Το γραφικό νησί της Ύδρας, μία μόλις ανάσα από την Αθήνα, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας ήδη από την δεκαετία του 1950. Η σύνδεσή της με το λιμάνι του Πειραιά είναι εξαιρετική και, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθημερινή και πολύ συχνή. Θα φτάσετε στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού με ταχύπλοα πλοία που μεταφέρουν μόνο επιβάτες, μέσα σε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

11

Στολίδι της Ύδρας, η υπέροχη πόλη της, η μοναδική σε όλο το νησί, ένα μέρος με υπέροχα κτήρια καταπληκτικής αρχιτεκτονικής που έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο. Απλωμένη ανάμεσα σε δύο βραχώδεις λόφους, με τις παραδοσιακές της κατοικίες να αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα της
ιδιόμορφης τοπικής αρχιτεκτονικής η πόλη της Ύδρας έχει υπάρξει ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα σημεία ολόκληρης της χώρας μας, προσελκύοντας κάθε καλοκαίρι κάποιες από τις πιο διάσημες και σημαντικές προσωπικότητες που επισκέπτονται για τις διακοπές τους την Ελλάδα. Την δεκαετία του ’60 στα στενά της Ύδρας έκαναν βόλτα ο Αριστοτέλης Ωνάσης με τη Μαρία Κάλλας πλάι στον Ρεξ Χαρισον, τον Πίτερ Ουστίνοφ και τον Ζιλ Ντασέν. Η Ύδρα υπήρξε και συνεχίζει να είναι, πόλος έλξης κάποιων εκ των πιο χαρισματικών και ισχυρών ανθρώπων που κάνουν κάθε καλοκαίρι στάση στη χώρας μας.

Την ίδια στιγμή, τα υδραίικα αρχοντικά σπίτια εντυπωσιάζουν με τη μεγαλοπρέπειά τους, παρά τη λιτή εμφάνισή τους. Τα περισσότερα είναι τριώροφα και τετραώροφα κτίρια που ανεγέρθηκαν στα τέλη του 18ου με αρχές του 19ου αιώνα, εποχή οικονομικής ευμάρειας για το νησί χάρη στο εμπόριο και στη ναυτιλία, και φέρουν έντονα στοιχεία γενοβέζικης αρχιτεκτονικής. Στο νησί υπάρχουν περίπου 30 αρχοντικά του 18ου αιώνα και 300 καπετανόσπιτα. Kάποια από αυτά, έχουν μετατραπεί σε μουσεία, άλλα αγοράστηκαν από ιδιώτες και λίγα διατηρούνται από απογόνους των παλιών οικογενειών. Τα πιο απλά σπίτια ή αυτά που κτίστηκαν πρόσφατα, είναι κι αυτά, απόλυτα εναρμονισμένα με τα γύρω τους. Ανάμεσα στα μεγάλα προτερήματα του νησιού, είναι και το γεγονός ότι είναι εύκολα προσβάσιμο από τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Ερμιονίδα. Οδικώς είναι προσβάσιμη από την ακτή της Ερμιονίδας (Μετόχι) που απέχει μόλις 6 ναυτικά μίλια. Από το Μετόχι εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια για την Ύδρα διάρκειας 20 λεπτών.

Photo: www.eauction.gr
Photo: www.eauction.gr

To οικόπεδο με τις 2 κατοικίες στο Αυλάκι της Ύδρας

Αυτό το οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 4.450,78 βρίσκεται στην πλεονεκτική θέση «Αυλάκι» της Ύδρας και περιλαμβάνει 2 κατοικίες καλής κατασκευής και πολύ καλής συντήρησης. Στο οικόπεδο η πρόσβαση είναι εύκολη, μέσω κλιμακωτής οδού από την παραλιακή οδό Ύδρας-Καμινίων, ενώ η θέα εξαιρετική προς τον κόλπο της Ύδρας.

Bρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το Λιμάνι και τον κεντρικό οικισμού του νησιού, περίπου 250 μέτρα από την παραλία Αυλάκι και περίπου 300 μέτρα από την περίφημη Υδρονέτα και το εμβληματικό Αρχοντικό του Παύλου Κουντουριώτη.

Photo: www.eauction.gr
Photo: www.eauction.gr
Photo: www.eauction.gr
Photo: www.eauction.gr

Οι 2 κατοικίες

Η πρώτη κατοικια του οικοπέδου έχει συνολική επιφάνεια 358,98 τ.μ και κατασκευάστηκε το 1955. Αποτελείται από ισόγειο Α, επιφάνειας 51,79 τ.μ, από ισόγειο Β, επιφάνειας 46,88 τ.μ και από ισόγεια αποθήκη κήπου επιφάνειας 5,08 τ.μ.

Η δεύτερη, ξεχωριστή κατοικία, είναι ξενώνας συνολικής επιφάνειας 39,20 τ.μ.

Στοιχεία ακινήτου:

Διεύθυνση: Θέση Αυλάκι, Ύδρας

Τιμή Πρώτης Προσφοράς 1.808.000€

*Το ακίνητο εκτίθεται σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό, ο οποίος είναι αναρτημένος στο eauction.gr (πλατφόρμα διενέργειας πλειστηριασμών).

Η doValue Greece, μέσω της doValue Greece Real Estate Services διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διαχείριση ακινήτων στην ελληνική αγορά, έχοντας στην διαχείρισή της σήμερα περισσότερα από 260.000 ακίνητα και παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υποστηρικτικών υπηρεσιών. Μέσω της πλατφόρμας altamiraproperties.gr παρέχεται ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον παρουσίασης κάθε κατηγορίας ακινήτων σε όλη την Ελλάδα που δίνει σε επενδυτές και ιδιώτες τη δυνατότητα να βρουν τις ευκαιρίες που ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Στην πλατφόρμα μπορείτε να βρίσκετε ακίνητα για προσωπική χρήση ή επένδυση, βλέπετε τα χαρακτηριστικά τους, αξιοποιείτε έξυπνα εργαλεία και ενημερώνεστε για νέες ευκαιρίες.