Τόνοι μελάνι έχουν καταναλωθεί για το θρυλικό West End του Λονδίνου, μία από τις πιο ιστορικές, καλλιτεχνικές, δραστήριες και διαρκώς εξελισσόμενες περιοχές όχι μόνο της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.

43

Το West End δεν είναι απλά μία μεγάλη περιοχή που «κλείνει» κάτω από την ομπρέλα της τεράστια σημεία αναφοράς όπως το Soho, τις πλατείες Leicester και Trafalgar, τις λεωφόρους Charing Cross και Shaftesbury και αξιοθέατα-ορόσημα όπως η Εθνική Πινακοθήκη, η Βασιλική Όπερα, το Somerset Ηouse και η Chinatown. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος, ζωντανός και παλλόμενος, όπου ωραίες ιδέες γεννιούνται και αναπτύσσονται, σημαντικές παραστάσεις σηκώνουν αυλαία, υπέροχα μαγαζιά ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό και κάποιοι από τους πιο στιλάτους και «ψαγμένους» κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας αποκαλούν «σπίτι τους».

Ανάμεσα σε όλα αυτά, το περίφημο Covent Garden: μία όαση στην καρδιά του Λονδίνου, μία μεγάλη πλακόστρωτη πλατεία που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα της με τις υπαίθριες αγορές που λειτουργούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο κέντρο της, ένα καταπληκτικό σημείο της πόλης για ψώνια, φαγητό ή ποτό.

Στην πραγματικότητα, δεν γίνεται να ταξιδέψετε στο Λονδίνο και να μην περάσετε από εδώ, προκειμένου να κάνετε κι εσείς βόλτα στο μέρος που αγάπησε ο Oscar Wilde και ο Charles Dickens, στην πλατεία που αναφέρει ο Bernard Shaw στα έργα του και τίμησε ακόμα και η βασίλισσα Ελισάβετ.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(212443)
      ["id"]=>
      int(212443)
      ["title"]=>
      string(13) "coventgarden1"
      ["filename"]=>
      string(24) "coventgarden1-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(1027414)
      ["url"]=>
      string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/coventgarden1-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(110) "https://www.travel.gr/experiences/covent-garden-mia-imera-stin-emvlimatiki-plateia/attachment/coventgarden1-2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "9"
      ["description"]=>
      string(66) "Καταστήματα γύρω από το Covent Garden/Unsplash"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(15) "coventgarden1-2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(212412)
      ["date"]=>
      string(19) "2023-04-11 07:26:42"
      ["modified"]=>
      string(19) "2023-04-11 12:23:04"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1920)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/coventgarden1-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(74) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/coventgarden1-225x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(225)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(75) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/coventgarden1-768x1024.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1024)
        ["large"]=>
        string(75) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/coventgarden1-768x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(768)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(76) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/coventgarden1-1152x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1152)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(76) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/coventgarden1-1536x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Σε κάθε άκρη, υπάρχει και κάτι καινούργιο για να ανακαλύψετε, πολλά διαφορετικές και ετερόκλητες γωνιές αυθεντικής βρετανικής φινέτσας και ομορφιάς. Όλες μαζί έρχονται τελικά κοντά και γίνονται ένα, συνθέτοντας αυτό που είναι καταχωρημένο μέσα μας ως «λονδρέζικη ταυτότητα». Η πλατεία του Covent Garden, ίσως, είναι ό,τι πιο αυθεντικά βρετανικό μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους μαζί με το τσάι 5 o’clock, τα ανάκτορα του Μπάκινχγαμ και τις ιπποδρομίες του Άσκοτ. Αξίζει πραγματικά να το ανακαλύψετε.

Oι εμβληματικές αγορές του Covent Garden

Καμία επίσκεψη στο Λονδίνο δεν γίνεται να είναι ολοκληρωμένη χωρίς μία βόλτα στις αγορές του Covent Garden, που συχνά συγχέονται μεταξύ τους με αρκετούς επισκέπτες να θεωρούν ότι πρόκειται για μία μόνο αγορά. Στην πραγματικότητα, οι αγορές του Covent Garden είναι τρεις: η Apple Market, η East Colonnade Market και η Jubille Market. Αξίζει να κάνετε ένα πέρασμα απ’ όλες, να σταθείτε τους πολύχρωμους, φορτωμένους καλούδια πάγκους και να αναζητήσετε μικρές (ή και μεγάλες ευκαιρίες) για να πάρετε μαζί σας στο ταξίδι της επιστροφής.

