Την πρώτη ρομποτική της υπάλληλο πλήρους απασχόλησης «προσέλαβε» η Marriott Hotels & Resorts, για το ξενοδοχείο της Marriott Fort Lauderdale Airport Hotel. Η Betty Bot, «παιδί» της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Bear Robotics, είναι εκπαιδευμένη ως «Servi» και θα εργαστεί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, Radiant 166. Οι δυνατότητές της περιλαμβάνουν τη μεταφορά φαγητού, ποτών και χρησιμοποιημένων πιάτων μεταξύ της κουζίνας και των τραπεζιών.

16

Στο Radiant 166, οι υπάλληλοι της κουζίνας θα φορτώνουν στην Betty Bot παραγγελίες φαγητού και ποτού και θα τη στέλνουν στην τραπεζαρία για να τις παραδώσει, επιτρέποντας στο ανθρώπινο δυναμικό να συνεχίσει να επικεντρώνονται στην αλληλεπίδραση με τους πελάτες.

Οπλισμένη με τρισδιάστατους αισθητήρες, η Betty Bot μπορεί να αποφύγει όλα τα εμπόδια για να φτάσει στα τραπέζια που της έχουν ανατεθεί. Στη συνέχεια, η νέα υπάλληλος θα φροντίζει ώστε να χρησιμοποιημένα πιάτα να μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων.  

Από πλευράς του, ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου κ. Mychal Millian, δήλωσε ενθουσιασμένος που η επιχείρηση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αξιοποίησης νέων καινοτομιών και τεχνολογιών και καλωσορίζει τη νέα υπάλληλο Betty Bot με ανοιχτές αγκάλες.

Επιπλέον, ο κ. Millian επεσήμανε ότι, καθώς ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται και μεγαλώνει, οι πεποιθήσεις που είναι πιο σημαντικές για την επιχείρηση παραμένουν οι ίδιες – επιδιώκοντας την αριστεία και εξυπηρετώντας όσο το δυνατόν καλύτερα τους επισκέπτες.

Μέσω της συνεργασίας της με την Bear Robotics, στόχος της Marriott είναι να συνεχίσει να βελτιώνει την εμπειρία εξυπηρέτησης των πελατών της.

Σχετικά με την Bear Robotics

Η Bear Robotics επιδιώκει να αναβαθμίσει τις εμπειρίες της γαστρονομίας, αυτοματοποιώντας το δύσκολο κομμάτι της. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και ρομπότ αυτόνομης κινητικότητας, η Bear Robotics αναπτύσσει ρομπότ για να φροντίζουν τα πάντα, από το σερβίρισμα ποτών μέχρι την τακτοποίηση τραπεζιών, επιτρέποντας στους οικοδεσπότες να επικεντρωθούν στην παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών.

Με έδρα το Redwood City της Καλιφόρνια και το Ντάλας του Τέξας, τα βραβευμένα ρομπότ της Bear Robotics αντιμετωπίζουν δύσκολες δουλειές με τελειοποιημένο τρόπο σε μια σειρά από εστιατόρια, κουζίνες,  πανεπιστημιουπόλεις, καζίνο και εγκαταστάσεις φροντίδας ηλικιωμένων σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ασία.

Για να πάρετε μια γεύση, δείτε τη συνάδελφο της Betty Bot, Penny Bot, εν ώρα εργασίας: 

×
play button
PLAY FULL VIDEO