Στην πραγματικότητα οι Γάλλοι την προφέρουν Τρουά, ωστόσο, αυτή η μικρή, γραφική και όμορφη πόλη της βόρειας Γαλλίας έχει παραμείνει γνωστή στις συνειδήσεις των Ευρωπαίων ως η «μεσαιωνική Τροία της Γαλλίας». Ένα αρκετά μυθικό και συναρπαστικό δεδομένο που παίζει τον δικό του σημαντικό ρόλο στην όλο και μεγαλύτερη δημοφιλία της.

37

Από την άλλη, η χαριτωμένη Troyes απέχει μόλις 2 ώρες από το Παρίσι, κάτι που την καθιστά ιδανικό προορισμό για όσους περνούν αρκετές ημέρες στη γαλλική πρωτεύουσα και έχουν τον χρόνο να ανακαλύψουν περισσότερες πόλεις της ευρύτερης περιοχής και να πάρουν μία γερή δόση από αυτό που τόσο πολύ συγκινεί τις ψυχές των περισσότερων από εμάς: την κατάφυτη, καταπράσινη, ρομαντική και μυρωδάτη γαλλική εξοχή. Την αυθεντική, την βγαλμένη από φωτογράφιση γαλλικού αρώματος και από φωτογενές σκηνικό κάποιας γαλλικής ταινίας.

Η αλήθεια είναι πως στην Troyes, που είναι κτισμένη στις όχθες ενός καναλιού που αποτελεί συνέχεια του εμβληματικού Σηκουάνα υπάρχουν πολλά πράγματα να δείτε. Μικρά κομμάτια από την ιστορία της Γαλλίας που φέρνουν στο σήμερα την πιο αυθεντική πλευρά από το μεσαιωνικό παρελθόν της χώρας, πάμπολες εκκλησίες οι οποίες χρονολογούνται πίσω στον 12ο ή 13ο αιώνα, αλλά και ένα καταπληκτικό μουσείο Μοντέρνας Τέχνης – πιθανότατα το καλύτερο μουσειακό ίδρυμα με αντίστοιχο περιεχόμενο που θα έχετε ποτέ την ευκαιρία να επισκεφθείτε σε κάποια μικρή, ευρωπαϊκή, επαρχιακή πόλη.

Γύρω από το ιστορικό κέντρο της Troyes, από αυτό που όπως θα διαπιστώσετε και εσείς αποτελεί τη «μεσαιωνική καρδιά» αυτού του αληθινά πολύ παλιού μέρους, εκτείνεται μία σύγχρονη πόλη με μοντέρνα κτήρια, εξαιρετικά εστιατόρια, μία όμορφη αγορά και την εμβληματική πλατεία, στη συμβολή των οδών Rue Passerat  και Rue Hennequin, με το περίφημο installation σε σχήμα καρδιάς το οποίο αποτελεί αληθινό σύμβολο για τους ντόπιους. Ενώ οι λάτρεις του καλού shopping θα χαρούν να μάθουν πως λίγο έξω από την πόλη υπάρχουν πολύ μεγάλα outlets γεμάτα εξαιρετικές προσφορές διάσημων διεθνών brands και κορυφαίων οίκων μόδας.

Ένα από αυτά, ονομάζεται Marques Avenue και περιλαμβάνει δεκάδες καταστήματα, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται στοκατζίδικα δημοφιλών brands ενδυμάτων και υποδημάτων.

Τα σημεία πολιτιστικά και ιστορικού ενδιαφέροντος

O Καθεδρικός Ναός της Troyes

Η εκκλησία-σύμβολο της μικρής Troyes ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον 13ο αιώνα αλλά χρειάστηκε περισσότερα από 400 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μία έντονη, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, «ασυμφωνία» στο εξωτερικό τμήμα του ναού, με ετερόκλητες αρχιτεκτονικές τάσεις να στέκονται η μία δίπλα στην άλλη, δημιουργώντας μία εκκλησία πραγματικά πολυσυλλεκτική.

Ωστόσο, το εσωτερικό του Καθεδρικού Ναού της Troyes παρουσιάζει μία εξαιρετικά και αληθινά κατανυκτική αρμονία, με το γοτθικό στυλ να κυριαρχεί. Από τα αμέτρητα βιτρό, τα οποία «τυλίγουν» τον ναό περιμετρικά, το φως που διαχέεται στον χώρο είναι εκτυφλωτικό, ενώ αξίζει να σταθείτε για λίγη ώρα προκειμένου να θαυμάσετε τα παράθυρα του ναού, κάποια από τα οποία χρονολογούνται πίσω στο 1200. Ξεχωρίζουν τα τρία τεράστια τριαντάφυλλα ύψους 10 μέτρα το καθένα, σχεδιασμένα από τον αρχιτέκτονα της Αναγέννησης Martin Chambiges.