Apple Market

Πριν αρκετά χρόνια, υπήρξε το καλύτερο σημείο της πόλης για να προμηθευτεί κανείς φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Πλέον, στη διάσημη Apple Market του Covent Garden, από την Τρίτη μέχρι Κυριακή, θα βρείτε πολύ όμορφα χειροποίητα κοσμήματα, εξαιρετικές χειροτεχνίες και ιδιαίτερους πίνακες για να στολίσετε το σπίτι σας. Κάθε Δευτέρα η αγορά μεταμορφώνεται σε αντικερί κι αν έχετε υπομονή εδώ μπορείτε να εντοπίσετε κάποια πραγματικά συλλεκτικά αντικείμενα σε τιμές ευκαιρίας.

East Colonnade Market

Στο ανατολικό τμήμα της αγοράς του Covent Garden, η East Colonnade Market είναι το ιδανικό μέρος για να βρείτε κουκλίστικα μικροπράγματα, όπως αρώματα, χειροποίητα σαπούνια, γλυκά και σοκολάτες αλλά και κοσμήματα με πολύ ωραίο design.

Jubilee Market

Η εμβληματική Jubilee Market, που στεγάζεται στο Jubilee Hall, χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και από το 1980 έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο. Mία ολική ανακαίνιση και συντήρηση έλαβε χώρα το 1985 με τη νέα Jubilee Market να κάνει εγκαίνια το 1987 παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μουσείο Μεταφορών του Λονδίνου

Αν ταξιδεύετε στο Λονδίνο με παιδιά, έχετε έναν πολύ καλό λόγο για να επισκεφθείτε το Moυσείο Μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας (London Transport Museum) όπου θα έχουν την ευκαιρία να δουν μερικά πραγματικά σπάνια εκθέματα που σχετίζονται με την κληρονομιά των συγκοινωνιών της πόλης, ανακαλύπτοντας παράλληλα την ιστορία πίσω από αυτά.

H συλλογή του μουσείου εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα εκθέματα, αλλά αξίζει να σταθείτε λίγο παραπάνω στο πρώτο τμήμα του μουσείο εκεί όπου θα δείτε λεωφορεία, βαγόνια τρένων, τραμ και τρόλεϊ που χρονολογούνται πίσω στον 19ο και τον 20ο αιώνα καθώς και σημαντικά αντικείμενα τα οποία αφορούν στη λειτουργία των πρώτων δικτύων μεταφορών στην πόλη του Λονδίνου. Ακόμα, το σημαντικότερο, ίσως, έκθεμα του μουσείο: το πρώτο υπόγειο τρένο του Λονδίνου, το οποίο μπήκε στις ράγες στο 1890.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει και το παράρτημα του μουσείου, το οποίο στεγάζεται στην αποθήκη Acton στην οδό 118-120 Gunnersbury Ln και φιλοξενεί ένα ολόκληρο τρένο του 1938.

Η Βασιλική Όπερα

Σταθμός για την ιστορία των παραστατικών τεχνών, η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου είναι ένα από τα πιο σημαντικότερα και πιο εμβληματικά κτήρια της βρετανικής πρωτεύουσας και ένα σημείο αναφοράς στην καρδιά του Covent Garden.

Aκόμα κι αν δεν σκοπεύετε να παρακολουθήσετε κάποια παράσταση μία στάση εδώ αξίζει μόνο και μόνο για να θαυμάσετε αυτό το υπέροχο κτήριο που είναι το επίσημο σπίτι της Βασιλικής Όπερας, του Βασιλικού Μπαλέτου και της Βασιλικής Ορχήστρας του Λονδίνου, ένα καταπληκτικό κτίσμα με τεράστια ιστορία όπου παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά κάποιες από τις σημαντικότερες παραστάσεις που «γεννήθηκαν» στο Λονδίνο τους τελευταίους αιώνες.

