Οι γιορτές των Χριστουγέννων θέλουν αίγλη, ζωντάνια και καλοπέραση. Θέλουν ιδιαίτερα ποτά και καλό φαγητό. Αν υπάρχει μια στιγμή μέσα στο χρόνο που ψάχνουμε περισσότερο τις γεύσεις και είμαστε διατεθειμένοι να ξοδέψουμε κάτι παραπάνω για να απολαύσουμε τις καλύτερες, αυτή είναι μέσα στα Χριστούγεννα.

30

Για εσάς λοιπόν που θέλετε φέτος να κάνετε κάτι διαφορετικό, να σας περιποιηθούν αντί να περιποιηθείτε και να ζήσετε τις φετινές γιορτές στο μάξιμουμ τσεκάρετε μερικά από τα καλύτερα μενού των ξενοδοχείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και αποφασίστε που θέλετε να περάσετε τα φετινά ρεβεγιόν.

Αθήνα

New Hotel

Αν θέλετε να περάσετε το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε ένα άκρως ντιζαϊνάτο χώρο, τότε δεν έχετε παρά να τσεκάρετε τα εορταστικά μενού του New Hotel, στη Φιλελλήνων. Το χριστουγεννιάτικο μενού του ρεβεγιόν έχει τέσσερα άκρως ενδιαφέροντα πιάτα. Θα ξεκινήσετε με μια consomme μανιταριών με sour cream και ελληνικό χαβιάρι Oscietra για να περάσετε στα χτένια σoτέ με miso, αλάτι από μπέικον και σάλτσα με καρότο και κάρυ. Η συνέχεια έχει ραβιόλι καβουριού με ελληνικό μπλε καβούρι, τζίντζερ, gravy καβουριού και αφρό φουντουκιού ενώ το κυρίως πιάτο στήθος πάπιας σoτέ με λάχανο savoy γεμιστό με μπούτι πάπιας, αχλάδι ποσέ και σάλτσα chambord με μαύρα βατόμουρα. Το μενού κλείνει με κρεμέ πραλίνας, μπράουνι και λάβα σοκολάτας με κόκκινο τσίλι (120€/άτομο). Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το μενού είναι επίσης δυνατό. Το πρώτο πιάτο περιλαμβάνει βελουτέ σούπα σελινόριζας, ταρτάρ με γαρίδες αμβρακικού, σφυρίδα με κους κους κουνουπιδιού με αφρό αχινού και μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ από πατάτα Περού, λεβάντα και σάλτσα πράσινου κάρδαμου. Στο τέλος θα απολαύσετε ένα saint honore κάστανου ενώ θα σερβίρουν και παραδοσιακή βασιλόπιτα (140€/άτομο).

