Παραδοσιακά, ο Σεπτέμβρης ταυτίζεται με την έναρξη των σχολείων και με την επιστροφή των παραθεριστών στην πόλη. Σε χώρες όμως σαν τη δική μας, το κλίμα του επιτρέπει να μοιάζει με μικρό καλοκαιράκι –κι ας είναι, τυπικά, ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου.

13

Αυτή είναι άλλωστε και η αιτία που τον επιλέγουν κάποιες ηλικίες που δεν βαρύνονται από εργασιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις για τις ετήσιες διακοπές τους, επεκτείνοντας αναλόγως και την τουριστική σεζόν της χώρας μας: ο καιρός παραμένει καλός, με μπόλικη ηλιοφάνεια (σε γενικές γραμμές, τουλάχιστον), οι θάλασσες εξακολουθούν να είναι ζεστές, ενώ η πολυκοσμία αναγκαστικά αραιώνει, ακόμα και στους δημοφιλέστερους προορισμούς.

Αλλά τον Σεπτέμβρη δεν τον εκμεταλλεύονται μόνο κατηγορίες σαν τις παραπάνω. Και για τους κατοίκους της Αθήνας, για παράδειγμα, παραμένει ένας μήνας στον οποίον συνεχίζονται τα μπάνια, προσφέροντας διάφορες ευκαιρίες μικρών αποδράσεων (μονοήμερων, κατά κύριο λόγο) προς γωνιές της ευρύτερης Αττικής και της κοντινής Κορινθίας. Μία τέτοια, λοιπόν, είναι και η παραλία Φλάμπουρο, στην περιοχή του Λουτρακίου.

Η παραλία Φλάμπουρο

Αν και παραμένει σχετικά άγνωστο, με μικρή κίνηση ακόμα και κατά την αιχμή του ελληνικού καλοκαιριού, το Φλάμπουρο είναι μια πανέμορφη παραλία με περίπου 150 μέτρα μήκος. Αποτελείται από ψιλό βότσαλο ανάκατο με άμμο και διαθέτει υπέροχα, γαλανά νερά, τα οποία «βλέπουν» στον Κορινθιακό Κόλπο. Το γύρω τοπίο, επίσης, είναι πράσινο, με κάμποση χαμηλή βλάστηση, που φτάνει (κυριολεκτικά) μέχρι την ακτή.

Η παραλία είναι οργανωμένη (σας περιμένουν δηλαδή και ομπρέλες, μα και ντους), ωστόσο προσφέρεται και για όσους αγαπούν τις πιο ελεύθερες καταστάσεις: υπάρχει άφθονος χώρος για να στήσετε τον δικό σας εξοπλισμό, ενώ κοντά θα βρείτε να προμηθευτείτε νερό, καφέ και σνακ. Επιπλέον, εντοπίζεται και σε ένα σημείο που είναι γενικά προστατευμένο από τους ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα να μένει ήσυχη ακόμα και σε μέρες στις οποίες φυσάει στην ευρύτερη περιοχή.

Τα νερά, εντωμεταξύ, εκτός από καθαρά, με όμορφους χρωματισμούς, είναι και ρηχά. Χαρακτηριστικό που οδηγεί εδώ και κάμποσες οικογένειες με μικρά παιδιά. Πολλοί από τους εκδρομείς, μάλιστα, επιλέγουν να κάτσουν όλη μέρα στο Φλάμπουρο, ώστε να θαυμάσουν και το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα προτού πάρουν τον δρόμο του γυρισμού προς την Αθήνα ή την Κόρινθο.

Πώς θα έρθετε εδώ

Η πρόσβαση στο Φλάμπουρο είναι πολύ εύκολη, καθώς θα σας οδηγήσει εδώ ο δρόμος που πηγαίνει από το κοσμοπολίτικο Λουτράκι προς την Περαχώρα. Η παραλία εντοπίζεται μόλις 6 χιλιόμετρα έξω από το Λουτράκι, οπότε υπολογίστε ότι θα έρθετε σε 10 λεπτά με το αυτοκίνητο, βρίσκοντας και άφθονο χώρο για πάρκινγκ καθώς θα προσεγγίζετε. Υπάρχει μάλιστα και πινακίδα Φλάμπουρο κατά τη διαδρομή Λουτράκι-Περαχώρα, σε ένα ιδιαίτερα ανηφορικό σημείο του δρόμου. Από την Αθήνα θα σας πάρει γύρω στη 1,5 ώρα για να φτάσετε, ενώ ξεκινώντας από την Κόρινθο θα διανύσετε την απόσταση σε 25 λεπτά.

Εάν αποφασίσετε να περάσετε όλη σας τη μέρα στην παραλία, αξίζει να προγραμματίσετε να φάτε στην περιοχή. Άλλωστε το Φλάμπουρο πήρε την ονομασία του από την ομώνυμη ταβέρνα, η οποία στέκει εδώ για πάνω από 20 χρόνια, προσφέροντας θέα, φυσική σκιά και καταπληκτικές επιλογές για όσους αγαπούν τα φρέσκα θαλασσινά –κάποιες φορές, μάλιστα, με ψάρια που δεν θα βρείτε εύκολα αλλού.

Διαβάστε ακόμα:

Οι καλύτερες παραλίες της Στερεάς Ελλάδας -Οργανωμένες ή απόμερες, με καταπληκτικά νερά

8 παραλίες στα βόρεια της Αττικής – Oι αμμώδεις, οι βοτσαλωτές, οι οικογενειακές και οι «άγριες»

Υδρούσα: Το νησάκι απέναντι από τον Ναυτικό Όμιλο Βούλας, που κάθε καλοκαίρι γεμίζει με σκάφη