Όπως συμβαίνει συνήθως με τις πόλεις που έχουν το μέγεθος, την ιστορία και το συμβολικό στάτους της Θεσσαλονίκης, έτσι κι αυτή αλλάζει διαρκώς μέσα στα χρόνια –τόσο ως προς τη φυσιογνωμία της, όσο και ως προς την έκταση την οποία καταλαμβάνει.

9

Στις μέρες μας, έτσι, περιοχές που παλιότερα θεωρούνταν αρκετά απόμερες ή και έξω από τα όριά της έχουν ενταχθεί πλήρως στον αστικό της ιστό της, ο οποίος και επεκτείνεται προς κάθε κατεύθυνση, όπως αρμόζει σε ένα οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο με την εμβέλεια της άτυπης «πρωτεύουσας» της βόρειας Ελλάδας.

Μια τέτοια περιοχή είναι και ο Εύοσμος, ο οποίος εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, προς τα δυτικά. Φαίνεται να δημιουργήθηκε στις αρχές του 17ου αιώνα, πληθυσμιακά, όμως, αναπτύχθηκε το 1922, με τη μαζική εγκατάσταση Σμυρνιών προσφύγων από το προάστιο Κουκλουτζάς (που σημαίνει «εύοσμο λουλούδι»). Αρχικά, λοιπόν, η νέα συνοικία ονομάστηκε Νέος Κουκλουτζάς. Έγινε Εύοσμον το 1955, για να παραφθαρεί τελικά στο σύγχρονο Εύοσμος. Ο σημερινός Εύοσμος είναι μια πυκνοκατοικημένη συνοικία, η οποία φημίζεται για την αγορά της, αλλά και για την πληθώρα επιλογών που προσφέρει σε μαγαζιά με καλό φαγητό. Πιο χαρακτηριστικό σημείο για ντόπιους και για όσους έρχονται εδώ από διάφορα σημεία της πόλης είναι ο πεζόδρομος της Παύλου Μελά. Η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ εξυπηρετείται και από αρκετές λεωφορειακές γραμμές.

Μέσω της πλατφόρμας ακινήτων www.altamiraproperties.gr, η doValue διαθέτει ένα διαμέρισμα 73 τ.μ. στον Εύοσμο, που αποτελεί ευκαιρία για όσους επιθυμούν να ζήσουν σε μια προνομιακή περιοχή με υψηλή ζήτηση για κατοικίες, μόλις 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το διαμέρισμα των 73 τ.μ. στον Εύοσμο

Αυτό το διαμέρισμα των 72,83 τ.μ. βρίσκεται στον 3ο όροφο μιας πολυκατοικίας με πολύ καλή κατάσταση κατασκευής και συντήρησης, η οποία χτίστηκε το 2003. Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, καθιστικό και κουζίνα σε ενιαίο χώρο, μπάνιο και μεγάλα μπαλκόνια με πρόσοψη. Η θέση του ακινήτου θεωρείται ιδιαιτέρως στρατηγική, καθώς βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχοντας πολύ κοντά του υπεραγορές, καταστήματα, σχολεία και τράπεζες. Σημειώνεται, επίσης, ότι η κατοικία είναι κενή, οπότε αποτελεί ιδανική επιλογή και για επένδυση (ενοικίαση), πέρα από ιδιοχρησία.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Κυψέλης 1, Εύοσμος Θεσσαλονίκης
Τιμή: 118.000€

Αν βρήκατε το ακίνητο ενδιαφέροντος σας, μέσα από την Altamira Properties έχετε τη δυνατότητα χρηματοδότησης με γρήγορες διαδικασίες και ευνοϊκούς όρους. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ, καλώντας στο τηλέφωνο 210 4847657 (9.00 π.μ. – 5.00 μ.μ.) ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο mortgagepartner@dovaluegreece.gr.

Η doValue Greece, μέσω της doValue Greece Real Estate Services διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διαχείριση ακινήτων στην ελληνική αγορά, έχοντας στην διαχείρισή της σήμερα περισσότερα από 260.000 ακίνητα και παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υποστηρικτικών υπηρεσιών. Μέσω της πλατφόρμας altamiraproperties.gr παρέχεται ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον παρουσίασης κάθε κατηγορίας ακινήτων σε όλη την Ελλάδα που δίνει σε επενδυτές και ιδιώτες τη δυνατότητα να βρουν τις ευκαιρίες που ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Στην πλατφόρμα μπορείτε να βρίσκετε ακίνητα για προσωπική χρήση ή επένδυση, βλέπετε τα χαρακτηριστικά τους, αξιοποιείτε έξυπνα εργαλεία και ενημερώνεστε για νέες ευκαιρίες.