Ο Guardian ζήτησε από τους ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους και συγγραφείς με τους οποίους συνεργάζεται, να γράψουν για τον προορισμό που ξεχώρισαν ή «ανακάλυψαν» μέσα στο 2021: ανάμεσα σε παραλίες της Αδριατικής, βουνά στην κεντρική Ευρώπη και γαστρονομικά ταξίδια στη Γαλλία, φιγουράρει και μία ελληνική συμμετοχή.

24

Η Heidi Fuller-Love επέλεξε την λίμνη της Βουλιαγμένης και εξηγεί τον λόγο:

«Όντας ένα άτομο που αρχίζει να “τουρτουρίζει” μόλις o υδράργυρος πέσει κάτω από τους 15 βαθμούς Κελσίου, είμαι μία μεγάλη fan των θερμών πηγών της Ελλάδας» γράφει στο κείμενο της για τον Guardian με τίτλο “Ακολουθώντας τον Ιπποκράτη στις ιαματικές πηγές της Ελλάδας”».

Η Heidi-Fuller Love συνεργάζεται μεταξύ άλλων και με την Telegraph για την οποία είναι “expert” στα θέματα που αφορούν την Ελλάδα. Επομένως η γνώμη της έχει αυξημένη βαρύτητα.

«Ανακάλυψα τη λίμνη της Βουλιαγμένης ενώ εξερευνούσα την Αθηναϊκή Ριβιέρα, μία παραλιακή γραμμή 30 μιλίων γεμάτη από παραλίες και ταβέρνες, η οποία εκτείνεται από το “chic” προάστιο του Παλαιού Φαλήρου ως τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Η Λίμνη Βουλιαγμένης περιβάλλεται από πευκοδάση και στην πραγματικότητα, είναι μία βυθισμένη σπηλιά η οποία τροφοδοτείται από θερμές πηγές» γράφει στον Guardian.

H συγγραφέας αναφέρεται επίσης στην αρχαιά ιστορία και μυθολογία που συνδέεται με τις ιαματικές πηγές. «Ήταν δημοφιλείς από την αρχαιότητα καθώς θεωρούνται θεραπευτικές για τα πάντα, από την αρθρίτιδα έως το έκζεμα. Ο φημισμένος ιατρός Ιπποκράτης ήταν πεπεισμένος για τις θεραπευτικές ιδιότητες των θερμών πηγών, ενώ ο ιστορικός Ηρόδοτος ήταν μεγάλος οπαδός της λουτροθεραπείας, όπως είναι φυσικό, σε μια χώρα όπου ο θρύλος λέει ότι ο μικρός Αχιλλέας έγινε (σχεδόν) ανίκητος αφού η μητέρα του τον βούτηξε στα Ύδατα της Στυγός», γράφει η Heid Fuller-Love. Το πλατσούρισμα στα πλούσια σε θείο νερά τα οποία οι Έλληνες χρησιμοποιούν εδώ και 2.500 χρόνια για να καταπραΰνουν τους πόνους τους ήταν μία θρυλική εμπειρία», καταλήγει το άρθρο.

Η ίδια συγγραφέας είχε αναφέρει σε αφιέρωμά της στην Telegraph για την Αθηναϊκή Ριβιέρα και τη λίμνη Βουλιαγμένης τον περασμένο Απρίλιο: «Κολυμπώντας στα ζεστά νερά και βλέποντας τους γλάρους να πετούν στον καταγάλανο ουρανό δεν μπορούσα να πιστέψω πως η Ακρόπολη ήταν μόλις 40 λεπτά μακριά».

Υπενθυμίζεται πως η Λίμνη της Βουλιαγμένης δεν λειτουργεί από τις 8 Νοεμβρίου καθώς γίνονται εκεί έργα ανάπλασης του χώρου και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων προκειμένου να υποδεχθεί ξανά το κοινό για τη θερινή σεζόν.

Ποια είναι η Heidi Fuller-Love

H Heidi Fuller- Love εργάζεται για 25 χρόνια έως ταξιδιωτική συγγραφέας και δημοσιογράφος και συνεργάζεται με μεγάλα MME όπως το BBC, η Deutsche Welle, ο Guardian, η Telegraph και το Time Out.

H ίδια γράφει για τον εαυτό της:

«Στην ηλικία των 16 άρπαξα ένα sleeping bag και μία κιθάρα και πέρασα δύο μήνες ταξιδεύοντας με λεωφορία και κάνοντας οτοστόπ στην Ευρώπη, κοιμόμουν σε χωράφια και κήπους. Δύο χρόνια μετά γύρισα όλη την Ανατολική Ευρώπη με ένα ξεχαρβαλωμένο 2CV.

Από τότε έχω ταξιδέψει και στις πέντε ηπείρους. Πέρασα 4 μήνες μαθαίνοντας τανγκό ενώ έγινα και γκαούτσο στην Αργεντινή. Δίδαξα ως εθελόντρια δασκάλα στην Καμπότζη όπου εργαζόμουν ως κριτικός εστιατορίων. Έχω ταξιδέψει για ολόκληρους μήνες στην Ινδία, σε άλλες χώρες της Ασίας, στην Αμερική, στην Αφρική. Στο παρελθόν ήμουν ιδιοκτήτης μικρών σπιτιών στην Ισπανία και την Ελλάδα και ενός ξενοδοχείου στη Γαλλία. Είμαι μεγάλη λάτρης του slow travel, το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο μου έχει κάνει πάνω από 300.000 χιλιόμετρα. Αγαπώ το ταξίδι γιατί έχω περιέργεια για κάθε νέο προορισμό που επισκέπτομαι αλλά ακόμα μεγαλύτερη περιέργεια για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτά τα μέρη. Με ρωτούν συχνά για το αγαπημένο μου μέρος και αναπόφευκτη απάντηση είναι φυσικά “το επόμενο που θα επισκεφτώ”.