H Παλιά Πόλη

Στην Παλιά Πόλη της Troyes, εκεί που χτυπά η καρδιά του ιστορικού κέντρου, μοιάζει με όχημα που θα σάς μεταφέρει σε μία εντελώς διαφορετική εποχή. Το μεσαιωνικό κομμάτι αυτής της μικρής γαλλικής πόλης είναι ακριβώς αυτό που εννοεί το επίθετο που τη χαρακτηρίζει: απόλυτα μεσαιωνική και πολύ καλά διατηρημένη. Χωρίς σύγχρονες παρεμβάσεις, με μερικά εξαιρετικά χαριτωμένα και ιδιαίτερα κτήρια να μοιάζουν να αιωρούνται ανάμεσα στο τότε και το σήμερα.

Στην πραγματικότητα η μεσαιωνική πόλη της Troyes χωρίζεται σε δύο συνοικίες, ακριβώς όπως συνέβαινε και περίπου 10 αιώνες πριν. Στη δυτική πλευρά, το Cité που εκτείνεται γύρω από τον Καθεδρικό Ναό ζούσαν οι ευγενείς και οι κληρικοί της περιοχής και εκεί θα δείτε ακόμα και τώρα τα ομορφότερα και πιο καλοδιατηρημένα κτήρια. Από την άλλη, στην ανατολική μεριά, το λεγόμενο Canal du Trévois, εκεί όπου είχαν τα σπίτια τους οι έμποροι και οι εργάτες.

Στη διαδρομή που ακολουθήσετε, ανάμεσα σε υπερβολικά στενά, λιθόστρωτα σοκάκια θα δείτε αμέτρητα πολύχρωμα κτήρια στηριγμένα σε βαριά ξύλινα δοκάρια της μεσαιωνικής ή της αναγεννησιακής περιόδου. Μπορεί να μοιάζουν αληθινά παλιά και άσχημα σημαδεμένα από τον χρόνο, ωστόσο, παραμένουν βαθιά γοητευτικά σαν σκηνικό εποχής βγαλμένο από σκηνή του Game of Thrones. Σίγουρα ένα από τα πιο αυθεντικά σημεία της δυτικής Ευρώπης που θα επισκεφθείτε ποτέ.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(210727)
      ["id"]=>
      int(210727)
      ["title"]=>
      string(51) "Troyes,,France,-may,5,,2022:,Rue,Maillard,Or,Rue,Du"
      ["filename"]=>
      string(18) "troyes3-scaled.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(660998)
      ["url"]=>
      string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/troyes3-scaled.jpg"
      ["link"]=>
      string(140) "https://www.travel.gr/experiences/troyes-mia-mesaioniki-poli-poy-echei-exelichth/attachment/troyes-france-may-5-2022-rue-maillard-or-rue-du/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "9"
      ["description"]=>
      string(36) "Ruelle des Chats/Photo: Shutterstock"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(47) "troyes-france-may-5-2022-rue-maillard-or-rue-du"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(210685)
      ["date"]=>
      string(19) "2023-04-07 07:40:13"
      ["modified"]=>
      string(19) "2023-04-07 11:59:49"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1708)
      ["height"]=>
      int(2560)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/troyes3-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/troyes3-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/troyes3-768x1151.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1151)
        ["large"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/troyes3-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/troyes3-1025x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1025)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/troyes3-1366x2048.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1366)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Η περίφημη Ruelle des Chats

Απ’ όλα τα πάρα πολύ στενά, λιθόστρωτα δρομάκια που θα περπατήσετε στην Παλιά Πόλη της Troyes, αυτό είναι το πιο στενό, το πιο συναρπαστικό και, χωρίς αμφιβολία, το πιο εμβληματικό. Οι ντόπιοι το αποκαλούν «Ruelle des Chats», στα ελληνικά «το δρομάκι των γατών», και είναι ένα τόσο δα καλντερίμι που θα σας κάνει να νιώσετε και εσείς κομμάτι αυτής της μεσαιωνικής πόλης.

Ένας δρόμος τόσο στενός που θυμίζει πέρασμα από τις συμπληγάδες πέτρες, με τα κτήρια που στέκονται στις δύο πλευρές να ακουμπούν σχεδόν το ένα το άλλο. Μάλιστα, η συγκεκριμένη οικοδομική κατάσταση δεν οφείλεται σε κάποιο λάθος ή σε κάποια κακοτεχνία, αλλά είναι αποτέλεσμα μίας ιστορικής συνθήκης. Κατά τα μεσαιωνικά χρόνια, στις πιο φτωχές γειτονιές της Γαλλίας συνήθιζαν να κατασκευάζουν τα σπίτια όσο πιο κοντά μπορούσαν το ένα με το άλλο, καθώς oι φόροι που πλήρωναν οι ένοικοι υπολογίζονταν σύμφωνα με την έκταση που καταλάμβανε το κτήριο και όχι με βάση τους επιπλέον ορόφους.

