Στη δυτική πλευρά της πανέμορφης Φτελιάς έκανε φέτος την εμφάνισή του ένα αξιόλογο beach club, που φέρει το όνομα της περίφημης παραλίας. Μέλος του Ισπανικού ομίλου Pacha, ο οποίος ειδικεύεται στις επιχειρήσεις αναψυχής, ψυχαγωγίας και φιλοξενίας, το Ftelia φέρνει εμπειρίες από τα club της Ibiza στη Μύκονο. Χτισμένο στην πλαγιά του λόφου, το πολυεπίπεδο club προσφέρει αμφιθεατρική θέα στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου και το γύρω τοπίο.

9

Η ολόλευκη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του, το ανοιχτόχρωμο φυσικό ξύλο και τα παλ χρώματα δημιουργούν ένα απλό, ιδιαίτερα κομψό και άκρως χαλαρό σκηνικό με ανέμελη διάθεση. Δεν έχει ξαπλώστρες στην παραλία. Διαθέτει, όμως, ένα ευρύχωρο lounge με τεράστιους καναπέδες, σκίαστρα και αναπαυτικά ανάκλιντρα στα οποία μπορεί κανείς να απολαύσει την ημέρα το μυκονιάτικο ήλιο και τους δεινούς σέρφερ που κατακλύζουν την παραλία και να βιώσει τα δυναμικά πάρτι του club το βράδυ.

Η προσεκτικά επιλεγμένη μουσική από resident DJs κρατά τη διασκέδαση σε υψηλά επίπεδα. Ξεκινά από organic house και γνωστά τραγούδια, στην αρχική τους εκτέλεση αλλά και σε house remix, και, με το πέρασμα της μέρας, ανεβάζει ένταση με deep house και uptempo ρυθμούς αλλά και techno house, όταν πέφτει η νύχτα και το club γεμίζει με τους λάτρεις των ξέφρενων πάρτι. Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Ftelia διοργανώνει εκδηλώσεις με γνωστούς DJs και παραγωγούς μουσικής, όπως ο Νοτιοαφρικάνος DJ Themba, που έκανε ισχυρή είσοδο στην παγκόσμια σκηνή της χορευτικής μουσικής το 2018, η Layla Benitez, afro house and deep house DJ και παραγωγός μουσικής από τη Νέα Υόρκη και ο Kaz James, Αυστραλός καλλιτέχνης ιταλικής και ελληνικής καταγωγής που διαπρέπει στον χώρο της electronic dance μουσικής από το 2008, παίζοντας μουσική αλλά και γράφοντας και ερμηνεύοντας τα δικά του τραγούδια. Ο Guy Gerber, ο Marco Carola, ο Amémé, οι Martinez Brothers και άλλοι συμπληρώνουν την καταπληκτική λίστα των διεθνούς φήμης μουσικών ταλέντων που φιλοξενεί το club.

Σημαντικό τμήμα της διασκέδασης στο Ftelia αποτελεί και η γευστική απόλαυση. Με ελληνικά αρώματα και νότες από την ισπανική και τη διεθνή γαστρονομία, η κουζίνα του club βασίζεται σε ποιοτικές πρώτες ύλες και προσφέρει πιάτα που «προορίζονται για να μοιράζονται με την οικογένεια και τους φίλους, σε μια εορταστική και ευχάριστη ατμόσφαιρα», όπως τονίζουν οι δημιουργοί της, ενώ ο επικεφαλής της, σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός, προσθέτει, «θέλουμε να αναδείξουμε αυτή την πλευρά της παραλίας Φτελιά σε ένα hot προορισμό όπου θα γίνεται ένα ξέφρενο πάρτι από το πρωί ως το βράδυ με δυνατά line up καθώς και πολύ νόστιμο και προσεγμένο φαγητό». Έτσι τα κύρια μενού του club, το πρωινό και το βασικό (μεσημεριανό/βραδινό), απαρτίζονται από εύγεστα και προσεγμένα πιάτα και σερβίρονται στον χώρο του εστιατορίου, ο οποίος καταλαμβάνει το υψηλότερο επίπεδο του club και προσφέρει πανοραμική θέα σε όλο τον κόλπο.

