Το μικροσκοπικό Sancto Lucio de Coumboscuro είναι ένα απομονωμένο χωριό με κάθε σημασία της λέξης. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής το αποκαλούν «Μικρή Προβηγκία της Ιταλίας, καθώς βρίσκεται κοντά στην επαρχία Piedmont στα σύνορα μεταξύ της Ιταλίας και της Γαλλίας και το μόνο σίγουρο είναι πως θα χρειαστεί να κάνετε αρκετό δρόμο, αλλάζοντας αρκετά μέσα, για να φτάσετε στις γαλήνιες, καταπράσινες κοιλάδες του.

18

Κι όταν τελικά βρεθείτε εκεί μάλλον θα απορήσετε με το γεγονός οτι οι κάτοικοι δεν μιλούν ιταλικά, αλλά μία άλλη ιδιοτύπη γλώσσα με την επίσημη ονομασία Provençal, μία πιο εκσυγχρονισμένη εκδοχή της αρχαιομεσαιωνικής λατινογενούς διαλέκτου Occitan, της γλώσσας που μιλούσαν ευρέως στην επαρχία Occitania της Γαλλίας.

Μόλις 30 άνθρωποι ζουν μόνιμα στο Coumboscuro και παρά το γεγονός ότι τα τοπία που το περιβάλλουν είναι αληθινά μαγευτικά, φέρνοντας στο μυαλό το ειδυλλιακό «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι», η καθημερινή ζωή για τους κατοίκους μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Η μικρή, τοπική οικονομία του χωριού βασίζεται αποκλειστικά σε οικογένειες βοσκών που συχνά βλέπουν τα κοπάδια τους να δέχονται άγριες επιθέσεις από τους λύκους που ζουν στα γύρω βουνά. Κατά τους χειμερινούς μήνες, το χωριό μπορεί να μείνει ακόμα και εβδομάδες ολόκληρες χωρίς ηλεκτροδότηση, ενώ και η παροχή του ίντερνετ είναι περιορισμένη. Όμως η απόλυτη ηρεμία που επικρατεί στους λόφους και τις κοιλάδες του Coumboscuro και τα λιβάδια του χωριού, πλημμυρισμένα με λιλά λεβάντες, προσελκύουν σταθερά επισκέπτες, οι οποίοι αναζητούν απομόνωση σε έναν τόπο μακριά από τις ταχύτητες του σύγχρονου πολιτισμού, αλλά και μαγευτική θέα από τις κορυφές των Άλπεων μέχρι την Κυανή Ακτή. Εκεί θα ξεχάσετε τις μεγάλες λεωφόρους, τα πολυκαταστήματα, τα εστιατόρια, τα σούπερ μάρκετ και τον χαμό των σόσιαλ μίντια, ενώ το μοναδικό κοσμικό event που λαμβάνει χώρα στο Coumboscuro είναι ένα καθιερωμένο folklore φεστιβάλ με μουσική και πολύ χορό, όπως και η συλλογή μανιταριών από ταξιδιώτες που εξορμούν στις πλαγιές του χωριού τα Σαββατοκύριακα.