Ευρισκόμενα στο μεσοδιάστημα της απόστασης μεταξύ της Αθήνας και της Κορίνθου, τα Μέγαρα κατείχαν πάντα μια θέση με στρατηγική σημασία για τα πράγματα του λεκανοπεδίου της Αττικής. Μάλιστα, είναι και από τα λίγα τοπωνύμια στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα που κράτησε το αρχαίο του όνομα μέσα στους αιώνες.

12

Αν και η περιοχή ήταν κατοικημένη ήδη από τα προϊστορικά χρόνια, είναι γύρω στο 1200 π.Χ. που υπολογίζουμε ότι χτίστηκαν τα Μέγαρα, λαμβάνοντας τη μορφή μιας πόλης-κράτους τυπικής για την αρχαιότητα. Πριν την άνοδο της Αθήνας, μάλιστα, υπήρξαν η κατ’ εξοχήν ναυτική δύναμη στον Σαρωνικό Κόλπο, αίγλη που εκφράστηκε και μέσω ίδρυσης αποικιών στη νότια Ιταλία. Σε οριστική αφάνεια θα έπεφταν μόνο μετά την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους, χωρίς όμως να πάψουν να κατοικούνται: ίσα-ίσα, επιβίωσαν και του Μεσαίωνα, μα και της Τουρκοκρατίας, λαμβάνοντας το σύγχρονό τους προφίλ μετά τη μαζική εγκατάσταση Μικρασιατών προσφύγων (1922).

Από εκεί και πέρα, τα Μέγαρα άρχισαν να συνδέονται όλο και περισσότερο με την Αθήνα, κυρίως λόγω της σταδιακής εξάπλωσής της προς τη δυτική Αττική. Αυτό οδήγησε στη σταθερή αύξηση του πληθυσμού τους, αλλά και σε μεγαλύτερη ζήτηση για ακίνητα από όσους επιθυμούσαν να ζουν κοντά στην πρωτεύουσα, μα όχι εν μέσω του πυκνού της, αστικού δικτύου. Πλέον, με την ευκολία πρόσβασης που εξασφάλισαν κάποιοι νέοι δρόμοι (π.χ. η Ολυμπία Οδός), αλλά και η παρουσία του Προαστιακού Σιδηροδρόμου (ο σταθμός «Μέγαρα» εξυπηρετεί και τη γραμμή Αεροδρόμιο-Αίγιο, μα και τη γραμμή Πειραιάς-Κιάτο), φτάνει κανείς εκεί μέσα σε περίπου 1 ώρα. Κάτι που ενισχύει την αναπτυξιακή τροχιά της πόλης, κάνοντάς την ακόμα προσφιλέστερη και ως τόπο κατοίκησης, αλλά και ως προορισμό εξοχικών αποδράσεων.

Μέσω της πλατφόρμας ακινήτων www.altamiraproperties.gr, η doValue διαθέτει μια μεζονέτα 294 τ.μ. στα Μέγαρα, που αποτελεί ευκαιρία για όσους επιθυμούν να ζήσουν ή να επενδύσουν σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή, σε απόσταση μόλις 55 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας.

Η μεζονέτα των 294 τ.μ. στα Μέγαρα

Αυτή η φωτεινή, ευρύχωρη και ευάερη μεζονέτα των 293,81 τ.μ. βρίσκεται σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 800,60 τ.μ., σε μια θέση που είναι γνωστή ως «Βουλιαγμένη». Αποτελείται από ισόγειο 91,63 τ.μ., υπόγειο 132,41 τ.μ. και πρώτο όροφο 69,77, με την επικοινωνία μεταξύ ισογείου και πρώτου ορόφου να εξασφαλίζεται μέσω εσωτερικής σκάλας.

Το υπόγειο αποτελείται από 1 υπνοδωμάτιο, σαλόνι και κουζίνα σε ενιαίο χώρο, 1 μπάνιο, αποθήκη, λεβητοστάσιο, γκαράζ (για μία θέση αυτοκινήτου), ενώ περιλαμβάνει και επιπλέον βοηθητικό χώρο κάτω από τη σκάλα. Το ισόγειο έχει 1 master bedroom με δικό του μπάνιο, 3 επιπλέον υπνοδωμάτια και 2 μπάνια, ενώ στον πρώτο όροφο βρίσκεται σαλόνι με τζάκι, κουζίνα και 1 W.C.

Το ακίνητο είναι κατασκευασμένο το 2005 και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση συντήρησης, ενώ η θέση του παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση για εξοχικές κατοικίες, καθώς απέχει μόλις 55 λεπτά οδικώς από το κέντρο της Αθήνας (εντοπίζεται στο μέσο περίπου της διαδρομής μεταξύ της πρωτεύουσας και της Κορίνθου). Σημειώνεται, μάλιστα, ότι είναι κενό, οπότε προσφέρεται τόσο για ιδιοχρησία, όσο και για επένδυση (ενοικίαση).

Επιπλέον, η μεζονέτα διαθέτει αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου, μεγάλα μπαλκόνια, αλλά κι ένα βοηθητικό κτήριο στην ταράτσα με εμβαδόν 21,44 τ.μ. Σημαντικό ατού, τέλος, είναι η κοντινή της απόσταση προς τη θάλασσα, προς την οποία απολαμβάνει άλλωστε και απρόσκοπτη θέα: μέσα σε μόλις 3 λεπτά θα βρίσκεστε (οδικώς) στην παραλία Βουλιαγμένης-Κινέτας, ενώ θα χρειαστείτε μόνο 8 λεπτά για να προσεγγίσετε στην παραλία των Αγίων Θεοδώρων.

Στοιχεία ακινήτου

Διεύθυνση: Γερανίων & Δωρίδος, Μέγαρα
Τιμή: 223.000€

Αν βρήκατε το ακίνητο ενδιαφέροντος σας, μέσα από την Altamira Properties έχετε τη δυνατότητα χρηματοδότησης με γρήγορες διαδικασίες και ευνοϊκούς όρους. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ, καλώντας στο τηλέφωνο 210-4847657 (9.00 π.μ.-5.00 μ.μ.) ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο mortgagepartner@dovaluegreece.gr.

Η doValue Greece, μέσω της doValue Greece Real Estate Services διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διαχείριση ακινήτων στην ελληνική αγορά, έχοντας στην διαχείρισή της σήμερα περισσότερα από 260.000 ακίνητα και παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υποστηρικτικών υπηρεσιών. Μέσω της πλατφόρμας altamiraproperties.gr παρέχεται ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον παρουσίασης κάθε κατηγορίας ακινήτων σε όλη την Ελλάδα που δίνει σε επενδυτές και ιδιώτες τη δυνατότητα να βρουν τις ευκαιρίες που ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Στην πλατφόρμα μπορείτε να βρίσκετε ακίνητα για προσωπική χρήση ή επένδυση, βλέπετε τα χαρακτηριστικά τους, αξιοποιείτε έξυπνα εργαλεία και ενημερώνεστε για νέες ευκαιρίες.