Αχνιστοί καφέδες, μεγάλη ποικιλία τσαγιών, σπιτικό φαγητό και καλό κρασί δίπλα στο τζάκι. Κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες καφετέριες της πρωτεύουσας καταφέρνουν να συνδυάσουν την ψυχαγωγία μίας εξόδου με τη θαλπωρή του σπιτιού σας χάρη στην όμορφη διακόσμηση τους και στην cozy αισθητική που είναι διάχυτη στον χώρο.

49

Σε μία πόλη όπου τα μεγάλα κρύα δεν είναι ο κανόνας, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, και στην οποία οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης μοιάζουν να είναι το σύνηθες ζητούμενο, οι χειμωνιάτικες σάλες με χαρακτήρα και μοναδική ζεστασιά αποτελούν στέκια λιγάκι δυσεύρετα, τα οποία, ωστόσο, εξακολουθούμε να έχουμε αληθινά ανάγκη.

Από το κέντρο της πόλης μέχρι τα βόρεια προάστια της Αττικής, στην παρυφές των κρύων βουνών, και από εκεί στα νότια προάστια, μία μόλις ανάσα από την παραλιακή, 6 καφετέριες που σερβίρουν παράλληλα νόστιμο φαγητό και γλυκά, χαρίζουν στις φροντισμένες σάλες τους ειδυλλιακές χειμωνιάτικες στιγμές πλάι σε μία φωτιά που σιγοκαίει. Προωθώντας έναν τρόπο διασκέδασης που έχουμε κάπως ξεχάσει: αυτόν που απαιτεί ατελείωτες συζητήσεις και γέλια με την παρέα μας, χωρίς κινητά, οθόνες και περιττούς αντιπερισπασμούς κάθε είδους.

Παλιάτσος

Στην Πεντέλη ένα πανέμορφο μαγαζί με αστική γοητεία φιλοξενεί εδώ και χρόνια τους θαμώνες του σε μία άνετη, ζεστή σάλα με τζάκι, φέρνοντας στο νου εικόνες από κάποιο ευρωπαϊκό club για λίγους και εκλεκτούς.

Η μακριά, ξύλινη μπάρα με την μεγάλη ποικιλία σε ουίσκι και άλλα ποτά, οι δερμάτινοι καναπέδες με τα οβάλ τραπεζάκια που έχουν πάνω μικρά, φινετσάτα φωτιστικά και ο θερμός φωτισμός, κάνουν αυτό το γνωστό στέκι των βορείων προαστίων ένα από τα φιλόξενα μέρη που μπορείτε να βρεθείτε σε ολόκληρη την Αττική.

Το μαγαζί διατηρεί και έναν έντονο θεατρικό χαρακτήρα στη διακόσμηση, κάνοντας τους επισκέπτες να αισθάνονται πως αράζουν σε κάποιο κομψό φουαγιέ καθώς περιμένουν την έναρξη μίας παράστασης. Ο Παλιάτσος, που λειτουργεί από νωρίς για καφέ και σνακ, φημίζεται και για το καλό του φαγητό με την υπογραφή του σεφ Διονύση Παπανικολάου, ο οποίος έχει δημιουργήσει με την ομάδα του νόστιμα μεσογειακά και ελληνικά πιάτα με σύγχρονο χαρακτήρα.

Από γευστικές σαλάτες και μοντέρνα ορεκτικά μέχρι πίτσα και ζουμερά burger εδώ μπορείτε να συνοδεύσετε το γεύμα σας με ένα ποτήρι κρασί από την μεγάλη λίστα που προσφέρει το κατάστημα ή με κάποιο κοκτέιλ. Το καλοκαίρι ο κήπος είναι αντίστοιχα όμορφος, ένα δροσερό καταφύγιο για τις πολύ ζεστές μέρες και νύχτες στην πόλη.

Παλιάτσος

Βασιλέως Γεωργίου και Σουβαλιώτου, πλατεία Αγίας Τριάδος Παλαιά Πεντέλη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8100889