Τους 10 προορισμούς στο εσωτερικό της χώρας και τους 10 προορισμούς στο εξωτερικό με τις κορυφαίες αναζητήσεις μέσω Airbnb από επισκέπτες από την Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο τους έτους για το φετινό καλοκαίρι δημοσιοποίησε η Διεθνής Πλατφόρμα.

44

Με βάση τη σχετική λίστα οι 10 πιο δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί ήταν οι εξής:

1. Γάιος Παξών

2. Λήμνος

3. Σκύρος

4. Τήνος

5. Σχοινούσα

6. Κίμωλος

7. Ανάφη

8. Περιφερειακή Ενότητα Θάσου

9. Αρεόπολη

10. Μυτιλήνη

Αντίστοιχα, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στο εξωτερικό ήταν οι εξής:

1. Βαλέτα, Μάλτα

2. Βιέννη, Αυστρία

3. Ρώμη, Ιταλία

4. Βαρκελώνη, Ισπανία

5. Μαδρίτη, Ισπανία

6. Λισαβόνα, Πορτογαλία

7. Παρίσι, Γαλλία

8. Μιλάνο, Ιταλία

9. Άμστερνταμ, Ολλανδία

10. Βενετία, Ιταλία

Οι επισκέπτες από την Ελλάδα αναζητούν ήλιο, αξιοθέατα και πεζοπορίες. Οι πέντε κορυφαίες κατηγορίες κρατήσεων αυτό το καλοκαίρι, είναι οι: Παραλία, Εμβληματικές πόλεις, Παραθαλάσσια, Κυκλαδίτικα σπίτια, και Εθνικά πάρκα. Να σημειωθεί ότι οι διανυκτερεύσεις σε ιδιωτικές καταχωρήσεις δωματίων στην Ελλάδα το 2022 αυξήθηκαν κατά περίπου 50% σε σχέση με το 2021. Πέρυσι παγκοσμίως, περισσότερο από το 80% των διαμονών σε ιδιωτικά δωμάτια κόστιζαν κάτω από 100 δολ. τη βραδιά, με τη μέση τιμή ενός ιδιωτικού δωματίου στην Ελλάδα να είναι 81 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Σε μια πρόσφατη παγκόσμια έρευνα, σχεδόν εννέα στους δέκα η υπογράμμισαν ότι η τιμή είναι σημαντική για αυτούς όταν αποφασίζουν μεταξύ της κράτησης μιας καταχώρισης Airbnb και άλλων καταλυμάτων. Το πρώτο τρίμηνο του 2023, σχεδόν το 80% των διαμονών που αξιολογήθηκαν σε ιδιωτικό δωμάτιο στην Ελλάδα έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία πέντε αστέρων.

Περισσότερες από 50 νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις έξτρα, που βασίζονται σε σχόλια από την κοινότητα της Airbnb

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από τη διεθνή πλατφόρμα φέτος αναμένονται πάνω από 300 εκατ. επισκέπτες σε Airbnb. Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε πάνω από 50 νέες λειτουργίες και αναβαθμίσεις που βασίζονται σε κορυφαία σχόλια από τους επισκέπτες και τους οικοδεσπότες.

Τι νέο έρχεται;

Η νέα προσέγγιση ξεκίνησε με την εισαγωγή των Airbnb Δωματίων. «Με το Airbnb Rooms (Airbnb Δωμάτια), επιστρέφουμε στην ιδέα που ξεκίνησε τα πάντα – στην ιδρυτική νοοτροπία της κοινής χρήσης», δήλωσε ο Μπράιαν Τσέσκι, συνιδρυτής και CEO της Airbnb. «Τα Airbnb Δωμάτια είναι συχνά πιο οικονομικά από τα ξενοδοχεία και είναι ο πιο αυθεντικός τρόπος για να γνωρίσετε μια πόλη. Αυτή είναι η ψυχή της Airbnb». Σύμφωνα με την Airbnb «η πρωτότυπη ιδέα της κοινής χρήσης ενός σπιτιού προσφέρει δύο μοναδικά οφέλη. Πρώτον, είναι πιο οικονομικό για τους επισκέπτες με περισσότερο από το 80% των ιδιωτικών δωματίων να κοστίζει κάτω από 100 δολ. ανά διανυκτέρευση και μέση τιμή 67 δολ. ανά διανυκτέρευση. Δεύτερον, η διαμονή με έναν οικοδεσπότη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για κάποιον να βιώσει την πόλη σαν ντόπιος».

Το Διαβατήριο Οικοδεσπότη, αποκλειστικά για τα Airbnb Δωμάτια, δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για τους οικοδεσπότες ενισχύοντας το αίσθημα της ασφάλειας, πριν την κράτηση. Πατώντας στο Διαβατήριο Οικοδεσπότη είναι εμφανής μεγαλύτερη φωτογραφία και λεπτομέρειες που έχουν μοιραστεί οι οικοδεσπότες όπως που πήγαν σχολείο, τι δουλειά κάνουν και άλλες πληροφορίες. Η νέα Κατηγορία Airbnb Δωμάτια περιλαμβάνει ένα επιμελημένο σύνολο ενός εκατ. ιδιωτικών δωματίων με λεπτομέρειες για κοινόχρηστους χώρους όπως κουζίνα, σαλόνι ή αυλή. Eπίσης, διαθέτει νέα φίλτρα για πιο εύκολο διαχωρισμό στον τύπο χώρου και την εναλλαγή μεταξύ δωματίων, ολόκληρων σπιτιών ή άλλου και βελτιωμένη μέση τιμή καθώς και νέες λειτουργίες απορρήτου για τα δωμάτια που δείχνουν ξεκάθαρα εάν υπάρχει κλειδαριά στο υπνοδωμάτιο, καθώς και αν τα μπάνια είναι κοινόχρηστα και αν άλλα άτομα εκτός του οικοδεσπότη θα βρίσκονται στο σπίτι κατά τη διάρκεια της διαμονής.