Αν και το κτήριο που θα δείτε σήμερα χρονολογείται πίσω στο 1858 (είχαν προηγηθεί άλλα δύο κτήρια στο ίδιο σημείο, αλλά καταστράφηκαν από πυρκαγιές), μία εκτεταμένη ανακατασκευή που έλαβε χώρα το 1990 έδωσε νέα πνοή στην Όπερα του Λονδίνου. Το να παρακολουθήσετε κάποια συναυλία ή παράσταση εδώ είναι από μόνο του μία συναρπαστική εμπειρία καθώς εδώ φιλοξενούνται κάποιες από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές παραγωγές σε ολόκληρο τον κόσμο. Παράλληλα, αν το ψάξετε εγκαίρως, μπορείτε να βρείτε θέσεις για τα εντελώς δωρεάν κονσέρτα που λαμβάνουν χώρα μεσημέρια σε συγκεκριμένες μέρες την εβδομάδα.

Oι φημισμένες μπουτίκ

Eκτός από τις περίφημες αγορές του Covent Garden, οι γύρω δρόμοι είναι γεμάτοι από εκατοντάδες καταστήματα διεθνών brands ρούχων και αξεσουάρ, ενώ στην περιοχή έχουν στήσει τις μπουτίκ τους και κάποιοι από τους κορυφαίους οίκων μόδας στον κόσμο.

Κάντε μία μεγάλη βόλτα για να χαζέψετε τις βιτρίνες στα Burberry, Tiffany & Co., Bucherer, Polo Ralph Lauren, Chanel, Dior και Apple Store, και στη συνέχεια, σταθείτε στις μπουτίκ γνωστών Βρετανών σχεδιαστών, όπως οι Paul Smith, Hackett και Fred Perry. Κι αν τα αρώματα είναι η αδυναμία σας, τότε αξίζει να διαλέξετε ένα από τα Atelier Cologne, τα Jo Malone ή τα Miller Harris.

Ωστόσο, σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία του Covent Garden, θα βρείτε κάποια από τα πιο ιδιαίτερα και «ψαγμένα» μαγαζιά του Λονδίνου. Καταστήματα-κοσμήματα με ξεχωριστά προϊόντα που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Στο παιχνιδάδικο Benjamin Pollock’s Toyshop θα αγοράσετε παιχνίδια τόσο όμορφα που θα θέλετε να τα στολίσετε στο σαλόνι σας, στο coffee shop Monmouth πάρα πολλές διαφορετικές ποικιλίες καφέ για όλα τα γούστα, στο Forbidden Planet μοναδικά δώρα, βιβλία και σουβενίρ και στο Neal’s Yard Remedies υπέροχα προϊόντα ομορφιάς και ευεξίας. Πραγματικά η καρδιά του λονδρέζικου shopping χτυπά εδώ και όχι στην πολύβουη Oxford Street όπως πιστεύουν οι περισσότεροι.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(212878)
      ["id"]=>
      int(212878)
      ["title"]=>
      string(9) "trafalgar"
      ["filename"]=>
      string(20) "trafalgar-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(534134)
      ["url"]=>
      string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/trafalgar-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(106) "https://www.travel.gr/experiences/covent-garden-mia-imera-stin-emvlimatiki-plateia/attachment/trafalgar-2/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "9"
      ["description"]=>
      string(40) "Πλατεία Trafalgar/Photo: Unsplash"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(11) "trafalgar-2"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(212412)
      ["date"]=>
      string(19) "2023-04-11 10:07:07"
      ["modified"]=>
      string(19) "2023-04-11 12:26:00"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1920)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/trafalgar-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/trafalgar-225x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(225)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/trafalgar-768x1024.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1024)
        ["large"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/trafalgar-768x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(768)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/trafalgar-1152x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1152)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/trafalgar-1536x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

H ευρύτερη περιοχή

Επειδή το Λονδίνο είναι μία πραγματικά πολύ μεγάλη πόλη, είναι ιδιαίτερα βοηθητικό πριν ξεκινήσετε να την ανακαλύπτετε να κάνετε έναν καλό προγραμματισμό ώστε σε μία βόλτα να μπορέσετε να χωρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα γίνεται. Το να χωρίσετε τα αξιοθέατα με βάση τη γειτονιά ή την ευρύτερη περιοχή είναι πάντα μία καλή λύση.

