Παρά την ογκώδη συγκέντρωση πληθυσμού στο λεκανοπέδιο, τόσο η Αθήνα, όσο και η ευρύτερη έκταση της Αττικής, διατηρούν ορισμένες όμορφες συνοικίες, που για διάφορους λόγους απέφυγαν να πνιγούν στο τσιμέντο, ευτυχώντας να διαθέτουν αρκετό πράσινο και υποδειγματική ρυμοτομία. Στοιχεία που, με τη σειρά τους, δημιούργησαν και καλύτερη ποιότητα ζωής για όσους κατοικούν σε αυτές.

10

Μια τέτοια περίπτωση εντός του αστικού ιστού της πρωτεύουσας είναι η ιστορική συνοικία του Παπάγου, στην οποία η απόκτηση ακινήτων θεωρείται πλέον ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω της περιορισμένης προσφοράς. Αν και βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, έχοντας εύκολη πρόσβαση και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στο αεροδρόμιο, η τοποθεσία αποτελεί πνεύμονα οξυγόνου, χάρη στην άμεση γειτνίασή της με τις καταπράσινες πλαγιές του Υμηττού. Επιπλέον διατηρεί έναν σπάνιο χαρακτήρα, κυρίως λόγω της αραιής διάταξης των σπιτιών –που επέτρεψε τη δημιουργία πολλών αλσών και πλατειών– μα και του χαμηλού συντελεστή δόμησης, στον οποίον οφείλεται η παρουσία πολλών όμορφων μονοκατοικιών. Μάλιστα, μετά τη δημιουργία του μετρό η περιοχή αναβαθμίστηκε και συγκοινωνιακά, καθώς σε κοντινή απόσταση διαμορφώθηκε ο σταθμός «Εθνική Άμυνα».

Ο Νέος Βουτζάς, από την άλλη, είναι μια τοποθεσία ξεχωριστού φυσικού κάλλους στα ανατολικά της Αττικής, μόλις 4 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Ραφήνας και 20 λεπτά από το αεροδρόμιο. Περιοχή με καλαίσθητες κατοικίες, διακρίνεται για την ησυχία της και για την αίσθηση εξοχής που αποπνέει, έχοντας ως μεγάλο ατού τη θαυμάσια θέα την οποία έχει τόσο προς το βουνό, όσο και προς τη θάλασσα –με τη διάσημη παραλία του Σχοινιά να βρίσκεται μόνο 20 χιλιόμετρα πιο μακριά. Άλλωστε ο σημερινός οικισμός υπάγεται διοικητικά στον Μαραθώνα: έναν από τους πιο όμορφους δήμους του λεκανοπεδίου, ο οποίος, πέρα από την ομώνυμη (τεχνητή) λίμνη, είναι και κατάφυτος με αμπελώνες, ελαιώνες και άγρια βλάστηση.

Μέσω της πλατφόρμας ακινήτων www.altamiraproperties.gr, η doValue διαθέτει 2 διώροφες μεζονέτες 245 τ.μ. στον Νέο Βουτζά κι ένα οροφοδιαμέρισμα 127 τ.μ. στου Παπάγου, τα οποία αποτελούν επενδυτικές ευκαιρίες για όσους θα ήθελαν να κατοικήσουν σε αυτές τις προνομιακές περιοχές του λεκανοπεδίου.

Τα ακίνητα των 245 τ.μ. στον Νέο Βουτζά

Πρόκειται για 2 διώροφες μεζονέτες 245,50 τ.μ. η καθεμιά, οι οποίες βρίσκονται σε μια ήσυχη γειτονιά του Νέου Βουτζά, απολαμβάνοντας απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα. Κάθε μεζονέτα αποτελείται από ισόγειο, μεσοπάτωμα, πρώτο όροφο και υπόγειο, διαθέτοντας 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι με τζάκι, 2 μπάνια, 1 WC καθώς και σοφίτα.

Στοιχεία ακινήτων

Διεύθυνση: Τύχης (συνέχεια Ποσειδώνος) 21, Νέος Βουτζάς
Tιμή πώλησης: 570.000€

Το ακίνητο των 127 τ.μ. στου Παπάγου

Αυτό το οροφοδιαμέρισμα των 126,6 τ.μ. βρίσκεται στον 2ο όροφο διώροφου κτηρίου, σε ένα σημείο του Παπάγου όπου η ζήτηση για ακίνητα παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη. Αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια (ένα από τα οποία είναι maser), 1 ευρύχωρο και φωτεινό σαλόνι που συμπεριλαμβάνει τζάκι, 1 κουζίνα και 2 μπάνια. Όλα τα δωμάτια έχουν πρόσβαση σε μπαλκόνι.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Κορυτσάς 24, Παπάγου
Tιμή πώλησης: 238,000€