www.yeshotels.gr/newhotel

Athens Capital Hotel-MGallery Collection

Το Athens Capital Hotel-MGallery Collection έχει σχεδιάσει ένα high-end γιορτινό μενού που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων στο εστιατόριο Mflavours, σας περιμένει ένα ιδιαίτερο μενού τεσσάρων πιάτων και ένα τέλειο γλυκό. Θα προετοιμάσουν τον ουρανίσκο σας με ένα ποτήρι σαμπάνια και ένα φινετσάτο amuse-bouche, ένα ταρτάκι παντζάρι με αχλάδι, sour cream και χαβιάρι για να σας σερβίρουν στη συνέχεια τάρταρ καπνιστού τόνου με αφρό γκρέιπφρουτ, αβοκάντο και leche de tigre. Επόμενα πιάτα, τα ραβιόλια παρμεζάνας με τριμμένη λευκή τρούφα και baby μπρόκολο με φασκόμηλο και η ψητή καραβίδα με κρέμα κολοκύθας, μανιτάρια cep και σάλτσα μπεαρνέζ. Πριν περάσετε στο κυρίως θα καθαρίσετε τη γευστική σας παλέτα με ένα σορμπέ πράσινου μήλου με τζίντζερ και θα υποδεχθείτε τη γεμιστή γαλοπούλα με πεκάν, βερίκοκο και λουκάνικα chipolata τυλιγμένα σε μπέικον συνοδευόμενη από γλυκοπατάτα, παστινάκι και σάλτσα cranberry. Το μενού ολοκληρώνεται με μια σφαίρα σοκολάτας με μια υπέροχη κρέμα βανίλιας και μαρμελάδα βατόμουρο (180€/άτομο και μια φιάλη κρασί ανά δυο άτομα). Το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν θα το περάσετε στο εστιατόριο Mappemonde Restaurant Bar & Lounge στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου για να υποδεχθείτε το νέο χρόνο παρέα με τα πυροτεχνήματα που θα σημάνουν την αλλαγή του έχοντας θέα την ολοστόλιστη Αθήνα. Θα ξεκινήσετε το γευστικό σας ταξίδι με ένα καπουτσίνο από τρούφα, μανιτάρια cep, παρμεζάνα, πέρλες πράσινου μήλου και θα συνεχίσετε με χτένια σε φέτες, ταρτάρ από γαρίδες Κοιλάδας, kalamansi και χαβιάρι Ossetra, ραβιόλια ελαφιού, με ψητό φουά γκρα, σελινόριζα & λευκή σοκολάτα και σάλτσα από μούρα του δάσους και αστακό με κουνουπίδι, μανταρίνι, τζίντζερ, λεμονόχορτο και σως από μπισκ καρύδας. Το κυρίως περιλαμβάνει μοσχαρίσιο φιλέτo με ψημένα κρεμμύδια γεμιστά με παρμεζάνα, αφρό πατάτας με τρούφα και σάλτσα bordelaise. Θα κλείσετε το μενού σας με ένα απολαυστικό παρφέ με εσπεριδοειδή και μέλι, κονφί μανταρίνι και τραγανά φιστίκια Αιγίνης (260€/άτομο και μια φιάλη κρασί ανά δυο άτομα).

athenscapitalhotel-mgallery.gr

Μεγάλη Βρετανία

Για εσάς που θέλετε κάτι πιο γκλάμ και θέα στην ολοστόλιστη πλατεία Συντάγματος τότε ιδανική επιλογή είναι το GB Roof Garden της Μεγάλης Βρετανίας. DJ και ζωντανή ορχήστρα θα ομορφαίνουν τη βραδιά σας με υπέροχες μουσικές καθ’ όλη τη διάρκεια του δείπνου. Το μενού του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν αποτελείται από πέντε πιάτα. Θα ξεκινήσετε με ένα μπαρμπούνι ταρτάρ με παντζάρια, μανταρίνι, αμύγδαλο και χαβιάρι Daurenki για να συνεχίσετε με μανιτάρια με κάστανα, κρέμα από παλαιωμένο κασέρι, χειμωνιάτικες ρίζες και τρούφα. Το τρίτο πιάτο έχει χριστόψαρο με πράσα μπρεζέ, σέλινο και σάλτσα με αυγοτάραχο ενώ ένα σορμπέ κράνμπερι με μπαχαρικά θα προετοιμάσει τον ουρανίσκο σας για το κυρίως. Εδώ έχετε την επιλογή ανάμεσα σε
παραδοσιακή γαλοπούλα γεμιστή με ξερά φρούτα και κουκουνάρι, γλυκοπατάτα και σάλτσα κράνμπερι ή φιλέτο από μοσχάρι συνοδεία χειροποίητων ζυμαρικών με κατσικίσιο τυρί, πουρέ από ρίζα μαϊντανού, σπαράγγια και σάλτσα πράσινου πιπεριού. Το δείπνο κλείνει με μια γιορτινή μπάλα με μπισκουί αμυγδάλου μους βανίλιας και compote από βατόμουρο (270€/άτομο). Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένα μουσικό ντουέτο θα σας κρατάει συντροφιά όσο απολαμβάνετε βασιλικό καβούρι με χαβιάρι Beluga, μπρόκολο και περγαμόντο, καραβίδες και όστρακα αχνιστά στον ζωμό τους με λάδι λεμονιού και προζυμένιο ψωμί με κουρκουμά, χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με πάπια confit, ψητό φουά γκρα, αγκινάρες Ιερουσαλήμ και μύρτιλλα και μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ κολοκύθας με κάστανο και πουτίγκα μανιταριών. Θα κλείσετε το δείπνο σας με ένα επιδόρπιο με τραγανή βάση από αμύγδαλο, ελαφριά μους γιαούρτι και μέλι και κρέμα λεμονιού (495€/άτομο). Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται και ένα μπουκάλι κρασί ανά δυο άτομα.

