Είναι η αρχή και το τέλος κάθε καλοκαιριού, το πρώτο μέρος που θα γλιστρήσει στη σκέψη κάποιου μόλις το ημερολόγιο σημάνει εαρινή ισημερία και το τελευταίο που θα εγκαταλείψει κανείς μετά το φθινοπωρινό αντίστοιχό της, επιβραδύνοντας όσο μπορεί τον αποχωρισμό. Είναι το πιο σίγουρο καταφύγιο για χαλάρωση, αποφόρτιση και αμεριμνησία αλλά και το ιδανικό σκηνικό για να ζήσει κανείς όσες συνεκδοχές περικλείει και γεννά η φράση ελληνικό καλοκαίρι.

14

Είναι τόπος συνάντησης, συναναστροφής και επικοινωνίας και βέβαια επίκεντρο της διασκέδασης – όπως κι αν την αντιλαμβάνεται ή την πραγματώνει κανείς. Είναι σημείο αναφοράς για όσους θέλουν να εξαγνίσουν τα ίχνη του χειμώνα στο νερό της θάλασσας αλλά και για εκείνους που απλώς βρίσκουν το πολύ προσωπικό καθαρτήριό τους στο ευγενές και ξεκούραστο σπορ του μαζέματος ήλιου. Η παραλία είναι το εκ των ων ουκ άνευ συστατικό κάθε καλοκαιριού. Γι’ αυτό και το λιγότερο που οφείλει κανείς στον εαυτό του είναι να την επιλέγει με θρησκευτική ευλάβεια και χειρουργική ακρίβεια.

Εκτός βέβαια κι αν μιλάμε για παραλίες που έχουν θέσει τον πήχη του φυσικού τοπίου, των υπηρεσιών, της αισθητικής, της άνεσης και της ασφάλειας τόσο ψηλά ώστε να τοποθετούνται αυτοδίκαια εκτός συναγωνισμού, με άλλα λόγια για παραλίες που έχουν καταφέρει να υπερβούν το χαρακτηρισμό του hot spot, έχουν αναδειχτεί σε τοπόσημα και είναι πλέον καταγεγραμμένες στο συλλογικό ασυνείδητο ως θεσμοί. Ναι, σαν την Astir Beach, την εμβληματική ακτή στο Λαιμό της Βουλιαγμένης που είχε αυτονομηθεί σε καλοκαιρινό προορισμό και μάλιστα με διεθνή ακτινοβολία πολύ πριν η Aθηναϊκή Ριβιέρα γίνει το ιερό δισκοπότηρο για τους όπου γης aficionados του ταξιδιού, της διασκέδασης και του ευ ζην. Ναι, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό να σκεφτεί κανείς πως μπορεί να απολαύσει και να μυηθεί στην ίδια εμπειρία που έζησαν, εκτίμησαν και αγάπησαν μεταξύ άλλων η Χριστίνα Ωνάση, η Μπριζίτ Μπαρντό, η Τζόαν Κόλινς και άλλες μυθικού βεληνεκούς προσωπικότητες. Μόνο που σήμερα ο επισκέπτης θα απολαύσει την αυθεντική εμπειρία ακόμα πιο σύγχρονη, αναβαθμισμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του.

Ήδη από το καλοκαίρι του 2021 η Astir Beach πρόσθεσε πλάι στους επιθετικούς προσδιορισμούς της κοσμοπολίτικης και της εμβληματικής, κι εκείνoν της καινοτόμας, εφαρμόζοντας την ηλεκτρονική προκράτηση θέσης (https://tickets.astir.gr) και τη fast track είσοδο για τους επισκέπτες. Είναι μια μικρή αλλά τελικά νευραλγικής σημασίας λεπτομέρεια, η οποία αναμφίβολα ανεβάζει ένα ακόμα επίπεδο την ούτως ή άλλως μοναδική seaside εμπειρία που μπορεί να ζήσει κανείς για λίγες ώρες ή ακόμα και για ένα ολόκληρο καλοκαίρι σε μια από τις ομορφότερες ακτές της νότιας Αττικής. Η ολιστική προσέγγιση στη χαλάρωση και την αναψυχή αρχίζει πριν κανείς ξεκινήσει τη διαδρομή του προς την Astir Beach, η οποία για 23η χρονιά φέτος τιμήθηκε με την περίφημη Γαλάζια Σημαία. Κι αυτό γιατί είναι τουλάχιστον τομή αν όχι λύτρωση για όσους συμφωνούν με τον Μποντλέρ και ασπάζονται την άποψη πως το καλοκαίρι είναι συχνά μια τυραννία για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Σε κάθε περίπτωση, παραδόσεις στη διασημότερη παραλία των νοτίων προαστίων της Αττικής, όπως αυτή της βράβευσης με Γαλάζια Σημαία, δεν είναι μόνο για να τηρούνται αλλά και για να εμπλουτίζονται. Έτσι, μπορεί κανείς να εξασκηθεί, να προπονηθεί ή να δοκιμάσει θαλάσσια σπορ και μαθήματα θαλάσσιου σκι στο Astir Ski Club – που γράφει τη δική του ιστορία από το 1966 όταν και πρωτολειτούργησε-, αλλά και να απολαύσει μια πρώτης τάξεως αποθεραπεία μετά τη σωματική άσκηση στο Assai Seaside Spa που μεταφράζει σε κυριολεξία την κλισέ μεταφορά «πάνω στο κύμα».

