Σε έντονα ανοδικούς ρυθμούς κινούνται τη φετινή περίοδο οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό, λόγω της αύξησης της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης.  

9

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία, που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, για την εξέλιξη του τζίρου των επιχειρήσεων τον Μάϊο περιλαμβανομένων των ξενοδοχείων και των καταστημάτων παροχής υπηρεσιών εστίασης, καθώς και για τις εισπράξεις και επισκέψεις, το πρώτο τρίμηνο του έτους, στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς Χώρους της χώρας. Με την ενσωμάτωση των στοιχείων για το καλοκαίρι αναμένεται να καταγραφούν περαιτέρω αυξήσεις, επιβεβαιώνοντας την καλή πορεία του τουρισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάϊο ανήλθε σε 30,56 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 51,8% σε σχέση με τον Μάϊο του 2021, που είχε ανέλθει σε 20,13 εκατ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Μάϊο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης κατά 242%.