www.hotelgrandebretagne.gr

Hilton Athens

Από το 1963 το εστιατόριο Βυζαντινό στο Hilton είναι σημείο συνάντησης πολιτικών, καλλιτεχνών και επιχειρηματιών. Ένας κομψής αισθητικής χώρος που είναι από τις πιο διαχρονικές αξίες για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το μενού της παραμονής των Χριστουγέννων ξεκινά με θαλασσινές γεύσεις όπως σεβίτσε γαρίδας, με πουρέ από μάνγκο και μανταρίνι και φιλέτο γλώσσας με πουρέ από μπρόκολο, μανιτάρια, τρούφα, φιστίκια και γαλάκτωμα yuzu. Ένα σορμπέ μάτσα με μοσχολέμονο θα καθαρίσει τη γεύση σας για να απολαύσετε στο μέγιστο το βοδινό φιλέτο Ολλανδίας με κρούστα φιστικιού το οποίο συνοδεύεται με πουρέ κάστανου, νιόκι αρωματισμένα με κεδρόμηλα, ρόδι και σος ροζ πιπεριού. Μια μπάρα μαύρης σοκολάτας Valhrona με λικέρ καφέ, τραγανό μπισκότο κακάο και πούδρα φιστικιού θα ολοκληρώσει το δείπνο σας (175€/άτομο). Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς επιλέξτε το Galaxy Restaurant με την υπέροχη θέα, μην ξεχνάτε πως από εδώ μπορείτε να θαυμάσετε και τα πυροτεχνήματα που πέφτουν βροχή στην Αθήνα με το νέο χρόνο. Ξεχάστε τα παραδοσιακά μενού, εδώ θα ξεκινήσετε με ένα amuse bouche από τραγανό ρολό με σολομό Balik και μους αβοκάντο, κονσομέ καραβίδας με φασόλια edamame, μάραθο γλασέ και κρεμμύδι, φιλέτο Wagyu τατάκι με πατατοσαλάτα και μαύρο χαβιάρι, αστακό σε κρέμα φρικασέ από μαρούλι baby gem, μανιτάρια και καυκαλήθρες για να περάσετε στη συνέχεια σε μοσχαρίσιο φιλέτο Αμερικής με πατάτα duchess, κάστανα γλασέ, κρέμα από σπανάκι και βασιλικό, μανιτάρια morel και σος κόκκινου κρασιού. Το δείπνο κλείνει με ζεστή τερίνα από ελαφρώς πικάντικη γραβιέρα Κρήτης με μαρμελάδα τομάτας και κυδωνιού και ένα ημισφαίριο ροζ σοκολάτας με μους σαμπάνιας, coulis μαύρης σοκολάτας Valhrona και tuile καραμέλας (90€/άτομο).

