Συνάντηση εργασίας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συζητήθηκαν θέματα ασφαλείας ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

10

Ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τον κ. Θεοδωρικάκο την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων σε τουριστικές δομές, αεροδρόμια, στην Αθήνα, στην Αττική, στα νησιά που είναι brand τουριστικοί προορισμοί.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και ο τουρισμός πάνε μαζί με την ασφάλεια, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε επιτυχημένη τουριστική περίοδο, που θα έρθει να δώσει εισόδημα και στήριξη στη μέση ελληνική οικογένεια, ανάπτυξη στις μεγάλες, μεσαίες και μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και, φυσικά, στους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ασχολούνται με τον Τουρισμό».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι ο τουρισμός και φέτος αναμένεται να είναι η αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομικής ανάπτυξης και ανακοίνωσε την ενίσχυση κατά 50% των πρόσθετων αστυνομικών δυνάμεων σε αεροδρόμια, συνοριακούς σταθμούς και βασικούς τουριστικούς προορισμούς, ενώ τόνισε πως οι μεταθέσεις ξεκινούν σταδιακά από τον Μάρτιο.

Όπως μάλιστα έχει ήδη ανακοινώσει, το Μάρτιο θα μεταβούν στον Προμαχώνα 34 αστυνομικοί, προκειμένου να συνδράμουν στους αναγκαίους ελέγχους προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στις μετακινήσεις ξένων και Ελλήνων επισκεπτών.

Ταυτόχρονα τίθενται σε εγρήγορση και κινητοποίηση και οι δυνάμεις της τουριστικής αστυνομίας για να συνδράμει και εκείνη από την πλευρά της στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και στην ασφάλεια πολιτών και τουριστών.

Διαβάστε ακόμα:

Τι είναι ο «Άνετος» Τουρισμός

Τουρισμός 2022: H ελληνική ασφάλεια, η ισπανική κυριαρχία, οι τουρκικές επιδιώξεις και οι εκπλήξεις της Κροατίας και της Κύπρου

Σε ποια προϊόντα και ποιες αγορές θα βασιστεί ο ελληνικός τουρισμός το 2022