Εννοείται ότι οι υπηρεσίες του pop up ναού ευεξίας και ομορφιάς απευθύνονται και μπορούν δυνητικά να καλύψουν τις ανάγκες κάθε επισκέπτη της παραλίας – ναι, το σκι και οι αθλοπαιδιές είναι προαιρετικές. Η 360ο καλοκαιρινή εμπειρία θα ήταν φυσικά ανολοκλήρωτη χωρίς τη δυνατότητα για αγορές και shopping εντός της Astir Beach, όπου μπορεί κανείς να περιηγηθεί στα καταστήματα Salt Water, MC2 Saint Barth, Vilebrequin, Dirty Laundry, Ma Chérie Beach, R, Summer Stores και Prime Timers. Οι επιλογές είναι όπως ακριβώς θα θέλαμε όλοι το καλοκαίρι μας: ανεξάντλητες.

Εδώ που τα λέμε δεν υπάρχει κανένας χειροπιαστός λόγος να μη θέλει να ζήσει κανείς την καλοκαιρινή εμπειρία της θρυλικής παραλίας ξανά και ξανά. Η Platinum Card δημιουργήθηκε ειδικά για εκείνους που επιθυμούν να έχουν άμεση και απεριόριστη πρόσβαση τόσο στην παραλία όσο και τις πολυτελείς εγκαταστάσεις της Astir Beach. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η πλατινένια συνδρομή εξασφαλίζει την είσοδο στο members lounge ή αλλιώς στο πιο ζεν κομμάτι της παραλίας, εκεί όπου η πολλή συνάφεια του κόσμου αντικαθίσταται από την ηρεμία, τη χαλάρωση και την ιδιωτικότητα.

Το πιο ζεν κομμάτι της παραλίας

Μάλιστα, τα μέλη του προγράμματος μπορούν να φτάσουν στο lounge από ξεχωριστή είσοδο μέσω του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Ακόμα βέβαια και για τα μη μέλη υπάρχει η εναλλακτική επιλογή του executive lounge –δίπλα από τη διάσημη παραλία του Ζολώτα-, το οποίο ενδείκνυται για μέρες που θα ήθελε να καταγράψει κανείς στο bucket list του ως αξέχαστες. Όσο για το ιδανικό τελείωμα μιας μέρας στην Astir Beach;

Δε θα μπορούσε να περιλαμβάνει τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από την προνομιακή θέα στο ηλιοβασίλεμα από το Privilige Beach House, είτε απολαμβάνοντας το μενού που δημιούργησε ο χαρισματικός σεφ Νίκος Θωμάς είτε δοκιμάζοντας τη λίστα κοκτέιλ που εμπνεύστηκε η ομάδα του βραβευμένου Lost+Found στο The Sky Lounge. Η αλήθεια είναι πάντως πως στην Astir Beach δεν υπάρχει κανένας λόγος να διλημματίζεται ή να αμφιθυμεί κανείς. Η μοναδική και καλοσμιλεμένη καλοκαιρινή εμπειρία είναι για να καταναλώνεται ολόκληρη και αναπολογητικά όπως ακριβώς προσφέρεται: στον απόλυτο βαθμό.

Astir Beach: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη

Τηλ. επικοινωνίας: 210 8901619

www.astir.gr/beach, Facebook, Instagram