Από τα πιο μυθικά και παράλληλα μυστικιστικά σημεία του πλανήτη, η Ιερή Κοιλάδα του Περού προσφέρεται για ταξίδια που αποσκοπούν στην ανακάλυψη μακρινών πολιτισμών, αλλά και στην πνευματική ανάταση. Είναι το μέρος όπου ο θρύλος λέει ότι όποιος πάει θα βρει την ειρήνη που αναζητά μέσα του, μα και έξω του. Πλέον αυτό το μοναδικό μέρος στον κόσμο διαθέτει και ένα αντίστοιχα μοναδικό ξενοδοχείο για να ταιριάζει με το ειδυλλιακό τοπίο.

16

Το StarDome Peru πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στις αρχές Φεβρουαρίου και προσκαλεί τους επισκέπτες να κλείσουν τη διαμονή τους σε μία από τις έξι πολυτελείς και άνετες σουίτες του για διακοπές που παρόμοιες δεν έχουν ξανακάνει ποτέ στη ζωή τους.

Τοποθετημένο ανάμεσα στο Cusco και το Machu Picchu, αυτό το μικρό και πολύ πρωτότυπο boutique ξενοδοχείο, στεγάζεται μέσα σε έναν εντυπωσιακό γυάλινο θόλο και έχει συγχρηματοδοτηθεί και διοικείται από την ινδιάνικη κοινότητα Quechuan. Σκοπός της δημιουργίας του καταλύματος είναι το να μπορούν να ζήσουν οι ταξιδιώτες μία αυθεντική εμπειρία διαμονής στο μυθικό Περού.

Ο εκπρόσωπος του StarDome Peru μίλησε στο Travel + Leisure για το νέο ξενοδοχειακό εγχείρημα λέγοντας πως πρόθεση τόσο του Gibaja όσο και του Berman δεν ήταν μόνο να δημιουργήσουν ένα κατάλυμα που θα προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες διαμονής, αλλά ένα μέρος όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να θεραπεύσουν το μυαλό και τη ψυχή τους. «Με τη γνώση που κατέχει ο Gibaja γύρω από την αρχιτεκτονική και τις κατασκευές, αλλά και γύρω από τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής της τοπικής κοινωνίας, το ιδιωτικό σπίτι του Berman μετατράπηκε στο ξενοδοχείo StarDome με σκοπό να εστιάσει στην κληρονομιά και τις ρίζες των Ινδιάνων, θέλοντας να τιμήσει τις πολιτιστικές παραδόσεις τους και τα πιστεύω τους και να συνδέσει τους ταξιδιώτες με τη συγκλονιστική ενέργεια της οροσειράς των Άνδεων».

Στο ξενοδοχείο εργάζονται μόνο ντόπιοι, ενώ το φαγητό που θα δοκιμάσουν οι επισκέπτες έρχεται κατευθείαν απο τις φάρμες τοπικών καλλιεργητών.

Ο εκπρόσωπος του StarDome χαρακτήρισε το ξενοδοχείο ως τη μετουσίωση της «κουρελιασμένης πολυτέλειας, όπου οι επισκέπτες δεν θα αντικρύσουν μόνο μία απίστευτη θέα στον έναστρο ουρανό πάνω από το Machu Picchu, αλλά θα μπορούν να απολαύσουν τη ζεστασιά των θερμαινόμενων πατωμάτων και την κομψότητα των χειροποίητων μπάνιων».

Υπάρχουν 5 σουίτες στο ισόγειο του γυάλινου θόλου, ενώ στον πάνω όροφο βρίσκεται η μαγευτική αίθουσα StarDeck, προσφέροντας μία γιγάντια τζαμαρία από το πάτωμα έως το ταβάνι και ένα τηλεσκόπιο για πιο προσεκτική παρατήρηση στον νυχτερινό ουρανο. Ακόμα μία ακόμα πιο πολυτελής σουίτα, η Royal Apu Suite, χαρίζει ονειρεμένη θέα και απόλυτη ιδιωτικότητα.

Στην τιμή των δωματίων περιλαμβάνεται και παραδοσιακό πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, το οποίο ονομμάζεται Apu. Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα για ιδιωτικό δείπνο με ένα μενού βασισμένο στην γαστρονομική κληρονομιά του Περού.

To StarDome Peru θα δέχεται κρατήσεις από την 1η Φεβρουαρίου του 2022 και οι επίδοξοι θαμώνες θα μπορούν να κλείσουν δωμάτιο από τρεις έως 6 νύχτες σε πακετά all inclusive τα οποία καλύπτουν διαμονή, φαγητό και μεταφορικά. Οι ταξιδιώτες μπορούν να πάρουν μέρος σε θεραπευτικές τελετές, συνεδρίες με βότανα και εξορμήσεις στη φύση με πρώτο και καλύτερο σημείο ενδιαφέροντος το διάσημο Machu Picchu.

Oι τιμές θα ξεκινούν από 399 δολάρια κατά τη χαμηλή τουριστική περίοδο και θα φτάνουν τα 1.299 δολάρια την υψηλή περίοδο.

Διαβάστε ακόμα:

Ένα ξενοδοχείο πραγματικά «πράσινο», με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Αγριόπαπιες, βόλτες με τρενάκι: 5+1 ξενοδοχεία φιλικά προς τα παιδιά – Για Σαββατοκύριακα στη φύση

Ιγκλού, σπηλιές, δεντρόσπιτα, ορυχεία: 13 πολύ ιδιαίτερες προτάσεις διαμονής στην Ευρώπη