Για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας στις 20 Μαΐου, ο μελισσοκόμος Rocco Filomeno από τη νότια Ιταλία, έχτισε στο χωριό Grottole μια πολυσύχναστη κυψέλη, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κοιμηθούν μέσα της, περιτριγυρισμένοι από πάνω από ένα εκατομμύριο μέλισσες.

10

Ξαπλωμένοι στην υπερμεγέθη κυψέλη, μέσα από ένα ειδικά κατασκευασμένο κουτί στην οροφή, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν τις μέλισσες καθώς αυτές εργάζονται και να αποκοιμηθούν υπό το απαλό βουητό τους, κάνοντας «μελισσοθεραπεία», αφού ο ήχος τους είναι άκρως καταπραϋντικός, όπως αναφέρει ο κ. Filomeno.

Χτισμένη σε έναν ειδυλλιακό ελαιόκηπο από 25 εθελοντές της τοπικής κοινότητας, η κυψελοειδής δομή περιλαμβάνει ένα δωμάτιο το οποίο περιβάλλεται από 9 μελίσσια και συνολικά 1 εκατομμύριο μέλισσες. Η κυψέλη, είναι πλέον διαθέσιμη για κράτηση μέσω Airbnb, με όλα τα έσοδα να διατίθενται για τα έργα προστασίας των μελισσών της ΜΚΟ Wonder Grotole.

Η ιδέα κατασκευής της κυψέλης, προήλθε από την επιθυμία του ιδιοκτήτη της να προωθήσει την ευαισθητοποίηση και το σεβασμό για τις μέλισσες. Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα υπό την καθοδήγηση της ΜΚΟ και μέσα από τα σχέδια των ειδικών κατασκευών της Davide Tagliabue. Σημειώνεται ότι η κυψέλη, η οποία κόστισε 17.000 δολάρια, χρηματοδοτήθηκε μέσω crowdfunding. 

Κατά τη διαμονή τους, οι επισκέπτες θα λάβουν μεταξύ άλλων το  πρώτο τους μάθημα για τις μέλισσες και πώς να ζήσουν μαζί τους, ενώ θα απολαύσουν ένα ιδιαίτερο πρωινό με ρικότα, φράουλες, σπιτικά μπισκότα και φυσικά ντόπιο μέλι.

Τέλος, η υπερμεγέθης κυψέλη είναι μέρος της κατηγορίας καταλυμάτων «OMG!» της Airbnb, η οποία διαθέτει ιδιαίτερα σπίτια που ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Διαβάστε ακόμα:

7 όμορφα Αirbnb διαμερίσματα για διαμονή στη Ρώμη

7 όμορφα και πραγματικά value for money Airbnb σε δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς

Τρία μικροσκοπικά και εντελώς εναλλακτικά Airbnb στην Ελλάδα