Εδώ και κάποια χρόνια, το βόρειο και το νότιο κομμάτι της Αττικής βρίσκονται σε διαδικασία γοργής ανάπτυξης, καθώς δεν είναι λίγοι πια όσοι επιλέγουν να ζήσουν μακριά από την πολύβουη Αθήνα, διατηρώντας όμως την εύκολη πρόσβαση σε αυτήν –είτε για επαγγελματικούς, είτε για άλλους λόγους.

14

Προς τα βορειοανατολικά της περιφέρειας δεσπόζει ο Διόνυσος, χτισμένος σε υψόμετρο 500 μέτρων στους πρόποδες της Πεντέλης, σε μια τοποθεσία γεμάτη πράσινο όπου κατά την αρχαιότητα λατρευόταν ο ομώνυμος θεός. Με την Αθήνα να βρίσκεται μόλις 28 χιλιόμετρα μακριά και την πρόσβαση να είναι εύκολη τόσο στην εμπορική κίνηση γειτονικών περιοχών (π.χ. Κηφισιά, Νέα Ερυθραία), όσο και στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Μάκρης και του Μαραθώνα, ο οικισμός παρουσιάζει σταθερή προτίμηση ανάμεσα σε άτομα υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Ανάλογη ζήτηση παρουσιάζει στα νότια και η Κερατέα, η οποία είναι χτισμένη σε υψόμετρο 190 μέτρων στους πρόποδες του Πανείου Όρους, στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου, το οποίο βρίσκεται 16 χιλιόμετρα πιο πέρα. Απέχοντας 40 χιλιόμετρα από την Αθήνα (συνδέονται με τη Λεωφόρο Λαυρίου) και μόλις 8 χιλιόμετρα από τις ανατολικές ακτές της Αττικής –όπου εντοπίζονται διάφορες παραλίες με βοτσαλάκι, άμμο και υπέροχα νερά– η Κερατέα έχει αναδειχθεί σε κατεξοχήν εναλλακτική τοποθεσία για μόνιμες και εξοχικές κατοικίες, καθώς διακρίνεται για τους χαλαρούς ρυθμούς της καθημερινής ζωής.

Μέσω της πλατφόρμας ακινήτων www.altamiraproperties.gr, η doValue διαθέτει δύο μεζονέτες 89 και 92 τ.μ. και μία μονοκατοικία 346 τ.μ., που αποτελούν επενδυτική ευκαιρία για όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους κατοικώντας στην Κερατέα και στον Διόνυσο.

Η μεζονέτα των 89 τ.μ. στην Κερατέα

Αυτή η φωτεινή μεζονέτα των 88,82 τ.μ. βρίσκεται σε ένα συγκρότημα κατοικιών κατασκευής 2007, στην περιοχή Βγέθι της Κερατέας. Έχει χτιστεί βάσει βιοκλιματικού σχεδιασμού και διακρίνεται σε τρεις ξεχωριστούς χώρους (ισόγειο, πρώτο όροφο και υπόγειο), οι οποίοι περιλαμβάνουν 2 υπνοδωμάτια, σαλόνι-κουζίνα, 2 μπάνια, σοφίτα και ξενώνα με μικρή κουζίνα και δικό του WC. Σημαντικός παράγοντας υπεροχής του ακινήτου είναι η εξαιρετική θέα που απολαμβάνει στη θάλασσα της περιοχής.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Λαυρεωτικής

Τιμή πώλησης: 228.000€

Η μεζονέτα των 92 τ.μ. στην Κερατέα

Αυτή η φωτεινή μεζονέτα των 91,92 τ.μ. βρίσκεται σε ένα συγκρότημα κατοικιών κατασκευής 2007, στην περιοχή Βγέθι της Κερατέας. Έχει χτιστεί βάσει βιοκλιματικού σχεδιασμού και διακρίνεται σε τρεις ξεχωριστούς χώρους (ισόγειο, πρώτο όροφο και υπόγειο), οι οποίοι περιλαμβάνουν 2 υπνοδωμάτια, σαλόνι-κουζίνα, 2 μπάνια, σοφίτα και ξενώνα με μικρή κουζίνα και δικό του WC. Σημαντικός παράγοντας υπεροχής του ακινήτου είναι η εξαιρετική θέα που απολαμβάνει στη θάλασσα της περιοχής.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Λαυρεωτικής
Τιμή πώλησης: 238.000€

Η μονοκατοικία των 346 τ.μ. στον Διόνυσο

Πρόκειται για μονοκατοικία 346,25 τ.μ., κατασκευασμένη το 1988. Το ισόγειο καταλαμβάνει 122,36 τ.μ. και αποτελείται από σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία και WC. Τα 101,53 τ.μ. του πρώτου ορόφου χωρίζονται σε 3 υπνοδωμάτια και 1 μπάνιο, ενώ το υπόγειο των 122,36 τ.μ. περιλαμβάνει αποθηκευτικό χώρο, αλλά και μία θέση στάθμευσης.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Σολωμού 13
Τιμή πώλησης: 550.000€