Η ευρύτερη περιοχή της πλατείας Ομόνοιας συνεχίζει να συγκεντρώνει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη λειτουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων με την αξιοποίηση του υφιστάμενου κτιριακού δυναμικού της.

9

Στο πλαίσιο αυτό ο e-ΕΦΚΑ προχώρησε στην ενεργοποίηση της διαδικασίας για την εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης με εκτίμηση της μισθωτικής αξίας για ακίνητο, ιδιοκτησίας του, επί της οδού Αγ.Κωνσταντίνου 5, στην Αθήνα. Πρόκειται για διατηρητέο 6όροφο ακίνητο στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας στο οποίο, σήμερα στεγάζονται υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ. Ήδη, ο Οργανισμός ανέθεσε την εκπόνηση της μελέτης η οποία θα διενεργηθεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά ή διεθνή αναγνωρισμένα εκτιμητικά πρότυπα.

Θα κατατεθούν δύο προτάσεις αξιοποίησης, λαμβάνοντας υπόψη τη μακροχρόνια παραχώρηση από πλευράς e-ΕΦΚΑ της διαχείρισης και εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου ακινήτου με σκοπό τη λειτουργία του ως ξενοδοχειακή μονάδα μετά την εκτέλεση επενδυτικού προγράμματος ανακαίνισης του κτιρίου για τον σκοπό αυτό και ως κτίριο γραφείων.