Το ενδιαφέρον για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Αθήνα επιβεβαιώνεται με μία, ακόμη, μονάδα που ετοιμάζεται στο κέντρο της πρωτεύουσας.

10

Πρόκειται για ξενοδοχείο, το οποίο θα λειτουργήσει σε αυτοτελές τριώροφο ακίνητο συνολικής επιφάνειας 3.105 τ.μ. με υπόγειο, ισόγεια καταστήματα, ημιώροφο, 3 ορόφους και δώμα που βρίσκεται επί των οδών Σταδίου 58 και Αιόλου 103 (πρώην ξενοδοχείο «Ο Απόλλων»).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη το υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε στην υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου που θα υλοποιήσει η εταιρεία PB ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΙΚΕ στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων με συνολικό ενισχυόμενο κόστος πάνω από 3 εκατ. ευρώ.

Η νέα μονάδα κατηγορίας 4 αστέρων αναμένεται να έχει 49 δωμάτια δυναμικότητας 98 κλινών. Το συγκεκριμένο ακίνητο εκμισθώθηκε έπειτα από διαγωνισμό που προκήρυξε το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ). Σύμφωνα με το ΕΤΕΑΕΠ, η ανακαίνιση και επαναλειτουργία του κτιρίου, το οποίο είναι από τα πλέον εμβληματικά ακίνητα της περιοχής, αναμένεται να το καταστήσει και πάλι ως σημείο αναφοράς μιας από τις πλέον πολυσύχναστες και εμπορικές περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Στο μεταξύ, τα ξενοδοχεία της Αθήνας, που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία σε σχέση με τις παραθεριστικές μονάδες, διατηρούν ανταγωνιστικές τις τιμές τους και αυτόν τον μήνα αναμένοντας, ουσιαστικά, την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για την ενίσχυση των εσόδων τους. Από την άλλη, οι ξενοδόχοι της Αθήνας συνυπολογίζουν όλα τα σενάρια καθώς με την έξαρση του κρουσμάτων υπάρχει ανησυχία μήπως υπάρχουν επιπτώσεις στην τουριστική ζήτηση.

Πάντως, βάσει στοιχείων του ΙΝΣΕΤΕ, από τις 8 έως τις 21 Νοεμβρίου, υπάρχει προγραμματισμός σχεδόν 260.000 αεροπορικών θέσεων από 28 χώρες για την Αθήνα. Στην κορυφή της κατάταξης, βρίσκεται η Γερμανία και ακολουθούν η Ιταλία, η Κύπρος και η Γαλλία.

Tο Travel.gr παρουσιάζει και για αυτόν τον μήνα, την εξέλιξη των on-line τιμών στην Αθήνα και σε άλλες δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις μέσω της trivago. Όπως δείχνουν τα σχετικά στοιχεία, η μέση on-line τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στα ξενοδοχεία της Αθήνας μειώθηκε τον Νοέμβριο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Ειδικότερα, η μέση τιμή διαμορφώνεται τον Νοέμβριο στα 94 ευρώ από 104 ευρώ τον Οκτώβριο, 114 ευρώ τον Σεπτέμβριο, 113 ευρώ τον Αύγουστο και 108 ευρώ τον Ιούλιο.  

Οι πιο ακριβές τιμές για ξενοδοχειακή διαμονή στην Ευρώπη αυτόν τον μήνα καταγράφονται στη Ζυρίχη (210 ευρώ), στο Λονδίνο (189 ευρώ) στο Παρίσι (176 ευρώ) και στο Ρέικιαβικ (171 ευρώ) ενώ οι φθηνότερες τιμές συναντώνται στη Μόσχα με 65 ευρώ ανά διανυκτέρευση καθώς και στην Κωνσταντινούπολη και στη Βαρσοβία με 69 ευρώ.

Σε άλλες πόλεις που συγκεντρώνουν ταξιδιωτικό ενδιαφέρον, οι on-line τιμές τον Νοέμβριο διαμορφώνονται ως εξής: στο Βερολίνο στα 112 ευρώ, στη Ρώμη στα 114 ευρώ, στη Λισαβόνα στα 122, στη Βαρκελώνη στα 124 ευρώ, στη Βιέννη στα 129 ευρώ, στη Μαδρίτη στα 134 ευρώ και στο Άμστερνταμ στα 155 ευρώ.

Να σημειωθεί, ότι η trivago, παγκόσμια μηχανή metasearch ξενοδοχείων, καταγράφει τις αλλαγές των τιμών σε περισσότερα από 2 εκατ. ξενοδοχεία και εναλλακτικά καταλύματα σε παραπάνω από 400 ιστοσελίδες κράτησης ανά τον κόσμο.