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης

Αξίζει πραγματικά να επισκεφθείτε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Troyes για έναν πολύ απλό λόγο: θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε κάποιο αντίστοιχο επαρχιακό μουσείο ωραιότερο και πιο ολοκληρωμένο από αυτό.

Στο Musée d’Art Moderne αυτής της μικρής πόλης που απέχει μόλις 2 ώρες από το Παρίσι θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μία γερή δόση από την τέχνη που «γεννήθηκε» στη Γαλλία τον 19ο και τον 20ο αιώνα. Μέσα από γλυπτά, πίνακες και διακοσμητικά αντικείμενα θα έρθετε σε επαφή με έργα κορυφαίων δημιουργών όπως ο Gauguin, ο Courbet και ο Degas.

Όμως, αυτό το εξαιρετικό, μικρό μουσείο έχει και μία ιδιαίτερη ειδικότητα. Με ένα πολύ καλό δείγμα έργων από καλλιτέχνες όπως ο ο Derain, ο Braque, ο Dufy και ο Kees van Dongen το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της πόλης εστιάζει μοναδικά στο κίνημα του φωβισμού που ξεπετάχτηκε και άνθισε στη Γαλλία των αρχών του 20ου αιώνα.

Ακόμα, σταθείτε στο δωμάτιο αφιερωμένο στον καλλιτέχνη Maurice Marino με καταγωγή από την Troyes, γεμάτο με τα φανταστικά art deco γυαλικά που έχουν την υπογραφή του.

Hôtel-Dieu-le-Comte

Ένα κτήριο που λειτούργησε σαν ξενοδοχείο στις αρχές του 12ου αιώνα και δέχθηκε αρκετές μετατροπές μέσα στο πέρασμα των αιώνων, το Hôtel-Dieu-le-Comte πήρε την τελική του μορφή το 1700 και σήμερα φιλοξενεί μαθήματα, διαλέξεις και εκδηλώσεις του πανεπιστήμιου της Troyes.

H πανέμορφη, περίτεχνη πύλη του εντυπωσιάζει, ενώ εντός του κτηρίου στεγάζεται και ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο αποτελούμενο από το παλιό φαρμακείο και το εργαστήριο του νοσοκομείου, τα οποία έχουν διατηρηθεί σχεδόν ανέπαφα, φέρνοντας στον 21ο αιώνα την εποχή της βασιλείας του Λουδοβίκου XIV.

Θα δείτε τρία δωμάτια επενδυμένα με ξύλινα ντουλάπια γεμάτα παμπάλαια γυάλινα μπουκάλια και βάζα, ενώ ανάμεσα στα πολύτιμα εκθέματα εκείνης της μακρινής εποχής θα δείτε και αρκετά αντικείμενα που υπήρχαν στο μεσαιωνικό νοσοκομείο, εξοπλισμούς των γιατρών που εργάστηκαν εδώ, καθώς και ιατρικά όργανα του 18ου αιώνα.

Η Βασιλική του St. Urbain

Ο Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας Urbain IV, με καταγωγή από τη μεσαιωνική Troyes ξεκίνησε την ανέγερση αυτής της εκκλησίας το 1262 ακριβώς στο ίδιο σημείο που ο τσαγκάρης πατέρας του είχε κάποτε το εργαστήριο του. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά αξιοθέατα της Troyes, ένας ναός γεμάτος ιστορικό πλούτο, ιδίως στο εσωτερικό του, όπου θα δείτε εκπληκτικά βιτρό του 13ου αιωνά.

Η εκκλησία, λόγω έλλειψης χρημάτων, ολοκληρώθηκε εκατοντάδες χρόνια μετά και συγκεκριμένα τον 19ο αιώνα. Η επίσκεψη αξίζει μόνο και μόνο για να δείτε το πολύ όμορφο, αναγεννησιακό άγαλμα «Vierge aux Raisins», το οποίο απεικονίζει την Παναγία με ένα μικρό παιδί που σφίγγει ένα κλήμα με σταφύλια.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(211033)
      ["id"]=>
      int(211033)
      ["title"]=>
      string(8) "le quai1"
      ["filename"]=>
      string(12) "le-quai1.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(867278)
      ["url"]=>
      string(61) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/le-quai1.jpg"
      ["link"]=>
      string(101) "https://www.travel.gr/experiences/troyes-mia-mesaioniki-poli-poy-echei-exelichth/attachment/le-quai1/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "9"
      ["description"]=>
      string(20) "Le Quai de Champagne"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(8) "le-quai1"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(210685)
      ["date"]=>
      string(19) "2023-04-07 10:32:40"
      ["modified"]=>
      string(19) "2023-04-07 11:33:41"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1331)
      ["height"]=>
      int(2048)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/le-quai1-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/le-quai1-195x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(195)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/le-quai1-768x1182.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1182)
        ["large"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/le-quai1-666x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(666)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/le-quai1-998x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(998)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(61) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/le-quai1.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1331)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Πού θα φάτε

