Η κατασκευή του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου στον κόσμο χρειάστηκε παραπάνω από τρία χρόνια και είναι πλέον έτοιμο να δεχτεί επιβάτες. Έχει μήκος 362 μέτρα (1.188 πόδια) και πλάτος 64 μέτρα (210 πόδια), έχει 18 καταστρώματα και 2.867 deluxe δωμάτια, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6.988 επισκέπτες.

9

Το πλήρωμά του μπορεί να φτάσει τα 2.300 άτομα. Το παρθενικό του ταξίδι του Wonder of the Seas θα ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου από το Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα με προορισμό την Καραϊβική. Το κρουαζιερόπλοιο, το πέμπτο της σειράς Oasis της Royal Caribbean κατασκευάστηκε στη Γαλλία στα ναυπηγεία της Saint-Nazaire.  

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συστήνουμε στο επιβατικό κοινό όλου του πλανήτη το Wonder of the Seas και τα παγκοσμίου κλάσης χαρακτηριστικά του» δήλωσε στο CNN ο Mark Tamis, Α’ αντιπρόεδρος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της  Royal Caribbean International. «Από τον σχεδιασμό μέχρι την παράδοση, χρησιμοποιήσαμε την τεχνογνωσία μας, ενώ αξιοποιήσαμε και τις προτάσεις των φιλοξενούμενών μας όπως και το feedback από τους ταξιδιωτικούς συνεργάτες μας ώστε να δημιουργήσουμε κάτι που πραγματικά προκαλεί δέος».

×
play button
PLAY FULL VIDEO

O αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε να παραδοθεί το κρουαζιερόπλοιο το 2021, όμως υπήρξε καθυστέρηση εξαιτίας της πανδημίας. Το Wonder of the Seas περιλαμβάνει οκτώ «γειτονιές», μία από τις οποίες περιέχει πάνω από 20.000 αληθινά φυτά, μια τεράστια νεροτσουλήθρα, μια πολύ μεγάλη πισίνα και μια επίσης πολύ μεγάλη κινηματογραφική οθόνη, γυμναστήριο και υποδομές για διάφορα σπορ.

Τον Μάιο του 2022 το Wonder of the Seas θα πλεύσει στην Ευρώπη. Εκεί θα προσφέρει 7ήμερες κρουζιέρες στη Μεσόγειο με αφετηρία τη Βαρκελώνη και ένα λιμάνι κοντά στη Ρώμη.

Διαβάστε ακόμα:

«Ένας ουρανοξύστης στη θάλασσα»: Το Malena αλλάζει το concept των σούπερ γιοτ

Tα 10 μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα σούπερ γιοτ του κόσμου

Somnio: Mέσα στο μεγαλύτερο γιοτ του πλανήτη με τα υπερπολυτελή διαμερίσματα