Οπότε όσο είστε στο Covent Garden, είναι μία καλή ευκαιρία να επισκεφθείτε και μερικά ακόμα σημεία-κλειδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, όπως το διάσημο Somerset House με τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκθέσεις τέχνης και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που εναλλάσσονται συνεχώς, ενώ τον χειμώνα στον εξωτερικό χώρο λειτουργεί και παγοδρόμιο. Ακόμα, περάστε από την πλατεία Leicester για να ακολουθήσετε τα χνάρια των μεγάλων αστέρων του παγκόσμιου σινεμά, χαζέψτε το άγαλμα του Νέλσον και τα μπρούτζινα λιοντάρια της πλατείας Trafalgar και επισκεφθείτε την Εθνική Πινακοθήκη, ένα σπουδαίο μνημείο πολιτισμού του Λονδίνου και μία από τις σημαντικότερες πινακοθήκες στον κόσμο.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(212472)
      ["id"]=>
      int(212472)
      ["title"]=>
      string(5) "clos3"
      ["filename"]=>
      string(9) "clos3.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(728470)
      ["url"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/clos3.jpg"
      ["link"]=>
      string(100) "https://www.travel.gr/experiences/covent-garden-mia-imera-stin-emvlimatiki-plateia/attachment/clos3/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "9"
      ["description"]=>
      string(13) "Clos Maggiore"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(5) "clos3"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(212412)
      ["date"]=>
      string(19) "2023-04-11 07:47:20"
      ["modified"]=>
      string(19) "2023-04-11 12:26:27"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1440)
      ["height"]=>
      int(1800)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/clos3-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/clos3-240x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(240)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/clos3-768x960.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(960)
        ["large"]=>
        string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/clos3-819x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(819)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/clos3-1229x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1229)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(58) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/clos3.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1440)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1800)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Πού θα φάτε

Clos Maggiore

Το γαλλικό Clos Maggiore είναι μια όαση ηρεμίας στην καρδιά του Covent Garden. Τους ζεστούς μήνες του χρόνου θα καθίσετε στην υπέροχη, φωτεινή, ευάερη τραπεζαρία με την αναδιπλούμενη, γυάλινη οροφή και θα δοκιμάσετε κάποια από τα καλύτερα και πιο δημιουργικά πιάτα στη γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου.

Τα βράδια, δύσκολα θα βρείτε πιο ατμοσφαιρικό εστιατόριο σε όλη τη βρετανική πρωτεύουσα. Είναι την ώρα που τα φώτα χαμηλώνουν, τα κεριά ανάβουν και ολόκληρο το Clos Maggiore μοιάζει λες και είναι βγαλμένο από παραμύθι ή από κάποια ρομαντική νουβέλα εποχής. Εκλεπτυσμένο, φινετσάτο και ειδυλλιακό, το πιο διάσημο, ίσως, εστιατόριο του Covent Garden θυμίζει εξοχικό πανδοχείο στην Προβηγκία ή την Τοσκάνη και αποτελεί ένα από τα πιο ινσταγκραμικά σημεία ολόκληρης της πόλης.

Τα μεσημεριανά μενού είναι αρκετά προσιτά και αξίζουν τα χρήματα τους, ενώ υπάρχουν και ειδικά διαμορφωμένα μενού για τις απογευματινές ώρες, πριν από τη στάση σας στα θέατρα του West End.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(212486)
      ["id"]=>
      int(212486)
      ["title"]=>
      string(11) "sushisamba1"
      ["filename"]=>
      string(15) "sushisamba1.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(488587)
      ["url"]=>
      string(64) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/sushisamba1.jpg"
      ["link"]=>
      string(106) "https://www.travel.gr/experiences/covent-garden-mia-imera-stin-emvlimatiki-plateia/attachment/sushisamba1/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "9"
      ["description"]=>
      string(24) "Sushisamba Covent Garden"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(11) "sushisamba1"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(212412)
      ["date"]=>
      string(19) "2023-04-11 07:58:17"
      ["modified"]=>
      string(19) "2023-04-11 12:26:39"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1226)
      ["height"]=>
      int(1492)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/sushisamba1-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/sushisamba1-247x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(247)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(72) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/sushisamba1-768x935.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(935)
        ["large"]=>
        string(73) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/sushisamba1-841x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(841)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(64) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/sushisamba1.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1226)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1492)
        ["2048x2048"]=>
        string(64) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/sushisamba1.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1226)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1492)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Sushisamba Covent Garden

