Κατακόρυφη αύξηση σημειώθηκε στις αναζητήσεις της κατηγορίας «κάστρα» των βραχυχρόνιων μισθώσεων, μετά το ντεμπούτο της δεύτερης σεζόν της εκπομπής «Οι Προδότες» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

11

Τόσο η βρετανική, όσο και η αμερικανική έκδοση του παιχνιδιού, γυρίζεται στο Ardross Castle, το οποίο δεν διατίθεται στους ταξιδιώτες για διαμονή, αλλά προσφέρεται για διοργάνωση γάμων, εκδηλώσεων και για τα γυρίσματα τηλεοπτικών ή κινηματογραφικών παραγωγών. Πρόκειται για ένα ονειρικό κάστρο του 19ου αιώνα, το οποίο βρίσκεται στα Highlands της Σκωτίας, μισή ώρα από το Ινβερνές, όπου υπάρχει διεθνές αεροδρόμιο. Η θεαματική τοποθεσία του κάστρου στην καρδιά της κοιλάδας του Averon, που τη διασχίζει ο ποταμός Alness, πλαισιωμένος από θεαματικούς λόφους και βουνά, αλλά και το μεγαλειώδες σκηνικό του ίδιου του οικήματος, επιτυγχάνει ένα ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα για τους Προδότες, δημιουργώντας παράλληλα στους τηλεθεατές την έντονη επιθυμία να το επισκεφθούν.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με το BBC, έως τον Φεβρουάριο του 2023, η πρώτη σεζόν των Προδοτών είχε προβληθεί στην πλατφόρμα του καναλιού πάνω από 34 εκατ. φορές. Περαιτέρω, σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η Airbnb, διαπιστώθηκε ότι οι βρετανικές τηλεοπτικές εκπομπές ωθούν το 40% των Βρετανών να εξερευνήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο όσο ποτέ άλλοτε. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό είχε ως συνέπεια να δημιουργηθεί ένα νέο ταξιδιωτικό ρεύμα, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στο ιδιαίτερο κλίμα που προσφέρει το συγκεκριμένο κάστρο, αλλά αφορά συνολικά στις εξαιρετικές εμπειρίες που θα μπορούσε να βιώσει ο ταξιδιώτης μέσω της διαμονής του σε κάστρα της Σκωτίας και άλλων περιοχών του κόσμου. Η ορμή του ρεύματος αυτού, εντοπίστηκε γρήγορα από την πλειοψηφία των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης. Στην Airbnb για παράδειγμα, παρατηρήθηκε ότι οι αναζητήσεις για διαμονή στην κατηγορία «κάστρα», αυξήθηκαν ανέλπιστα, την ίδια χρονική στιγμή με την προβολή της δεύτερης σεζόν των Προδοτών.

Για να βοηθήσει τους λάτρεις των κάστρων να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, η πλατφόρμα δημιούργησε μία πρόταση με τα πιο αγαπημένα σκωτσέζικα κάστρα, τα οποία προσφέρονται για διαμονές.

Τα 7 πιο δημοφιλή σκωτσέζικα κάστρα της Airbnb, είναι το Κάστρο Kilbryde, Stirling, το Scone Palace, Perth and Kinross, το The Mansion House, Clackmannanshire, το Cats Castle, Argyll and Bute, το Cambo, Fife, τo St. Benedict’s Abbey, Highlands και το Κάστρο Thornton, Aberdeenshire.

Σημειώνεται ότι τα κάστρα αυτά, περιλαμβάνονται στα 2.000 παρεμφερή καταλύματα της αντίστοιχης, παγκόσμιας κατηγορίας, η οποία περιλαμβάνει από ένα κάστρο του 19ου αιώνα στις όχθες του ποταμού Boro της Ιρλανδίας, έως ένα κάστρο βαυαρικού στιλ στο Βερμόντ.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της πλατφόρμας στα ξένα μέσα, τα κάστρα μεταφέρουν τους επισκέπτες σε άλλες εποχές, ζωντανεύοντας την πιο τρελή τους φαντασία και προσφέροντάς τους αποδράσεις που ταιριάζουν τόσο σε «προδότες» όσο και σε «πιστούς».

Διαβάστε ακόμα:

10 εντυπωσιακά κάστρα στη Σκωτία για μια μοναδική εμπειρία διαμονής

Σκωτία: Ταξίδι στην χώρα των κάστρων και των διάσημων ουίσκι

Εδιμβούργο: H ωραιότερη πόλη της Σκωτίας