Η Σάμος είναι νησί με δεσπόζουσα θέση στο ανατολικό Αιγαίο Πέλαγος. Ξεχωρίζει για την αρχαία της ιστορία –όπου πρωταγωνιστούν συζητημένες μορφές σαν τον Πολυκράτη, τον Πυθαγόρα ή τον Επίκουρο– τα άφθονα αξιοθέατά της, αλλά και για τη χαρακτηριστικά οργιώδη βλάστηση, που τη διατηρεί καταπράσινη σε όλη τη διάρκεια του έτους.

10

Πρωτεύουσα της Σάμου είναι η κωμόπολη Βαθύ, με πληθυσμό 1.888 ατόμων (σύμφωνα με την απογραφή του 2011). Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους οικισμούς, με την ονομασία να αντανακλά τη γεωγραφική του θέση, καθώς είναι χτισμένος αμφιθεατρικά στο βάθος ενός κόλπου. Παλιότερα, τον αποκαλούσαν Άνω Βαθύ ή και Παλαιό Βαθύ και ήταν διακριτή περιοχή από την πόλη της Σάμου. Πλέον, όμως, η πολεοδομική ανάπτυξη έχει οδηγήσει σε ενοποίηση, με αποτέλεσμα για τους σημερινούς κατοίκους του νησιού το Βαθύ να αποτελεί την πρωτεύουσα, μα και το κύριο λιμάνι.

Το Βαθύ διατηρεί κτήρια με παλιά αρχιτεκτονική και είναι άριστα τοποθετημένο μεταξύ της πράσινης ενδοχώρας και της θάλασσας, γι’ αυτό κι έχει αναγνωριστεί ως τόπος ξεχωριστού φυσικού κάλλους, αλλά και ως παραδοσιακός οικισμός. Ταυτόχρονα, όμως, ο διπλός ρόλος της πρωτεύουσας και του βασικού λιμένα το έχει βοηθήσει να αναδειχθεί στην πληρέστερα αναπτυγμένη περιοχή όλης της Σάμου. Η κεντρική πλατεία του Πυθαγόρα, ειδικότερα, αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες, οι οποίοι είναι πολυάριθμοι κατά την καλοκαιρινή σεζόν, όταν κορυφώνεται η τουριστική κίνηση.

Μέσω της πλατφόρμας ακινήτων www.altamiraproperties.gr, η doValue διαθέτει μια διώροφη μονοκατοικία 242 τ.μ. στο Βαθύ, που αποτελεί ευκαιρία για όσους επιθυμούν να κατοικήσουν στην πληρέστερα αναπτυγμένη περιοχή της Σάμου.

Το ακίνητο των 242 τ.μ. στο Βαθύ*

Πρόκειται για μια αυτοτελή, πέτρινη μονοκατοικία 241,68 τ.μ., χτισμένη σε οικόπεδο με συνολική επιφάνεια 244,84 τ.μ., η οποία αρθρώνεται σε 2 ορόφους –με το ισόγειο να έχει εμβαδόν 139,34 τ.μ. και τον άνω όροφο να είναι 102,34 τ.μ. Επιπλέον, υπάρχει και ημιώροφος, καθώς και 2 υπόγειοι χώροι, οι οποίοι, λόγω κλίσης του εδάφους, βρίσκονται πάνω από τη στάθμη αυτού. Το ακίνητο έχει ανακαινιστεί πλήρως το 2006 και δεν φέρει ιδιαίτερα σημάδια φθοράς. Επιπλέον, εντοπίζεται σε στρατηγική θέση στο Βαθύ, μόλις 2 λεπτά από το λιμάνι και την κεντρική πλατεία του Πυθαγόρα.

Photo: www.eauction.gr

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Καλομοίρη 1, Βαθύ, Σάμος
Τιμή πρώτης προσφοράς: 305.000€

* Το ακίνητο εκτίθεται σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό, ο οποίος είναι αναρτημένος στο eauction.gr (πλατφόρμα διενέργειας πλειστηριασμών).

Αν βρήκατε ακίνητο πλειστηριασμού, μέσα από την Altamira Properties έχετε τη δυνατότητα χρηματοδότησης με γρήγορες διαδικασίες και ευνοϊκούς όρους. Εφόσον πληροίτε τις απαραίτητες προϋποθέσεις, υπάρχει δυνατότητα τραπεζικής χρηματοδότησης έως 70% της τιμής πρώτης προσφοράς, με εξασφάλιση το ακίνητο αγοράς. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ, καλώντας στο τηλέφωνο 210 4747657 ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο mortgagepartner@dovaluegreece.gr.

Η doValue Greece, μέσω της doValue Greece Real Estate Services διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διαχείριση ακινήτων στην ελληνική αγορά, έχοντας στην διαχείρισή της σήμερα περισσότερα από 260.000 ακίνητα και παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υποστηρικτικών υπηρεσιών. Μέσω της πλατφόρμας altamiraproperties.gr παρέχεται ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον παρουσίασης κάθε κατηγορίας ακινήτων σε όλη την Ελλάδα που δίνει σε επενδυτές και ιδιώτες τη δυνατότητα να βρουν τις ευκαιρίες που ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Στην πλατφόρμα μπορείτε να βρίσκετε ακίνητα για προσωπική χρήση ή επένδυση, βλέπετε τα χαρακτηριστικά τους, αξιοποιείτε έξυπνα εργαλεία και ενημερώνεστε για νέες ευκαιρίες.