Le Quai de Champagne

Υπέροχο εστιατόριο στις όχθες ενός μικρού καναλιού του Σηκουάνα που διασχίζει την Troyes και το οποίο στεγάζεται σε ένα καταπληκτικό αρχοντικό του 19ου αιώνα. Μία ολική ανακαίνιση δημιούργησε ένα πραγματικά θαυμάσιο, σύγχρονο κτήριο μέσα σε μία κατάφυτη έκταση της γαλλικής εξοχής. Τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά πιάτα του σεφ Jean-Paul Braga, τα οποία βασίζονται στα ολόφρεσκα υλικά με γνώμονα την εποχικότητα, στον καταπληκτικό κήπο του Le Quai de Champagne, κάτω από τα ψηλά δέντρα και τις καλοστημένες πέργκολες. Πολύ καλή και η μεγάλη λίστα με τα γαλλικά κρασιά.

		array(1) {
  [0]=>
  array(5) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(211047)
      ["id"]=>
      int(211047)
      ["title"]=>
      string(15) "claire et hugo1"
      ["filename"]=>
      string(19) "claire-et-hugo1.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(450479)
      ["url"]=>
      string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/claire-et-hugo1.jpg"
      ["link"]=>
      string(108) "https://www.travel.gr/experiences/troyes-mia-mesaioniki-poli-poy-echei-exelichth/attachment/claire-et-hugo1/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "9"
      ["description"]=>
      string(14) "Claire et Hugo"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(15) "claire-et-hugo1"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(210685)
      ["date"]=>
      string(19) "2023-04-07 10:36:46"
      ["modified"]=>
      string(19) "2023-04-07 11:33:30"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1440)
      ["height"]=>
      int(1800)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(76) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/claire-et-hugo1-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(76) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/claire-et-hugo1-240x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(240)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(76) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/claire-et-hugo1-768x960.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(960)
        ["large"]=>
        string(77) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/claire-et-hugo1-819x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(819)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(78) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/claire-et-hugo1-1229x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1229)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2023/04/claire-et-hugo1.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1440)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1800)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
    ["image_link_to"]=>
    string(0) ""
    ["open_link_in_new_tab"]=>
    bool(false)
  }
}
	

Claire et Hugo

Η Claire και ο Hugo είναι ένα ζευγάρι με τεράστια όρεξη και ενθουσιασμό για τη μαγειρική, την οποία στην ουσία έμαθαν μόνοι τους, μέσα από ατελείωτους πειραματισμούς στην κουζίνα τους. Αρχικά λειτούργησαν από κοινού μία μικρή καντίνα, η οποία απέκτησε σταδιακά φανατικό κοινό. Έτσι, πήραν την απόφαση να λειτουργήσουν το δικό τους εστιατόριο σε έναν μοντέρνο χώρο, ο οποίος περιλαμβάνει μία ηλιόλουστη βεράντα, ιδανική για τις πιο φωτεινές και θερμές ημέρες τους έτους, αλλά και ένα θερμοκήπιο το οποίο εξασφαλίζει πως τα υλικά που βγαίνουν από την κουζίνα είναι ολόφρεσκα και με μεγάλο σεβασμό στις αξίες της βιωσιμότητας που γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη άνθιση.

Το 95% των υλικών που θα δοκιμάσετε στο Claire et Hugo είναι οργανικό και τα όλα τα πιάτα το μενού είναι υγιεινά, πεντανόστιμα και ισορροπημένα. Υπάρχουν και μενού γευσιγνωσίας που μπορείτε να δοκιμάσετε σε τιμές που αξίζουν τα χρήματα τους.

Διαβάστε ακόμα:

Trastevere: Η πολύχρωμη και μποέμ συνοικία της Ρώμης

Villefranche-sur-Mer: Η ηλιόλουστη πόλη της Γαλλικής Ριβιέρας

48 ώρες στη Φλωρεντία, στην πατρίδα της Αναγέννησης και των μεγάλων ζωγράφων