Με εκπληκτική θέα στην πλατεία του Covent Garden το εντυπωσιακό εστιατόριο Sushisamba «παντρεύει» την ιαπωνική κουζίνα με τη βραζιλιάνικη και την περουβιανή παράδοση. Ένας εκπληκτικός, fusion συνδυασμός που δύσκολα θα συναντήσετε αλλού.

Το Sushisamba μπορεί να φιλοξενήσει στην όμορφη σάλα του, από τη γυάλινη οροφή της οποίας κρέμονται καταπράσινα φυτά, περίπου 130 θαμώνες, ενώ υπάρχει ένα μεγάλο μπαρ 26 θέσεων και ένας πάγκος αποκλειστικά για σούσι όπου μπορούν να καθίσουν μέχρι 14 άτομα.

Ένα αληθινά διασκεδαστικό εστιατόριο, σαν κινητή γιορτή, με ωραία μουσική, εξαιρετικά κοκτέιλ και πρωτότυπο, πολύ πρωτότυπο, φαγητό.

Rules

Στη μεγαλοπρεπή σάλα του εστιατορίου Rules στο Covent Garden κάποτε σύχναζαν ο Charles Dickens και ο H.G. Wells, ανάμεσα σε πολλές ακόμα σημαντικές προσωπικότητες που έζησαν στη βρετανική πρωτεύουσα τον 20ο αιώνα.

Το Rules άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του για το κοινό το 1798 και είναι το πιο παλιό εστιατόριο στο Λονδίνο, έχοντας καταφέρει να διατηρήσει τη λάμψη και την ιστορική του αίγλη αναλλοίωτα μέχρι τις μέρες μας. Μία εκπληκτική κεντρική αίθουσα με κόκκινους βελούδινους καναπέδες, μία πολυτελής μοκέτα στο πάτωμα, πορσελάνινα πιάτα και κρυστάλλινα ποτήρια δίπλα από σε αντίκες που κοσμούν αυτόν τον μοναδικό χώρο.

Θα δοκιμάσετε κάποια πραγματικά παραδοσιακά βρετανικά πιάτα, όπως πίτες, πουτίγκες και μοσχάρι στον φούρνο, ενώ διαθέτει και μία πολύ μεγάλη ποικιλία από οινοπνευματώδη ποτό, κλασικά κοκτέιλ και κρασιά.

Tuttons

Από τα πιο αναγνωρίσιμα εστιατόρια στην πλακόστρωτη πλατεία του Covent Garden, το Tottuns με τις κόκκινες τέντες έχει έναν πολύ όμορφο υπαίθριο χώρο για να καθίσετε τις πιο ηλιόλουστες μέρες του χρόνου και ένα μενού με πιάτα τα οποία βασίζονται στην εποχικότητα και τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα.

Εδώ θα δοκιμάσετε και πολύ καλό πρωινό, καθώς το Tuttons είναι ανοικτό από τις 8 το πρωί και λειτουργεί μέχρι αργά το βράδυ για να απολαύσετε την πιο ρομαντική εκδοχή του Covent Garden όταν ο ήλιος δύει και τα φώτα της πόλης ανάβουν για τα καλά.

Διαβάστε ακόμα:

Ανοιξιάτικη βόλτα στη νότια όχθη του Τάμεση

Διασχίζοντας τις 5 πιο εντυπωσιακές γέφυρες του Λονδίνου

Το Λονδίνο από ψηλά: 10 σημεία για να απολαύσετε μαγευτική θέα