Τα βόρεια προάστια της Αθήνας απολαμβάνουν καλής φήμης για την ποιότητα ζωής την οποία προσφέρουν, μιας και η προσεγμένη ρυμοτομία ευνόησε με τον καιρό την ύπαρξη πολλών ανοιχτών χώρων, τοποθετώντας αρμονικά τα σπίτια που οικοδομήθηκαν εκεί μέσα στην καταπράσινη ύπαιθρο των τριγύρω αττικών βουνών. Ως αποτέλεσμα, προσελκύουν σταθερά το ενδιαφέρον των πιο ευκατάστατων τμημάτων του πληθυσμού της πρωτεύουσας.

11

Από τους δήμους και τις διάσπαρτες συνοικίες που συγκροτούν την οικιστική ενότητα του Βόρειου Τομέα της Αθήνας, ο Χολαργός δείχνει στρατηγικά τοποθετημένος, έχοντας τα πάντα κοντά του: απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ μέσα σε 20 λεπτά μπορεί να φτάσει κανείς και στο αεροδρόμιο. Είναι όμως και μια συνοικία με πολλά μαγαζιά και σημαντική εμπορική κίνηση, που συνδυάζεται ωραία με το πευκόφυτο τοπίο του Υμηττού, στον οποίον οι κάτοικοί του έχουν εύκολη πρόσβαση. Η δε συγκοινωνιακή κάλυψη της περιοχής είναι άριστη, καθώς υπάρχει ο σταθμός μετρό «Χολαργός», αλλά και οι κοντινοί σταθμοί «Εθνική Άμυνα» και «Νομισματοκοπείο» για όσους ζουν στις παρυφές του.

Τα Βριλήσσια εξελίσσονται ραγδαία σε ένα από τα πιο περιζήτητα προάστια του λεκανοπεδίου για απόκτηση κατοικίας, χάρη στη σωστή ρυμοτομία, στην καλή ποιότητα κατασκευής των πολυκατοικιών και στους πολλούς δημόσιους χώρους με πράσινο. Η περιοχή αποτελεί χωριστό Δήμο, που γειτονεύει με την Πεντέλη, το Μαρούσι και το Χαλάνδρι, έχοντας ως βασικούς συγκοινωνιακούς άξονες την Αττική Οδό και τις λεωφόρους Πεντέλης και Αναπαύσεως. Ωστόσο οι κάτοικοι εξυπηρετούνται και από σταθμό μετρό («Δουκίσσης Πλακεντίας»), καθώς και από τον σταθμό «Πεντέλη» του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Μέσω της πλατφόρμας ακινήτων www.altamiraproperties.gr, η doValue διαθέτει 1 οροφοδιαμέρισμα 134 τ.μ. στον Χολαργό και 1 οροφοδιαμέρισμα 132 τ.μ. στα Βριλήσσια, τα οποία αποτελούν επενδυτικές ευκαιρίες για όσους θα ήθελαν να κατοικήσουν σε αυτές τις προνομιακές περιοχές του βόρειου τομέα της Αθήνας.

Το οροφοδιαμέρισμα των 134 τ.μ. στον Χολαργό*

Πρόκειται για οροφοδιαμέρισμα 133,70 τ.μ., στον 5ο όροφο πολυκατοικίας κατασκευασμένης το 1976, που βρίσκεται στη θέση που είναι γνωστή ως «Τσακός» ή «Τρύπιο Λιθάρι». Αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, 2 μπάνια και συνεχόμενη βεράντα, η οποία καλύπτει όλους τους χώρους του σπιτιού. Επιπλέον, το ακίνητο διαθέτει και μια θέση πάρκινγκ στην πυλωτή της οικοδομής, με επιφάνεια 11 τ.μ.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Αγίου Ιωάννου Θεολόγου 10 & Αριστοφάνους, Χολαργός
Tιμή πρώτης προσφοράς: 228.000€

Το οροφοδιαμέρισμα των 132 τ.μ. στα Βριλήσσια*

Αυτό το οροφοδιαμέρισμα των 132,58 τ.μ. βρίσκεται στον 1ο όροφο τριώροφης πολυκατοικίας κατασκευής 2002. Την ιδιαίτερα καλή πρώτη εντύπωση για το ακίνητο, προκαλούν η μεγάλη βεράντα αλλά και η καλαισθησία του περιβάλλοντος χώρου. Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, καθιστικό, κουζίνα, μπάνιο και W.C και ημιυπαίθριο χώρο 14,08 τ.μ., ο οποίος έχει διαμορφωθεί σε χώρο κύριας χρήσης.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Οδυσσέως 23Α
Tιμή πρώτης προσφοράς: 270.000€

*Το ακίνητο εκτίθεται σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό, ο οποίος είναι αναρτημένος στο eauction.gr (πλατφόρμα διενέργειας πλειστηριασμών).