www.hiltonathens.gr

Four Seasons Athens – Astir Palace

Όσοι από εσάς θέλετε να κάνετε ρεβεγιόν δίπλα στη θάλασσα σε μια άκρως εορταστική και κομψή ατμόσφαιρα τότε επιλέξτε το εστιατόριο Pelagos στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Εδώ για κάθε πιάτο έχει γίνει και το αντίστοιχο wine pairing ώστε το δείπνο σας να είναι μια μοναδική γευστική εμπειρία. Θα ξεκινήσετε με χριστουγεννιάτικα καναπεδάκια με σαμπάνια Taittinger του 2008, χτένια με παντζάρι, παγωτό καπνιστού χελιού και χαβιάρι Kristal συνδυασμένα με ασύρτικο από το οινοποιείο Χατζηδάκη, του 2016. Ακολουθούν καρμπονάρα με θαλασσινά, με καλαμάρι, αχιβάδες και πεκορίνο συνδυασμένη με ένα από τα εμβληματικά κρασιά της Ιταλίας Batar Querciabella του 2018. Επόμενο πιάτο το καλκάνι με ψητό κουνουπίδι, λεμόνι και καμένο βούτυρο, με λευκό γαλλικό κρασί του 2015, Chablis Vaudesir και στη συνέχεια γεμιστό κοτόπουλο paired με Valbuena 2015, από το διάσημο ισπανικό κτήμα Vega Sicilia. Θα κλείσετε με τάρτα μήλου από μήλα pink lady και παγωτό βανίλια και γλυκό σαντορινιό vinsanto του 2001 από το Κτήμα Αργυρού (250€/άτομο + 150€/άτομο για το wine pairing). Αντίστοιχα, εντυπωσιακό είναι και το πρωτοχρονιάτικο μενού με κόκκινες γαρίδες, τερίνα φουά γκρα με κρασί Gewürztraminer του 2015, καρμπονάρα θαλασσινών, καραβίδες, καλκάνι και wagyu συνδυασμένο με Chateau de Beaucastel Chateauneuf-du-Pape του 2017 (450€/άτομο +200€ για το wine pairing).

www.fourseasons.com/athens

		array(1) {
  [0]=>
  array(3) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(57686)
      ["id"]=>
      int(57686)
      ["title"]=>
      string(7) "divani1"
      ["filename"]=>
      string(11) "divani1.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(971689)
      ["url"]=>
      string(60) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/divani1.jpg"
      ["link"]=>
      string(100) "https://www.travel.gr/food_and_drink/apo-vasilika-kavoyria-mechri-wagyu-ta-menoy/attachment/divani1/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "2"
      ["description"]=>
      string(14) "Divani Caravel"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(7) "divani1"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(55853)
      ["date"]=>
      string(19) "2021-12-22 11:32:41"
      ["modified"]=>
      string(19) "2021-12-22 11:32:52"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1000)
      ["height"]=>
      int(1500)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/divani1-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(68) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/divani1-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/divani1-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/divani1-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(60) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/divani1.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1000)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1500)
        ["2048x2048"]=>
        string(60) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/divani1.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1000)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1500)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
  }
}
	

Divani Caravel

Στο Divani Caravel, και συγκεκριμένα στο Juju Bar & Restaurant, το καλωσόρισμα του chef για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων θα είναι κροκέτα μουσακά, chutney τομάτας και φύτρες μουστάρδας, στη συνέχεια θα σας σερβίρουν Βελουτέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ με μικρά νιόκι πατάτας, κάρδαμο και πράσινο λάδι μυρωδικών. Ακολουθεί το Ταρτάρ τόνου με σαλάτα από φύκια wakame, μαγιονέζα wasabi και tobico και για κυρίως Φιλετάκια πάπιας με σάλτσα εσπεριδοειδών, πουρέ παστινάκι, λάχανο bok choy, κροκέτες camembert & gel πικρής σοκολάτας με espresso. Το επιδόρπιο περιλαμβάνει Εκλαίρ με mousse κάστανου, φλοίδα σοκολάτας & σάλτσα καραμέλας. Το Μενού κλείνει με Αρωματικό καφέ φίλτρου, Μελομακάρονα και κουραμπιέδες. (100€/άτομο +50€ για τα παιδιά) Για την Πρωτοχρονιά το καλωσόρισμα περιλαμβάνει λαβράκι ceviche σε δροσερή σαλάτα με μάνγκο, ραπανάκι & πράσινο μήλο. Η σούπα που σερβίρεται τη συγκεκριμένη ημέρα είναι Βελουτέ γλυκοπατάτας με προσούτο πάπιας, chips κρεμμυδιού, λάδι σχοινόπρασου και ξινή κρέμα. Στη συνέχεια θα έρθουν στο τραπέζι σας Γαρίδες μαριναρισμένες με yuzu, κρέμα αβοκάντο, πίκλες φινόκιο και gel εσπεριδοειδών, και ως κυρίως, Φιλέτο μόσχου σχάρας με πουρέ τοπιναμπούρ, νιόκι μωβ πατάτας, κατσικίσιο τυρί, σάλτσα Mαυροδάφνης και χώμα μαύρης τρούφας. Το γλυκό περιλαμβάνει Russian tale με αλατισμένη καραμέλα και μπισκότο πραλίνας, ενώ θα φτάσει το κομμάτι με τη Βασιλόπιτα & το ποτήρι σαμπάνιας. (110€/άτομο +55€ για τα παιδιά)

