Στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει τα πάντα. Προϊόντα, υπηρεσίες, ειδήσεις, οτιδήποτε έχει να κάνει με οποιοδήποτε τομέα του χθες και του σήμερα.

13

Για τους νοσταλγούς των ταξιδιών του χθες, στο ebay, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα αγοραπωλησιών παγκοσμίως, προσφέρεται προς πώληση ένας ολόκληρος κόσμος από συλλεκτικά αντικείμενα και αντίκες που έχουν σχέση με τα ταξίδια και τον τουρισμό.

Ανάμεσα στα 500 αντικείμενα που πωλούνται ή βγαίνουν σε δημοπρασία, ξεχωρίζουν δερμάτινες βαλίτσες του 1800, με βελούδινη εσωτερική επένδυση και χαραγμένα τα αρχικά του τότε επιβάτη, ειδικές καπελιέρες για ταξίδι με τρένο από τη δεκαετία του ’20, ταξιδιωτικές θήκες για ασπρόρουχα, ανδρικά ταξιδιωτικά νεσεσέρ του 1790 με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, όπως βούρτσες, ξυριστικά, καθρέφτες και φιαλίδια για προϊόντα από το 1790, φλασκιά και ταξιδιωτικά σκεύη για τσάι, συλλεκτικά αυτοκόλλητα από βαλίτσες, ασημένιες ετικέτες και ασημένια λουκέτα με τα κλειδιά τους για βαλίτσες, δερμάτινες θήκες διαβατηρίων, αποκόμματα εισιτηρίων, μεταλλικές σημάνσεις από ξενοδοχεία, αλλά και ταξιδιωτικοί χάρτες από κάθε εποχή.

Για παράδειγμα, βαλίτσα Louis Vuitton του 1888, τύπου Marquerie trunk, πωλείται 31.000 ευρώ, ενώ θήκη διαβατηρίου της δεκαετίας του ’60, προσφέρεται έναντι 25 ευρώ.  Οι αντίκες που περνούν από τη διαδικασία της δημοπρασίας, μπορεί να φθάσουν σε απροσδιόριστα ποσά.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι μεγάλο, αφού κάθε μέρα προστίθενται και αφαιρούνται δεκάδες αντικείμενα από τη λίστα των ταξιδιωτικών αντικών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τα περισσότερα συλλεκτικά αντικείμενα και κυρίως οι βαλίτσες, προέρχονται από πωλητές της Ιαπωνίας.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι, συνολικά, στην κατηγορία «ταξίδια», προσφέρονται μέσω του ebay πάνω από 60.000 ταξιδιωτικές υπηρεσίες και τουριστικά αντικείμενα, όπως πακέτα ταξιδιών, κρουαζιέρες, διαμονές, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα , ενοικιαζόμενα σκάφη, εισιτήρια μέσων μεταφορών και θεαμάτων, ταξιδιωτικοί οδηγοί, συνδρομές για ταξιδιωτικές υπηρεσίες, αξεσουάρ για κάμπινγκ και άλλα.

Μεταξύ άλλων, στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να βρει και κομμάτια από εξοπλισμό αεροσκαφών, όπως μηχανολογικά μέρη, πάνελ, υψομετρητές, συστήματα προειδοποίησης αλλά και μέρη από αυτόματους πιλότους. Για παράδειγμα, μηχανολογικά μέρη πιλοτηρίων αεροσκαφών που έχουν αποσυρθεί, πωλούνται από 150 έως 750 ευρώ, εξαιρουμένων των αντικειμένων δημοπρασίας.

Σε ότι αφορά στις σύγχρονες ταξιδιωτικές υπηρεσίες, μπορεί κανείς να βρει πιστωτικά αεροπορικών εισιτηρίων, λόγου χάριν από την Αγγλία προς την Ισπανία, προς 600 ευρώ αλλά και υπερπολυτελείς διαμονές στις Μαλδίβες, στην τιμή των περίπου 260 ευρώ ανά διανυκτέρευση.  

Τέλος, στα ταξίδια του ebay προσφέρονται προς πώληση και ταξιδιωτικά domain names, όπως είναι για  παράδειγμα το The Silk Rail Road.com στην τιμή των περίπου 11.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

10 Gadgets που θα μεταμορφώσουν το ταξίδι σας στην απόλυτη tech εμπειρία

Πώς να οργανώσετε ένα road trip: Οι παγίδες, τα πρέπει και τα μη ενός οδικού ταξιδιού

Τζουμέικερς: Μια παρέα στα Τζουμέρκα δημιουργεί αγροτικά εργαλεία με αντισυμβατικό τρόπο

Οι τιμές των αντικειμένων προς πώληση, κυμαίνονται από 25 ευρώ έως και 40.000 ευρώ

Στο ebay τα ταξίδια κυριαρχούν