσεις για όλες τις βαθμίδες, από αρχάριους μέχρι έμπειρους δύτες.
Info: Enalios Diving Center, Πλαταμώνας, Πιερία, Τηλ. 0030 6944 140883

Canyoning

Οι πλαγιές του Ολύμπου προσφέρονται όχι μόνο για περπάτημα αλλά και για να προσεγγίσετε φαράγγια και καταρράκτες. Το φαράγγι του Ορλιά βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου και είναι ιδανικό για canyoning (διάσχιση φαραγγιών) ακόμα και για αρχάριους. Θα δείτε εκπληκτικά τοπία μέσα στη δροσιά του δάσους ενώ θα περάσετε και αρκετούς καταρράκτες. Πολλές εταιρείες διοργανώνουν αυτή τη δραστηριότητα στην περιοχή, από τις πιο έμπειρες και γνωστές είναι η Trekking Hellas. Ο απαραίτητος εξοπλισμός παρέχεται από την εταιρεία η οποία αναλαμβάνει και τη μεταφορά σας από το χωριό Λιτόχωρο.
Info: Trekking Hellas, Λιτόχωρο, Πιερία, Τηλ. 0030 23520 82689

Πεζοπορία με παιδιά

Όλος ο Όλυμπος προσφέρεται για πεζοπορίες, δύσκολες και εύκολες, πολύωρες ή σύντομες. Υπάρχουν και κάποιες ιδιαίτερα ευχάριστες και σχετικά σύντομες διαδρομές που μπορείτε να κάνετε οικογενειακά και θα ακολουθήσουν χωρίς πρόβλημα και τα παιδιά. Ξεκινήστε από το Λιτόχωρο και περνώντας από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής συνεχίστε προς τους Αγίους Αποστόλους, τον Προφήτη Ηλία και την τοποθεσία που είναι γνωστή ως Παππού Καλύβι. Η διαδρομή περνάει από πλούσιο δάσος και έχει σημεία με ωραία θέα. Από το σημείο Παππού Καλύβι μπορείτε να γυρίσετε κυκλικά από την ανατολική πλευρά και πάλι στην Αγία Παρασκευή. Η απόσταση είναι περίπου 2,4 χιλιόμετρα και θα σας πάρει περίπου 1 ώρα.