Divanicaravelhotel.com

Electra Metropolis

Στο Roof Garden του ξενοδοχείου Electra Metropolis θα σας καλωσορίσουν με ένα εκλεκτό αφρώδες κρασί, πριν σας σερβίρουν σούπα από άγρια μανιτάρια, σαλάτα ρόκα με ψητό μανούρι Δράμας και dressing από φράουλες και φιλέτο Black Angus με πουρέ από πατάτες κονφί, ψητά άγρια σπαράγγια και σάλτσα από γλυκό κρασί. Το επιδόρπιο περιλαμβάνει μους σοκολάτας Valrhona σε τραγανή βάση από μπισκότο κακάο, κρέμα από βατόμουρα και παγωτό σοκολάτας γάλακτος και όλα αυτά με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Το μενού συνοδεύουν τα κρασιά Διάλογος 2020, «Κτήμα Δύο Υψη» από κυδωνίτσα και ασύρτικο και το «Κτήμα Άλφα – Κόκκινο» 2018, από syrah, merlot και ξινόμαυρο (150€/άτομο). Για την Πρωτοχρονιά σας έχουν σούπα παστινάκι με καψαλισμένο χτένι, μοσχάρι Κερκίνης καρπάτσιο με φρέσκια τρούφα και τυρί Σαν Μιχάλη, rib eye από Black Angus με πουρέ σελινόριζας και καραμελωμένα λαχανικά και για το τέλος Mont Blanc με κρέμα κάστανο, μους σοκολάτας γάλακτος, μαρέγκα από καβουρδισμένο φουντούκι και σορμπέ εσπεριδοείδων. Το μενού συνοδεύεται από τα κρασιά «Tέχνη Αλυπίας», sauvignon blanc με ασύρτικο Π.Γ.Ε. Δράμας και «Γη και Ουρανός», ξινόμαυρο από τους Aμπελώνες Θυμιόπουλου, Π.Ο.Π Νάουσας (250€/άτομο). Σημειώστε πως τα παιδιά έχουν το δικό τους μενού.

www.electrahotels.gr

Theoxenia
Όσοι επιθυμείτε να περάσετε το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων κάπου πιο ήσυχα χωρίς όμως να στερείστε την πολυτέλεια και τη γιορτινή ατμόσφαιρα, το ξενοδοχείο Theoxenia στο Κεφαλάρι είναι η καλύτερη επιλογή και ιδανική επίσης για οικογένειες καθώς προσφέρουν και παιδικό μενού. Τα πιτσιρίκια θα απολαύσουν βελουτέ σούπα γλυκοκολοκύθας αρωματισμένη με τζίντζερ και πορτοκάλι, μοσχαρίσιο φιλέτο εσκαλόπ σχάρας με τηγανιτές πατάτες και New York cheesecake με σάλτσα φρούτων του δάσους (33€/άτομο). Το μενού για τους μεγάλους παραμένει το ίδιο όσον αφορά στη σούπα και στο γλυκό αλλά διαφοροποιείται ως προς το δεύτερο και το κυρίως πιάτο. Αυτά περιλαμβάνουν ανάμεικτα φύλλα σαλάτας με προσιούτο Πάρμας, ρόδι και βινεγκρέτ βαλσάμικου και μοχαρίσιο κόντρα εσκαλόπ σχάρας με σάλτσα γλυκού κρασιού με ριζότο καπνιστού τυριού από το Μέτσοβο (49€/άτομο).

