Η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και στα διεθνή έντυπα του πλανήτη γίνονται απολογιστικά αφιερώματα. Αυτό έκανε και ο Guardian ο οποίος ζήτησε από τους συνεργάτες του να γράψουν για κάποια καινούργια ταξιδιωτική ανακάλυψη που έκαναν μέσα στο 2022.

10

Μέσα σε αυτές τις ανακαλύψεις περιλαμβάνονται επισκέψεις στην Αλβανική Ριβιέρα με τη «1960’s αίσθηση», γαστρονομικά ταξίδια στην Τεργέστη, τουρισμός με βασικό κίνητρο τους παλιούς σιδηροδρόμους στην Ουαλία και ταξίδια στη χερσόνησο της Γιουτλάνδης στη Δανία η οποία ενέπνευσε τον Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν στη συγγραφή της τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Σε αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε φυσικά να μην υπάρχει και ελληνική συμμετοχή και μάλιστα νησιώτικη. Ο συγγραφέας Wyl Menmuir -ο οποίος έχει υπάρξει υποψήφιος για το βραβείο Booker- επισκέφτηκε το νησί της Κεφαλονιάς μαζί με την οικογένειά του. Εκτός από την αυτή καθαυτή φυσική ομορφιά που διαθέτει απλόχερα το νησί του Ιονίου διαθέτει και εξαιρετικές υποδομές για θαλάσσια σπορ. Περισσότερα ή λιγότερο απαιτητικά, πιο extreme ή οικογενειακά. Από καταδύσεις και θαλάσσιο σκι, μέχρι paddleboard, βόλτες με ταχύπλοα, ιστιοπλοΐα και wind surf. Eίναι αυτές οι δραστηριότητες που κέρδισαν την οικογένεια του Βρετανού συγγραφέα.

«Οι απαιτήσεις μιας οικογένειας για τις διακοπές γίνονται πιο πολύπλοκες όσο μεγαλώνουν τα παιδιά. Τα παιδιά μας είναι 10 και 12 ετών, θέλουν περισσότερη ελευθερία αλλά όχι οργανωμένες δραστηριότητες διασκέδασης. Θέλουν πισίνα και το δικό τους διαμέρισμα για να αποσύρονται. Και φυσικά είναι και όλα όσα θέλουμε εγώ και η Έμα» (η σύζυγος του), επισημαίνει.

Τελικά φαίνεται πως βρήκαν αυτό που αναζητούσαν στη χερσόνησο της Παλικής και συγκεκριμένα στο Paliki Beach Club, κοντά στο Ληξούρι. «Τα παιδιά είχαν το δικό τους χώρο όπως και πρόσβαση σε πισίνα ενώ δίπλα μας υπήρχε παραλία την οποία εξερευνούσαμε με μικρές λέμβους και σανίδες». Ο συγγραφέας μιλά με καλά λόγια για το «νέο και ενθουσιώδες προσωπικό του καταλύματος, όλοι τους κάνουν ιστιοπλοΐα ή windsurf. Έτσι τα παιδιά έκαναν μαθήματα ιστιοπλοΐας ή βουτούσαν από το τραμπολίνο στο νερό ψάχνοντας χελώνες. Επίσης τελικά επέλεξαν οργανωμένες δραστηριότητες με paddleboard κάτι που έδωσε τη δυνατότητα σε εμένα και την Έμα να κάνουμε βόλτες με ταχύπλοα σκάφη και να ξεσκουριάσουμε μετά από μια χρονιά με πάρα πολλές ώρες στο γραφείο» γράφει χαρακτηριστικά και καταλήγει:

«Oι απαιτήσεις μας ίσως αλλάξουν την επόμενη χρονιά αλλά αυτό το καλοκαίρι, είτε τυχαία είτε και όχι, πετύχαμε διάνα»

Λίγα λόγια για την Παλική

Ο πρώην δήμος της Παλικής καταλαμβάνει ολόκληρη τη χερσόνησο στο δυτικό κομμάτι της Κεφαλονιάς. Μεγαλύτερος οικισμός της είναι το Ληξούρι, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κεφαλονιάς. Στη χερσόνησο βρίσκονται μερικές από τις γνωστότερες και ομορφότερες παραλίες της Κεφαλονιάς όπως η παραλία Ξι και οι Πετανοί. Συνολικά η φετινή σεζόν θεωρείται πετυχημένη για το νησί του Ιονίου τουριστικά καθώς με βάση τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ στο διάστημα Ιανουαρίου- Αυγούστου 2022 καταγράφηκαν 710 χιλιάδες αεροπορικές διεθνείς αφίξεις. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 3% μεγαλύτερος από το 2019, την τελευταία χρονιά χωρίς κανένα περιοριστικό μέτρο για τον κορωνοϊό.

Ο Μύρτος, η Μελισσάνη, ο Αίνος: Οι εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στη γαλαζοπράσινη Κεφαλονιά

«Το σημείο από όπου απολαμβάνεις το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα» – H Κεφαλονιά της Αμαλίας Αρσένη

Η Τelegraph στo Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης: «Το απόκοσμο θαύμα που ήταν κρυμμένο για χιλιάδες χρόνια»