Ο Υμηττός και η Κυψέλη είναι δύο γνωστές περιοχές της πρωτεύουσας, με σημαντική ιστορία και διαχρονική εμπορική κίνηση, που όμως δεν φαίνεται να τις συνδέουν και πολλά πράγματα, καθώς είναι αρκετά διαφορετικές σε επίπεδο προφίλ. Μοιράζονται ωστόσο ένα κομβικής σημασίας γεγονός: και στις δύο η ζήτηση ακινήτων παρουσιάζει άνοδο τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι αρκετοί όσοι αναζητούν τρόπο να γίνουν κάτοικοί τους.

11

Ο Υμηττός ιδρύθηκε το 1928 στους πρόποδες του ομώνυμου βουνού της Αττικής, από το οποίο πήρε και το όνομά του. Στόχος ήταν η στέγαση προσφύγων που είχαν συρρεύσει στην Αθήνα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η ανάπτυξή του υπήρξε ραγδαία, έκτοτε: το 1934 αναγνωρίστηκε ως ανεξάρτητη κοινότητα, ενώ το 1963 έγινε ξεχωριστός Δήμος (σήμερα έχει ενωθεί με τη Δάφνη). Η συνοικία φιλοξένησε την Παπαστράτειο Επαγγελματική Σχολή και εργοστάσιο της ΠΥΡ.ΚΑΛ., ενώ είχε συνεισφορά και στα αθλητικά δρώμενα, μέσω της γνωστής ομάδας καλαθοσφαίρισης Αμύντας. Στις μέρες μας, η καλή ρυμοτομία, η αυτόνομη εμπορική κίνηση και η άμεση γειτνίαση με το φυσικό τοπίο κάνουν τον Υμηττό μία από τις προνομιακές περιοχές του Κεντρικού Τομέα της πρωτεύουσας.

Η Κυψέλη, από την άλλη, είναι μία από τις παλιότερες γειτονιές στο αθηναϊκό κέντρο, η οποία άρχισε να διαμορφώνεται μετά το 1908 –έως τότε ήταν εξοχή. Η αστική ανάπτυξη άρχισε κατά τη δεκαετία του 1930, όταν και εξελίχθηκε σε περιοχή περιζήτητη από τα εύπορα στρώματα του πληθυσμού της πρωτεύουσας, λόγω των μοντέρνων πολυκατοικιών της. Από τη δεκαετία του 1980 κι έπειτα άλλαξε προφίλ, καθώς ήρθαν εκεί πολλοί οικονομικοί μετανάστες. Αποδείχθηκε όμως ότι θα μετασχηματιζόταν σε επιτυχημένο παράδειγμα πολυεθνικής συνοικίας, με αποτέλεσμα να προσελκύει ξανά πολύ κόσμο στις μέρες μας. Σημεία αναφοράς είναι τα κάμποσα θέατρα, τα έθνικ εστιατόρια –μερικά συγκαταλέγονται στα καλύτερα όλης της Αθήνας– και ο περίφημος πεζόδρομος της Φωκίωνος Νέγρη, με τα καφέ του, τα δημοφιλή μπαρ και το ρέμα που εξακολουθεί να ρέει κάτω από το οδόστρωμά του.

Μέσω της πλατφόρμας ακινήτων www.altamiraproperties.gr, η doValue Greece διαθέτει 1 μεζονέτα συνολικής επιφάνειας 182 τ.μ. στον Υμηττό και 1 οροφοδιαμέρισμα 94 τ.μ. στην Κυψέλη, τα οποία αποτελούν επενδυτικές ευκαιρίες για όσους θα ήθελαν να κατοικήσουν σε αυτές τις προνομιακές περιοχές της Αθήνας.

Η μεζονέτα των 182 τ.μ. στον Υμηττό*

Πρόκειται για μεζονέτα συνολικής επιφάνειας 182 τ.μ., η οποία καταλαμβάνει τον 3ο και 4ο όροφο μιας τετραώροφης πολυκατοικίας κατασκευής 1975 (διατίθεται επίσης το δικαίωμα ανέγερσης μελλοντικών ορόφων, ως ξεχωριστή ιδιοκτησία). Ο 3ος όροφος έχει επιφάνεια 108,8 τ.μ. και αποτελείται από 4 κύρια δωμάτια, 1 κουζίνα, 1 μπάνιο, 1 W.C. και αποθήκη, έχοντας και 2 βεράντες. Ο 4ος όροφος έχει επιφάνεια 73,20 τ.μ. και διαθέτει 3 υπνοδωμάτια, 1 μπάνιο και 2 ακόμα βεράντες.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Ελευθερωτών 10-12, Υμηττός
Tιμή πρώτης προσφοράς: 253.600€

Το οροφοδιαμέρισμα των 94 τ.μ. στην Κυψέλη*

Αυτό το οροφοδιαμέρισμα των 94 τ.μ. βρίσκεται στον 3ο όροφο μιας νεόδμητης πολυκατοικίας (κατασκευής 2005), πολύ κοντά στον διάσημο πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη. Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα σε ενιαίο χώρο, 1 μπάνιο και 1 W.C., ενώ υπάρχει εγκατεστημένο και σύστημα κλιματισμού. Στην αποκλειστική χρήση του διαμερίσματος βρίσκεται και μια θέση στάθμευσης, επιφάνειας 10,12 τ.μ.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Σύρου 19, Κυψέλη
Tιμή πρώτης προσφοράς: 150.000€

*Το ακίνητο εκτίθεται σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό, ο οποίος είναι αναρτημένος στο eauction.gr (πλατφόρμα διενέργειας πλειστηριασμών).