Ακολουθούν μερικές από τις νέες δυνατότητες:

Εμφάνιση συνολικής τιμής: Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τη συνολική τιμή με χρεώσεις, προ φόρων, σε ολόκληρη την εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων αναζήτησης, του φίλτρου τιμών, των χαρτών και των σελίδων καταχώρισης.

Διαφανείς οδηγίες checkout: Οι επισκέπτες μπορούν πλέον να δουν τις οδηγίες checkout στη σελίδα της καταχώρισης πριν από την κράτηση και θα λάβουν μια υπενθύμιση πριν φύγουν από το σπίτι. Κατά τη διαδικασία κριτικής, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερώσουν για τυχόν υπερβολικά αιτήματα. Και οι καταχωρήσεις με επαναλαμβανόμενες χαμηλές βαθμολογίες από παράλογες δουλειές θα αφαιρεθούν από την Airbnb.

Βελτιωμένοι χάρτες: Χρησιμοποιούνται από περισσότερο από το 80% των επισκεπτών. Έχει γίνει ενημέρωση των χαρτών με ταχύτερη απόδοση, καρφίτσες που παραμένουν κατά τη μεγέθυνση και τη μετατόπιση και περισσότερα αποτελέσματα κατά την αναζήτηση.

Επανασχεδιασμένα Αγαπημένα (Wishlists): Τα Αγαπημένα (Wishlists) περιλαμβάνουν πλέον επανασχεδιασμένο περιβάλλον, αποθήκευση με ένα πάτημα και ένα βελτιωμένο ημερολόγιο που δείχνει τη διαθεσιμότητα των κατοικιών που περιλαμβάνονται στα Αγαπημένα. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να προσθέσουν σημειώσεις σε οποιαδήποτε καταχώριση της λίστας επιθυμιών – κάνοντας ευκολότερο να θυμούνται γιατί τους άρεσε.

Πιο απλές και πιο οικονομικές μηνιαίες διαμονές: Για διαμονές άνω των τριών μηνών, μειώνεται σημαντικά το τέλος εξυπηρέτησης επισκεπτών μετά τον τρίτο μήνα. Οι επισκέπτες στις ΗΠΑ μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν χρήματα για διαμονή άνω του ενός μήνα όταν πληρώνουν με τον συνδεδεμένο τραπεζικό τους λογαριασμό. Και κατά την αναζήτηση, η νέα καρτέλα Μήνες διαθέτει νέο περιβάλλον που διευκολύνει την επιλογή σε ένα εύρος από 1-12 μήνες.

Προτεραιότητα εξυπηρέτησης πελατών σε ταξίδι: Δημιουργήθηκε μια αποκλειστική ομάδα υποστήριξης 24 ώρες το 24ώρο για πρόσβαση κατά προτεραιότητα όταν βρίσκεστε σε ταξίδι, με στόχο να απαντάτε στο 90% των κλήσεων στα Αγγλικά σε δύο λεπτά ή λιγότερο.

Πληρώστε με την πάροδο του χρόνου: Μέσω μιας νέας συνεργασίας με την Klarna, οι επισκέπτες στις ΗΠΑ και τον Καναδά μπορούν να υποβάλουν αίτηση πληρωμής για διαμονή σε τέσσερις άτοκες δόσεις μέσα σε έξι εβδομάδες. Για κρατήσεις άνω των 500 δολ., οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν αίτηση για μηνιαία πληρωμή (μόνο στις ΗΠΑ). Θα προστεθούν περισσότερες χώρες κατά τη διάρκεια του έτους.

Άμεση πίστωση επανακράτησης: Εάν ένας οικοδεσπότης ακυρώσει εντός 30 ημερών από την άφιξη, οι περισσότεροι επισκέπτες θα λάβουν μια άμεση πίστωση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκ νέου κράτηση άλλης διαμονής αμέσως.

Ως μέρος των νέων λειτουργιών και αναβαθμίσεων, λανσάρονται επίσης 25 βελτιώσεις για Hosts, συμπεριλαμβανομένων νέων εργαλείων τιμολόγησης για να βοηθηθούν οι οικοδεσπότες να ορίσουν ανταγωνιστικές τιμές, να προσθέτουν εύκολα εβδομαδιαίες και μηνιαίες εκπτώσεις και να συγκρίνουν την καταχώρησή τους με παρόμοιες στην περιοχή τους. Περιλαμβάνεται επίσης μια ετήσια προβολή στο ημερολόγιο, η δυνατότητα εύκολης εισαγωγής οδηγιών checkout, αποδείξεων ανάγνωσης και νέων γρήγορων απαντήσεων στα μηνύματα και πολλά άλλα.

Τα δωμάτια Airbnb και περισσότερες από 50 νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις για επισκέπτες και οικοδεσπότες θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν αυτήν την εβδομάδα. Οι οικοδεσπότες μπορούν να δοκιμάσουν νέες λειτουργίες σήμερα με την εγγραφή τους Early Access της Airbnb.

Διαβάστε ακόμα:

10 πανέμορφα Airbnb σε 5 νησιά μία ανάσα από την Αττική

Η ημερομηνία-κλειδί για την παρουσίαση του σχεδίου αλλαγών στις μισθώσεις τύπου Airbnb

6 κομψά και πολύ οικονομικά Airbnb στο Παρίσι -Aπό 20 ευρώ