Αν και εντάσσεται στον κεντρικό τομέα της Αθήνας, η Ηλιούπολη έχει φυσικά και ρυμοτομικά χαρακτηριστικά που θυμίζουν τα βορειότερα προάστια της πρωτεύουσας. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση μιας καθημερινής ζωής με ιδιαίτερη ποιότητα.

15

Έχεις ακίνητο προς πώληση; Ανάθεσέ το εδώ για άμεση πώληση.

Η περιοχή κατοικείται ήδη από τα προϊστορικά χρόνια και φαίνεται ότι πάντα υπήρχε κάποιος οικισμός εκεί μέσα στους αιώνες, ακόμα και σε εποχές γενικότερης ερήμωσης των αττικών προαστίων. Στην Τουρκοκρατία αποτέλεσε επίκεντρο του τσιφλικιού του Καρά Αλή. Όταν ιδρύθηκε ελληνικό κράτος (1830) οι απόγονοί του το πούλησαν και αποχώρησαν. Συνέχισε μάλιστα να αποτελεί ιδιωτική περιουσία, μέχρι που εξαγοράστηκε από Έλληνες επιχειρηματίες της Αιγύπτου. Ήταν εκείνοι που το οικοπεδοποίησαν (1924) και έθεσαν τα θεμέλια για τη σύγχρονη συνοικία, δίνοντάς της το όνομα Ηλιούπολη –εμπνευσμένο από την αρχαία αιγυπτιακή πόλη του θεού Ρα.

Ψάχνεις για αγορά ακινήτου;
Συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο μέσα σε λίγα λεπτά και η Prosperty σου εγγυάται την εύρεση του ακινήτου!

Η σημερινή Ηλιούπολη απλώνεται στις νοτιοδυτικές παρυφές του Υμηττού, με τη γειτονιά της Άνω Ηλιούπολης ειδικότερα να βρίσκεται σε ημιορεινό έδαφος. Ένα κομμάτι της έκτασής της αποτελείται από δάσος (περιλαμβάνει και το γνωστό Ρέμα της Πικροδάφνης), ενώ η οικιστική περιοχή έχει φτιαχτεί με εξαιρετική ρυμοτομία, με φροντίδα για φαρδιούς δρόμους και για κάμποσες μεγάλες πλατείες με αρκετό πράσινο. Σημαντικό ρόλο έπαιξε βέβαια και η ύπαρξη του Αεροδρομίου του Ελληνικού σε σχετικά μικρή απόσταση, γιατί επέβαλλε χαμηλό συντελεστή δόμησης στις κατοικίες (όχι πάνω από 2 ορόφους). Πλέον βέβαια ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει, οπότε τα τελευταία χρόνια χτίζονται και πολυκατοικίες με σύγχρονο χαρακτήρα.

Σε αυτή την πραγματικά προνομιούχα περιοχή της Αθήνας, το χαρτοφυλάκιο της Prosperty εξασφάλισε 2 νεόδμητα διαμερίσματα 87 τ.μ., προσφέροντας μια επενδυτική ευκαιρία σε όσους θα ήθελαν να κατοικήσουν στην Ηλιούπολη.

Το πρώτο ακίνητο των 87 τ.μ.

Πρόκειται για νεόδμητο, φωτεινό διαμέρισμα 87 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στον 1ο όροφο πενταώροφης πολυκατοικίας, στη γειτονιά της Άνω Ηλιούπολης. Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, σαλόνι, 1 κουζίνα και 2 μπάνια, ενώ διαθέτει και 1 δική του θέση πάρκινγκ. Περιλαμβάνει επίσης αποθηκευτικό χώρο, ενώ το ζεστό νερό εξασφαλίζεται μέσω ηλιακού συλλέκτη.

×
play button
PLAY FULL VIDEO

Θέλετε να δείτε το ακίνητο από κοντά; Κάντε “κλικ” στο “Αίτημα Επίσκεψης” πάνω δεξιά και ένα μέλος της Prosperty θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Το δεύτερο ακίνητο των 87 τ.μ.

Πρόκειται για νεόδμητο, φωτεινό διαμέρισμα 87 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στον 3ο όροφο πενταώροφης πολυκατοικίας, στη γειτονιά της Άνω Ηλιούπολης. Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, σαλόνι, 1 κουζίνα και 2 μπάνια, ενώ διαθέτει και 1 δική του θέση πάρκινγκ. Περιλαμβάνει επίσης αποθηκευτικό χώρο, ενώ το ζεστό νερό εξασφαλίζεται μέσω ηλιακού συλλέκτη.

×
play button
PLAY FULL VIDEO

Θέλετε να δείτε το ακίνητο από κοντά; Κάντε “κλικ” στο “Αίτημα Επίσκεψης” πάνω δεξιά και ένα μέλος της Prosperty θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

The Prosperty

Σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο τομέα, όπως είναι το Real Estate, η Prosperty διαμορφώνει το μέλλον των ακινήτων ψηφιακά, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και καινοτόμων εργαλείων.

Στην πλατφόρμα της Prosperty, οι ιδιοκτήτες, για πρώτη φορά, αναθέτουν το ακίνητό τους για πώληση ή ενοικίαση εύκολα και γρήγορα, αναβαθμίζοντάς το με τον καλύτερο τρόπο.

Έχοντας τα έγγραφα του ακινήτου, η Prosperty μπορεί να τρέξει με τους έμπιστους συνεργάτες της (Νομικά, Τεχνικά & Συμβολαιογραφικά γραφεία) όλη τη διαδικασία, επιτρέποντας σχεδόν ανέπαφες διαδικασίες πώλησης και αγοράς. Η διαδικασία ολοκληρώνεται 4 φορές πιο γρήγορα από ό,τι ισχύει στην αγορά σήμερα.

Η εμπειρία μίσθωσης και ενοικίασης για μεσο-μακροχρόνια διαστήματα πραγματοποιείται εντελώς ψηφιακά, για πρώτη φορά με μηδενικό κόστος για τον ιδιοκτήτη ενός ακινήτου, καθώς και με ένα μίσθωμα για τον ενοικιαστή.

Η Prosperty, διαθέτοντας σήμερα ένα αξιόλογο και ποιοτικό portfolio με πάνω από 2.000 ακίνητα, προσθέτοντας περίπου 300 νέα ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό της μηνιαίως και έχοντας πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες μέσα από τις συνεργασίες της με μεγάλους θεσμικούς ιδιοκτήτες ακινήτων, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία κάλυψης του ακινήτου, μέσω εικόνων υψηλής ανάλυσης, εικονικής περιήγησης με 360ᵒ στο εσωτερικό του ακινήτου και εντυπωσιακών drone video από τον περιβάλλοντα χώρο.