Στο πρωινό μενού φιγουράρουν καλοψημένες πίτες, χορταστικά πιάτα με αυγά, υγιεινές σαλάτες και μπολ γιαουρτιού καθώς και πληθωρικά pancakes. Εξαιρετική η τραγανή τυρόπιτα με φέτα και κοπανιστή Μυκόνου, ιδιαίτερο το avocado on toast με τοπικό ψωμί sourdough, τηγανητά αυγά, ντομάτα και ανθότυρο, και αφράτα τα γλυκά pancakes με πραλίνα και φράουλες. Δυναμωτικά smoothies, δροσερά ice tea και φρεσκοστυμμένοι χυμοί συνοδεύουν τις πλούσιες επιλογές πρωϊνού. Το βασικό μενού περιλαμβάνει ποικιλία αλοιφών και cold cuts, δροσερά πιάτα με ωμά, δημιουργικές σαλάτες, λαχταριστά burger και buns, πληθωρικές pizza και pasta, φρέσκα θαλασσινά και premium κοπές κρεάτων, ψημένες με δεξιοτεχνία στο grill. Στα must try η σαντορινιά φάβα με ψιλοκομμένο ντόπιο λουκάνικο, λιαστό ντοματάκι και αλμυρίκια, η ταραμοσαλάτα με αυγοτάραχο και λεμόνι, η καπνιστή Cecina από wagyu, η ιδιαίτερη μυκονιάτικη λούζα, το ταρτάρ βακαλάου με jamon, πεπόνι, αμύγδαλα και εσπεριδοειδή καθώς και το καρπάτσιο από κόκκινες γαρίδες με avocado, φράουλες και κάρυ. Εξαιρετική η παραλλαγή της σαλάτας Caesar με jumbo γαρίδες, baby lettuce, τραγανό jamon, παρμεζάνα, κρουτόν και βινεγκρέτ. Αφράτο και αρωματικό το lobster roll, με τρούφα, μαγιονέζα και λαχανικά. Ιδιαίτερη η pizza με ταρτάρ τόνου, τσορίθο, αβοκάντο και aioli. Πληθωρικό το σαγανάκι αστακού και ζουμερός ο γύρος κοτόπουλο καθώς και το chateaubriand από black angus Αμερικής που ψήνεται στην εντέλεια και σερβίρεται με μαγιονέζα από chimichurri και εστραγκόν. Για τους λάτρεις του χαβιάρι, το «caviar service» του Ftelia, με ossetra ή beluga σερβιρισμένο με mini-waffles, καλαμπόκι και crème fraise, είναι σίγουρα η σωστή επιλογή. Για να κλείσει γλυκά το γεύμα, το club προσφέρει μια σειρά από νόστιμα επιδόρπια, ανάμεσά τους και η παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα καθώς και το παγωμένο μωσαϊκό.

Για όσους προτιμούν να απολαύσουν το γεύμα τους στο lounge, δίπλα σχεδόν από τη θάλασσα σε έναν από τους αναπαυτικούς καναπέδες ή τα ανάκλιντρα που απλώνονται πάνω στον στρωμένο με άμμο χώρο, το lounge μενού, με επιλεγμένα πιάτα από το πρωϊνό και το βασικό μενού, δίνει την τέλεια λύση. Κατά τη διάρκεια των βραδινών πάρτι, που γίνονται στον ίδιο χώρο, το Ftelia προσφέρει το club μενού του σε όσους επιθυμούν να γευθούν μερικά από τα πιάτα του βασικού μενού ενώ συνεχίζουν να χορεύουν.

Εκλεκτά κοκτέιλ, όπως το “mind games”, που παίζει σε γλυκόξινο τέμπο με τεκίλα, ανανά, φρέσκα βότανα και γλυκό κρασί, και το “trust my eyes”, ένα ιδιαίτερα φαντασμαγορικό ποτό με mezcal, πεπόνι, λευκό vermouth και vegan αφρό, συντροφεύουν τους επισκέπτες του club. Ποιοτική και η λίστα με σαμπάνιες αλλά και με κρασιά από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα – λευκά, ροζέ, κόκκινα καθώς και επιδόρπια.

Προσεγμένος χώρος και καταπληκτική θέα, εξαιρετική μουσική, χαλαρή αλλά και πάρτι διάθεση, αξιόλογη κουζίνα και άψογη φιλοξενία κάνουν το Ftelia μια εξαιρετική επιλογή για beach clubbing στο Νησί των Ανέμων.

Διεύθυνση: Παραλία Φτελιά, Μύκονος
Τηλέφωνο: +30 698 5726707
Ιστοσελίδα: fteliapacha.com
Instagram: fteliapachamykonos