www.theoxeniapalace.com

Θεσσαλονίκη

Hyatt Regency
Το Hyatt Regency, περιτριγυρίζεται από υπέροχους καταπράσινους κήπους που σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην εξοχή και είναι ιδανικό για να περάσετε τα ρεβεγιόν σας σε ένα όμορφο περιβάλλον μακριά από τη βουή της πόλης. Την παραμονή των Χριστουγέννων θα δειπνήσετε στο εστιατόριο «Αμβροσία» συντροφιά με ζωντανή μουσική. Το συγκρότημα «Les Au Revoir» θα αναλάβει να ντύσει τη βραδιά σας με μουσικές swing, bossa nova, jazz και latin. Το μενού περιλαμβάνει βελουτέ ροδιού με γαρίδα, αχλάδι και μπρικ και σαρμάδες κόκκινου λάχανου με σύγκλινο και σος αυγολέμονου για αρχή. Στη συνέχεια ένα σορμπέ μοσχολέμονου με πράσινο μήλο θα σας προετοιμάσει για το κυρίως όπου μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε φιλέτο γαλοπούλας με χριστουγεννιάτικη γέμιση και σος μαυροδάφνης ή χοιρινό γάστρας με κρέμα σελινόριζας και σος κρασιού, το επιδόρπιο έχει σοκολατένιες λιχουδιές (118€/άτομο). Σημειώστε πως έχουν vegeterian και παιδικό εορταστικό μενού. Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα λάβει χώρα στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου με συνοδεία ζωντανής μουσικής και την υπέροχη φωνή της Θωμαΐς Απέργη αλλά και DJ. Όσον αφορά στο μενού, θα ξεκινήσετε με βελουτέ μήλου με χτένι, προσούτο και χαβιάρι, δίδυμο γαρίδας και καπνιστού σολομού με γογγύλια, αγριορέπανο και σος περγαμόντου, αστακό με κρέμα τοπιναμπούρ, λαχανικά και σος σαμπάνιας πριν περάσετε στο κυρίως, ένα τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ κολοκύθας, μανιτάρια και σος τρούφας. Το κλείσιμο του δείπνου περιλαμβάνει την παραδοσιακή βασιλόπιτα αλλά και υφές σοκολάτας (168€/άτομο, περιλαμβάνονται επιλεγμένες ετικέτες κρασιού από το Κτήμα Βίβλια Χώρα).

www.hyatt.com

		array(1) {
  [0]=>
  array(3) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(56643)
      ["id"]=>
      int(56643)
      ["title"]=>
      string(5) "daios"
      ["filename"]=>
      string(9) "daios.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(214767)
      ["url"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/daios.jpg"
      ["link"]=>
      string(98) "https://www.travel.gr/food_and_drink/apo-vasilika-kavoyria-mechri-wagyu-ta-menoy/attachment/daios/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "2"
      ["description"]=>
      string(19) "Daios Luxury Living"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(5) "daios"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(55853)
      ["date"]=>
      string(19) "2021-12-20 12:59:34"
      ["modified"]=>
      string(19) "2021-12-20 13:00:14"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1080)
      ["height"]=>
      int(1350)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/daios-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/daios-240x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(240)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(66) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/daios-768x960.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(960)
        ["large"]=>
        string(67) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/daios-819x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(819)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(58) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/daios.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1080)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1350)
        ["2048x2048"]=>
        string(58) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/daios.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1080)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(1350)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
  }
}
	

