Η Μεσσηνία έχει πολλές και δημοφιλείς παραλίες. Η Βοϊδοκοιλιά φημίζεται για το ιδιαίτερο σχήμα και το οικοσύστημά της. Η Φοινικούντα έχει τη μεγάλη απέραντη αμμουδιά της και τα ωραία δροσερά νερά, το ίδιο και οι παραλίες της Κυπαρισσσίας ενώ ο Λαγκούβαρδος αποτελεί πλέον κέντρο μάζωξης των surfers. Η παραλία αυτού του αφιερώματος, κοντά στην Κορώνη, έχει όπως και οι προηγούμενες υπέροχα καθαρά νερά. Έχει το επιπλέον πλεονέκτημα να περιβάλλεται από πολλή βλάστηση. Έχει επίσης ένα τεχνολογικό χαρακτηριστικό που δεν συναντά κανείς σε άλλη ελληνική παραλία.

18

Στον δρόμο Καλαμάτας- Κορώνης, θα κάνετε μια μικρή παράκαμψη στο χωριό Βουνάρια και μετά από λίγο ακολουθώντας προς το τέλος έναν ιδιαίτερα στενό δρόμο στον οποίο σε κάποια σημεία δεν χωράει πάνω από ένα αυτοκίνητο θα φτάσετε στα Περούλια. Η όποια δυσκολία στην προσέγγιση της παραλίας αποζημιώνεται από αυτό που θα αντικρίσετε.

Μία χρυσαφένια αμμουδιά που εκτείνεται για περίπου 1300 μέτρα και μια πραγματικά διάφανη θάλασσα αλλά και πολύ πράσινο με τα φυτά και τα δέντρα, ανάμεσα τους κυπαρίσσια και φοίνικες να μοιάζουν να θέλουν να «εισβάλλουν» στη θάλασσα.

Τα Περoύλια έχουν ένα μεγάλο οργανωμένο κομμάτι με beach bar και ξαπλώστρες. Διαθέτουν όμως και αρκετά μεγάλη αμμουδιά ώστε αν θέλετε να απλώσετε την πετσέτα σας και να στήσετε την ομπρέλα σας σε περίπτωση που δεν καταφέρετε να βρείτε φυσική σκιά από τα δέντρα (κυρίως στο αριστερό μέρος της παραλίας).

Τα νερά στα Περούλια είναι εξαιρετικά ζεστά και ρηχά, και η είσοδος, όπως και η παραμονή στη νερό, είναι εξαιρετικά εύκολη υπόθεση κάτι που κάνει την παραλία ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η μοναδική «ενόχληση» που ίσως συναντήσετε όσο είστε όρθιοι μέσα στη θάλασσα είναι τα ψαράκια με τα τσιμπήματα τους. Σας προτείνουμε να απομακρυνθείτε από την ακτή όσο πολύ μπορείτε και να απολαύσετε το καταπράσινο τοπίο της παραλίας μέσα από το νερό. Μία εικόνα που θα σας κάνει να νομίζετε πως η Καραϊβική μεταφέρθηκε στη Μεσσηνία.

Η παραλία με το ασανσέρ

Πέρα από τα προφανή πλεονεκτήματα για να απολαύσετε ένα όμορφο μπάνιο και πολύωρο μπάνιο τα Περούλια έχουν και ένα άλλο -μάλλον μοναδικό- χαρακτηριστικό στην Ελλάδα. Πάνω από την παραλία σκαρφαλωμένο σε ένα βράχο βρίσκεται το εστιατόριο Ακτή με τις εξαιρετικές γαστρονομικές επιλογές και την υπέροχη θέα. Το Ακτή διαθέτει και beach bar πάνω στην αμμουδιά στο οποίο μπορείτε να φτάσετε με σκαλάκια ή με ασανσέρ. Η συγκεκριμένη υποδομή σε συνδυασμό με τα φυσικά χαρακτηριστικά της (άνετη αμμουδιά, ρηχά νερά) κάνει τα Περούλια μια παραλία εύκολα προσβάσιμη στα Άτομα με αναπηρία.

Στα Περούλια και στα γειτονικά Βουνάρια υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα. Είναι ένας ιδανικός προορισμός για 3-4 μέρες πραγματικής χαλάρωσης σε ένα όμορφο περιβάλλον αλλά και με αρκετές επιλογές για εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή.

Λίγα λόγια για την Κορώνη

Τα Περούλια απέχουν κάτι λιγότερο από 20 λεπτά από την Κορώνη. Την όμορφη αμφιθεατρικά χτισμένη μεσσηνιακή κωμόπολη που θυμίζει νησί. Το λιμάνι της είναι γεμάτο ταβέρνες και καφέ όπου μπορείτε να φάτε και να πιείτε πραγματικά δίπλα στη θάλασσα, ενώ η πλατεία Αγίου Δημητρίου, με τους φοίνικες και την επιβλητική ομώνυμη εκκλησία είναι μία από τις ομορφότερες στην Ελλάδα. Αλλά το πραγματικό highlight είναι το Κάστρο της πόλης, ενετικό δημιούργημα του 13ου αιώνα και ένα από τα ελάχιστα κάστρα της χώρας που ακόμα κατοικούνται.

Διαβάστε ακόμα:

Long weekend στην Κορώνη: Mεσαιωνική ατμόσφαιρα και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα

Πολυλίμνιο: Η «Γαλάζια Λίμνη» της Μεσσηνίας

6+1 σημεία για καλό φαγητό στην Καλαμάτα