Η Ζάκυνθος έχει πολλούς λόγους να είναι υπερήφανη για τις φυσικές ιδιαιτερότητές της. Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000 για τις Προστατευόμενες Περιοχές και δίνεται μεγάλη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος.

13

Οι θαλάσσιες χελώνες Caretta Caretta και οι μεσογειακές φώκιες Monachus Monachus βρίσκουν καταφύγιο στις ακτές του νησιού, προκαλώντας το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.

Θεματικό Εκθεσιακό Κέντρο της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα Καρέτα

Το εκθεσιακό και ενημερωτικό υλικό και η χρήση των πολυμέσων εισάγουν τον επισκέπτη στον υπέροχο κόσμο της θαλάσσιας χελώνας Caretta Caretta. Σκοπός του Κέντρου είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη θαλάσσια χελώνα και τις παραλίες ωοτοκίας της στη Ζάκυνθο.

Επιπλέον, δίνεται μία γενική ματιά στις δράσεις του Φορέα Διαχείρισης του ΕΘΠΖ αλλά και στα γενικότερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της Προστατευόμενης Περιοχής επεκτείνοντας τη γνωριμία με άλλα είδη προτεραιότητας και ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας που συναντάμε στη Ζάκυνθο. (Δάφνη, Τηλ. 2695 029870).

Γαλάζιες Σπηλιές

Είναι από τα πιο γνωστά και διαφημισμένα φυσικά αξιοθέατα της Ζακύνθου και βρίσκονται στο βορειότερο σημείο του νησιού, στο ακρωτήρι Σκινάρι, στην περιοχή Άσπρο. Μπορείτε να προσεγγίσετε μόνο με σκάφος και να κολυμπήσετε στα υπέροχα νερά τους.

Αποτελούνται από μια σειρά σπηλαίων κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής του νησιού και οφείλουν το όνομά τους στις ιδιαίτερες αντανακλάσεις του νερού στο εσωτερικό τους.

Σε ορισμένες από τις σπηλιές μπορεί να μπει στο εσωτερικό ένα μικρό σκάφος, ενώ άλλες μπορούν να τις εξερευνήσουν μόνο έμπειροι κολυμβητές και δύτες. Το κολύμπι καθώς και η κατάδυση με μάσκα στα καταπράσινα, πεντακάθαρα νερά όπως και η εξερεύνηση των σπηλαίων αποτελούν μία μοναδική εμπειρία. Τουριστικά σκάφη που θα σας πάνε στις σπηλιές θα βρείτε στον Μακρύ Γιαλό, στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου και στο ακρωτήρι Σκινάρι.

Μουσείο Χέλμη Φυσικής Ιστορίας

Η έκθεση προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη φυσική κληρονομιά της Ζακύνθου. Το μουσείο φιλοξενεί πολύτιμες συλλογές με τουλάχιστον 6000 δείγματα από τον φυσικό κόσμο. (Αγία Μαρίνα, Τηλ. 2695 065040).

Διαβάστε ακόμα:

Τα καλύτερα εστιατόρια της Ζακύνθου

Γεύσεις και αρώματα από την τοπική κουζίνα της Ζακύνθου

Ζάκυνθος: Μονοήμερη στον Γέρακα, βόλτα στα ορεινά και relaxing στον Βασιλικό