Daios Luxury Living
Το ξενοδοχείο Daios πάνω στην παραλία της Θεσσαλονίκης έχει ένα υπέροχο μενού στο οποίο θα δοκιμάσετε παρμαντιέ με φρέσκια τρούφα, πατάτα rosti, χειροποίητη μαγιονέζα κρεμμυδιού και ξινή κρέμα, χτένια σοτέ με κρέμα μήλου και κονσομέ καπνιστού χοιρινού, χειροποίητα τορτελίνι με μανιτάρια, κρέμα φρέσκιας τρούφας και αφρό από πεκορίνο Αμφιλοχίας, σιγομαγειρεμένο γουρουνόπουλο με σάλτσα παλαιωμένου κρασιού «Σάμος» και namelaka λευκής σοκολάτας με άρωμα βιολέτας, χώμα bitter σοκολάτας Valrhona, crumble αμυγδάλου και πούδρα φιστικιού Αιγίνης (70€/άτομο). Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς βελουτέ κάστανου με φουά γκρα γκρατινέ και κόκκους κακάο, φαγκρί σεβίτσε με πραλίνα φουντουκιού, φρέσκια τρούφα, χειροποίητη μαγιονέζα yuzu και καβουρδισμένο φουντούκι, ραβιόλι κολοκύθας χειροποίητα με καπνιστό χοιρινό σοτέ, καβουρδισμένα φουντούκια και αφρό παρμεζάνας, φιλέτο μοσχαριού με ραγού άγριων μανιταριών του δάσους, σάλτσα bordelaise και μουσελίν πατάτας με καμένο βούτυρο και πουτίγκα σοκολάτας με ganache κάστανο, χειροποίητη πραλίνα κάστανου και παγωτό bourbo (110€/άτομο).

www.daioshotels.com

		array(1) {
  [0]=>
  array(3) {
    ["file"]=>
    array(24) {
      ["ID"]=>
      int(56648)
      ["id"]=>
      int(56648)
      ["title"]=>
      string(8) "exelsior"
      ["filename"]=>
      string(12) "exelsior.jpg"
      ["filesize"]=>
      int(489271)
      ["url"]=>
      string(61) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/exelsior.jpg"
      ["link"]=>
      string(101) "https://www.travel.gr/food_and_drink/apo-vasilika-kavoyria-mechri-wagyu-ta-menoy/attachment/exelsior/"
      ["alt"]=>
      string(0) ""
      ["author"]=>
      string(1) "2"
      ["description"]=>
      string(13) "The Excelsior"
      ["caption"]=>
      string(0) ""
      ["name"]=>
      string(8) "exelsior"
      ["status"]=>
      string(7) "inherit"
      ["uploaded_to"]=>
      int(55853)
      ["date"]=>
      string(19) "2021-12-20 13:06:45"
      ["modified"]=>
      string(19) "2021-12-20 13:07:19"
      ["menu_order"]=>
      int(0)
      ["mime_type"]=>
      string(10) "image/jpeg"
      ["type"]=>
      string(5) "image"
      ["subtype"]=>
      string(4) "jpeg"
      ["icon"]=>
      string(58) "https://www.travel.gr/wp-includes/images/media/default.png"
      ["width"]=>
      int(1365)
      ["height"]=>
      int(2048)
      ["sizes"]=>
      array(18) {
        ["thumbnail"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/exelsior-150x150.jpg"
        ["thumbnail-width"]=>
        int(150)
        ["thumbnail-height"]=>
        int(150)
        ["medium"]=>
        string(69) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/exelsior-200x300.jpg"
        ["medium-width"]=>
        int(200)
        ["medium-height"]=>
        int(300)
        ["medium_large"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/exelsior-768x1152.jpg"
        ["medium_large-width"]=>
        int(768)
        ["medium_large-height"]=>
        int(1152)
        ["large"]=>
        string(70) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/exelsior-683x1024.jpg"
        ["large-width"]=>
        int(683)
        ["large-height"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536"]=>
        string(71) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/exelsior-1024x1536.jpg"
        ["1536x1536-width"]=>
        int(1024)
        ["1536x1536-height"]=>
        int(1536)
        ["2048x2048"]=>
        string(61) "https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/12/exelsior.jpg"
        ["2048x2048-width"]=>
        int(1365)
        ["2048x2048-height"]=>
        int(2048)
      }
    }
    ["desc"]=>
    bool(true)
    ["image_position"]=>
    string(6) "center"
  }
}
	

