Ποιος δεν θέλει να επισκεφθεί έναν τόπο και να τον γνωρίσει σε βάθος, να τον μυρίσει και να τον γευτεί, να νιώσει ότι γίνεται κομμάτι του έστω και για λίγο;

8

Στα βόρεια της Κέρκυρας υπάρχει ένα τέτοιο μέρος. Ένα σύμπλεγμα κτιρίων που θυμίζει αγροικία, με τα κύρια και τα βοηθητικά του κτίρια και την περίκλειστη αυλή. Αν η ιδέα σάς φέρνει στον νου σκηνικό από ταινία με ένα πέτρινο αρχοντικό και τον παραδοσιακό του αχυρώνα κάπου σε ένα ξέφωτο, δεν έχετε πέσει μακριά.

Οι δημιουργοί του Urban Soul Project έχτισαν αυτή την εξοχική μονοκατοικία σε ένα ευρύ, ελαφρώς υπερυψωμένο πλάτωμα στην καρδιά ενός μεγάλου ελαιώνα. Η αυλή και οι ψηλοί πέτρινοι τοίχοι παντρεύονται τα μορφολογικά στοιχεία της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα το σπίτι να γίνεται ένα με το νησί.

Το κύριο κτίσμα είναι ψηλοτάβανο με δίρριχτη στέγη και περιλαμβάνει μια φωτεινή ανοικτή κουζίνα, το καθιστικό και την τραπεζαρία. Στο διώροφο κτίσμα που στέκει στο πλάι βρίσκονται τα υπνοδωμάτια και σε ένα τρίτο, ανεξάρτητο ισόγειο θα βρείτε τον ξενώνα. Σε όλο το σύμπλεγμα κυριαρχεί η πέτρα και δένει με τις ξύλινες στέγες και τα ψηφιδωτά μωσαϊκά σε γήινους τόνους.

Στην πίσω αυλή μια πέργκολα θα σας επιτρέψει να μαγειρέψετε στους υπαίθριους χώρους και να μαζευτείτε όλοι στην εξωτερική τραπεζαρία. Από την άλλη πλευρά των κτιρίων σάς περιμένει μια μεγάλη επιμήκης πισίνα στους πράσινους τόνους της ελληνικής θάλασσας.

Πάντως το διαφορετικό αυτής της κατοικίας είναι η σχέση της με τη φύση. Το σπίτι δεσπόζει ανάμεσα στις καταπράσινες ελιές που το δροσίζουν και το βοηθούν να αναπνέει. Το κτίριο ωστόσο δεν ενοχλεί τον ελαιώνα, κυρίως λόγω των γήινων χρωμάτων του. Αν ονειρεύεστε διακοπές μέσα στα δέντρα και το πράσινο επισκεφθείτε αυτό το εξοχικό στην όμορφη Κέρκυρα.

Desing: Urban Soul Project

Για κρατήσεις επισκεφθείτε τον σύνδεσμο villa-aegis ή επικοινωνήστε στο 00352-661395562