Πριν από 140 χρόνια, ο Georges Nagelmackers έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, λανσάροντας τα πρώτα πολυτελή τρένα Orient Express. Σήμερα, ο θρύλος συνεχίζεται με τα αποκαλυπτήρια του μελλοντικού τρένου Orient Express.

17

Καθολικά επανασχεδιασμένες, οι παλιές ιστορικές άμαξες, οι οποίες κρύβονταν σε σκονισμένες αποθήκες, ξεχασμένες στο σκοτάδι, βρέθηκαν ξανά και επιστρέφουν σε λειτουργία λαμπερές και πολυτελείς, όπως τους αξίζει.

Πριν από την επίσημη κυκλοφορία του το 2025, το Orient Express κάνει τα αποκαλυπτήρια του ανεπανάληπτου σχεδιασμού του, σε μια καθηλωτική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.

Ειδικότερα, από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου, το Orient Express Revelation ταξιδεύει τους λάτρεις του μύθου σε ένα ταξίδι απόλυτης εμβάπτισης, μέσα από μια μοναδική ψηφιακή εμπειρία, η οποία οδηγεί στην αποκάλυψη του έργου του αρχιτέκτονα Maxime d’Angeac. Πρόκειται για μία πρωτότυπη εξερεύνηση, που μεταφέρει τον ψηφιακό επιβάτη σε ένα τρένο με υπέροχο σχέδιο, εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1920 και σχεδιασμένο με τους κώδικες της σύγχρονης πολυτέλειας.

Γοητευμένος από τα μεγάλα επαναστατικά καλλιτεχνικά κινήματα και λάτρης των ταξιδιωτικών μυθιστορημάτων, τα τελευταία 20 χρόνια ο αρχιτέκτονας Maxime d’Angeac εκτελεί αριστοκρατικά έργα αποκατάστασης και διακόσμησης για πολυτελείς οίκους όπως οι Daum, Hermès και Guerlain.

Με το εν λόγω έργο του, γράφει το νέο πεπρωμένο ενός μύθου. Μια ιδέα που γεννήθηκε από ένα όνειρο, εξηγεί ο αρχιτέκτονας, οδήγησε στην επανερμηνεία ενός θρυλικού τρένου, που σχεδιάστηκε ως ένας νέος πρεσβευτής της γαλλικής πολυτέλειας, μέσα από την τεχνογνωσία και τα ταλέντα των καλύτερων Γάλλων τεχνιτών.

Το Orient Express αποκαλύπτει για πρώτη φορά τη διακόσμηση του μελλοντικού Bar-Car, μιας πολυτελούς βιτρίνας που προσκαλεί τους επιβάτες κάτω από μεγάλους θόλους φωτός, εμπνευσμένους από το στυλ Second Empire. Ο χώρος του μπαρ διαθέτει γυάλινο πάγκο και αποτελεί ιδανικό φόρο τιμής στον René Lalique. Σε κάθε τραπέζι, ένα ρολόι χτυπά για τα κοκτέιλ και το δείπνο, ενώ ένα κουμπί κλήσης, είναι συνδεδεμένο αποκλειστικά και μόνο με την υπηρεσία σαμπάνιας.

Θεαματικό και απροσδόκητο, το Dining-Car «διαβάζει» ξανά τους κωδικούς του Orient Express. Ο Maxime d’Angeac ερμηνεύει εκ νέου το μοτίβο της «ράγας» που δημιούργησε η Suzanne Lalique-Haviland τη δεκαετία του 1930, το οποίο έχει επεξεργαστεί εκ νέου στα χωρίσματα χρησιμοποιώντας την τεχνική stoneboard. Κάτω από μια οροφή με καθρέφτη, που πλαισιώνεται από μια σειρά με καμάρες, παρατάσσονται τραπέζια και πλούσιες πολυθρόνες, φωτισμένες από αμπαζούρ που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αρχικά μοντέλα.

Από την άλλη πλευρά, οι σουίτες αποπνέουν την απόλυτη άνεση και το λειτουργικό πνεύμα. Παντού, οι στρογγυλεμένες γωνίες, τα χωρίσματα ντυμένα με πολύτιμο ξύλο και δέρμα, τα ξύλινα, κεντημένα κεφαλάρια, το φίλντισι και ο μπρούτζος, αναβιώνουν την εποχή του θρύλου με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, σε περίοπτη θέση κυριαρχούν και τα περίφημα πάνελ Lalique “Blackbirds & Grapes”, που προέρχονται από το ιστορικό τρένο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνοι που θέλουν να βυθιστούν στην ψηφιακή εμπειρία του Orient Express Revelation, μπορούν να το κάνουν ηλεκτρονικά, για τις εκδηλώσεις στις 20 και 21 Οκτωβρίου.

Μετά το Παρίσι, το Orient Express Revelation θα κάνει μια στάση στο περίφημο Design Miami, στο Miami Beach της Φλόριντα, από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου.

Σχετικά, ο κ. Sébastien Bazin, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Accor, ανέφερε ότι ο όμιλος είναι υπερήφανος που αποκαλύπτει πρώτες εικόνες του μελλοντικού τρένου Orient Express. Μια ιστορία εμπνευσμένη από ένα όνειρο, ένα διαχρονικό τρένο, αντικείμενο όλων των φαντασιώσεων, γίνεται πραγματικότητα. Το σχέδιο του Maxime d’Angeac ξυπνά τον μύθο με την αποκάλυψη της πολυτέλειας, του μοντέρνου και της γαλλικής κομψότητας. Δεν αργεί η στιγμή που το Orient Express θα λάμψει ξανά, περήφανο για τα 140 χρόνια ιστορίας του και κοιτάζοντας το μέλλον. Ο θρύλος συνεχίζεται.

Διαβάστε ακόμα:

Το τρένο του Dante: Tαξίδι στο χρόνο και την ιστορία με στάσεις σε γραφικές ιταλικές πόλεις και χωριά

Μηλιές: Το χωριό του Πηλίου όπου θα κάνετε μία από τις ωραιότερες διαδρομές με τρένο σε όλη την Ευρώπη

Γιατί το ταξίδι με το τρένο είναι η πιο «πράσινη» επιλογή