The Excelsior
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το υπέροχης αισθητικής ξενοδοχείο The Excelsior, μέλος των Small Luxury Hotels of the World, έχει επίσης ένα πολύ απολαυστικό μενού. Την παραμονή των Χριστουγέννων για ορεκτικό θα σας σερβίρουν καρπάτσιο κυδώνι με γαρίδα και κρέμα μπεαρνέζ, στη συνέχεια σούπα πράσου με πατάτα αρωματισμένη με παστινάκι και καπνιστή καραβίδα σε αγιορείτικη μπρουσκέτα. Ακολουθούν ο σολομός με σαλάτα φινόκιο, βάση από σεβίτσε σουπιάς, χώμα από χαρούπι και κρέμα εσπεριδοειδών και ελάφι με υφές παντζαριού, μαύρα μύρτιλλα και σάλτσα από δενδρολίβανο. Το γλυκό είναι εξίσου εντυπωσιακό και περιλαμβάνει μια Παρί – Μπρεστ με κρέμα πραλίνας, χρυσαφένια σοκολάτα και τραγανά αμύγδαλα ενώ δεν θα σας λείψουν και τα παραδοσιακά μελομακάρονα και κουραμπιέδες (80€/άτομο). Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα γευθείτε πιτάκια με ροκφόρ, αχλάδι και πεκάν, γαρίδες με foie gras σε gazpacho πεπόνι με αποξηραμένη κάπαρη, σούπα με κρέμα από σπαράγγια, νιφάδες καπνιστού μπακαλιάρου και μπρουσκέτα φοκάτσιας αρωματισμένη με βούτυρο, τρυφερό φιλέτο μοσχαριού με foie gras και βούτυρο Café de Paris, πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ και σάλτσα μαδέρα και θα κλείσετε με Αρμενοβίλ με καραμελωμένα, τραγανά αμύγδαλα, χώμα σοκολάτας και παγωτό γιαούρτι και φυσικά βασιλόπιτα (100€/άτομο).

www.excelsiorhotel.gr

Nikopolis
Για εσάς που δεν θέλετε να κινηθείτε στο κέντρο της πόλης αλλά να περάσετε τα ρεβεγιόν σας σε ένα πολυτελές και ατμοσφαιρικό περιβάλλον το ξενοδοχείο Nikopolis είναι η καλύτερη λύση. Για την παραμονή των Χριστουγέννων το μενού περιλαμβάνει καρπάτσιο Black Angus με ψητά βασιλικά χτένια και σάλτσα τσιμιτσούρι, νιόκι με μαύρη τρούφα αγκινάρες Ιερουσαλήμ, παλαιωμένη γραβιέρα και καπνιστή πανσέτα, χοιρινό Ιμπέρικο στα κάρβουνα και στη γάστρα με γλυκοπατάτα, κέηλ και φασκόμηλο και για το τέλος Mont Blanc με βανίλια Μαγαδασκάρης, κάστανο, μαρέγκα και εσπεριδοειδή (60€/άτομο). Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς το ξενοδοχείο έχει σχεδιάσει ένα μενού που συνδυάζει γεύσεις από όλο τον κόσμο με μικρές ελληνικές πινελιές. Θα απολαύσετε στρείδια αχνιστά και ελληνικό χαβιάρι με πατατόσουπα με καραμελωμένο πράσο και ξινή κρέμα, αστακοσαλάτα με μαγιονέζα, λαχανίδα στον ατμό, τσίλι και μάνγκο, τατάκι μαγιάτικο με κρέμα από φασόλια Πρεσπών, νουντλς φασολιού με σόγια και ταχίνι, Θρακιώτικη βασιλόπιτα με πάπια κονφί, φύλλο γιουφκά, άγριο σιτάρι, κάστανο, σταφίδες, πουρέ κολοκύθας, κέηλ και γλάσο με ρόδι και μπαβέτα Wagyu στα κάρβουνα με τηγανιτό παστινάκι, άγρια μανιτάρια και μαύρη τρούφα. Η βραδιά σας θα κλείσει με ένα σοκολατένιο γλυκό με τζαντούγια, φουντούκι και φρούτα του δάσους ενώ δεν θα σας λείψουν τα παραδοσιακά γλυκά και η απαραίτητη βασιλόπιτα (125€/άτομο).

www.hotel-nikopolis.com