Μπορεί να είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Ελλάδας, αλλά το νησί της Κέρκυρας είναι μεγάλο σε έκταση και κρύβει ακόμα πολλές παραλίες που δεν έχουν μπει στους τουριστικούς οδηγούς. Αυτό δε σημαίνει ότι στις παρακάτω παραλίες δε θα βρείτε κόσμο, αλλά αυτές οι πέντε παραλίες δεν είναι οργανωμένες και κάποιες από αυτές απαιτούν λίγο έξτρα κόπο για να τις προσεγγίσετε. Θα σας ανταμείψουν όμως με τα κρυστάλλινα νερά τους και το μοναδικό τοπίο.

12

Μέγας Χορός


Η νοτιοδυτική ακτή της Κέρκυρας είναι γνωστή για τις μεγάλες αμμουδερές παραλίες της όπως ο Γαρδένος, ο Άι Γόρδης του Νότου και ο Αρκουδίλας. Λίγο πιο βόρεια όμως, υπάρχει η παραλία Μέγας Χορός με γαλανά, πεντακάθαρα νερά και χρυσαφένια άμμο. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και δεν έχει και πολλές ευκαιρίες για σκιά, όποτε φέρτε μαζί σας προμήθειες και ομπρέλα. Θα την προσεγγίσετε μέσω του χωριού Περιβόλι. Για το ιδιαίτερο όνομά της κυκλοφορούν δύο ιστορίες.

Η πρώτη λέει ότι οι πειρατές συγκέντρωναν σε αυτό το σημείο τα λάφυρά τους, τα μοίραζαν και ακολουθούσε χορός, ενώ η δεύτερη αναφέρεται στο κάψιμο του καρνάβαλου που γινόταν στην παραλία από τους κατοίκους.

Γυαλί


Ένας μικρός κλειστός κόλπος με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά είναι το Γυαλί που οφείλει το όνομά του ακριβώς σε αυτά τα πεντακάθαρα νερά. Είναι επίσης ίσως η πιο απαιτητική παραλία στο νησί, καθώς θα χρειαστεί να περπατήσετε αρκετά και να κάνετε και λίγο καταρρίχηση για να φτάσετε. Μετά το χωριό Γιαννάδες θα συνεχίσετε και θα παρκάρετε στο εκκλησάκι που έχει άπλετο χώρο. Από εκεί ξεκινάει χωμάτινο μονοπάτι και μόλις φτάσετε πάνω από την παραλία, θα πρέπει να κατεβείτε την απότομη πλαγιά με τη βοήθεια σχοινιών που υπάρχουν εκεί για αυτόν το λόγο. Σε άλλα απότομα σημεία έχουν τοποθετηθεί ξύλινες σκάλες. Έχετε υπόψιν σας ότι και η ανηφόρα θέλει καλή φυσική κατάσταση. Θα αποζημιωθείτε όμως με μια βουτιά σε αυτά τα μοναδικά νερά και είναι σίγουρο ότι ακόμα και τον Αύγουστο, το Γυαλί θα έχετε λιγότερο κόσμο από ότι άλλες παραλίες.

Πόρτο Τιμόνι


Στη βορειοδυτική Κέρκυρα, βόρεια της Παλαιοκαστρίτσας βρίσκονται οι δύο παραλίες με το όνομα Πόρτο Τιμόνι. Βρίσκονται από τις δύο πλευρές μιας στενής λωρίδας γης και έχουν και οι δύο καθαρά νερά και άμμο με ψιλό βοτσαλάκι. Η πρόσβαση γίνεται μέσω του χωριού Αφιώνα όπου θα παρκάρετε και από εκεί θα πάρετε το μονοπάτι το οποίο μετά από 20-25 λεπτά θα σας οδηγήσει στις παραλίες. Το Πόρτο Τιμόνι είναι ιδανική επιλογή για μέρες με αέρα, καθώς ανάλογα με την κατεύθυνση των ανέμων, μπορείτε να μετακινηθείτε από τη μία ακτή στην άλλη. Καμία από τις δύο παραλίες δεν είναι οργανωμένες, οπότε πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα.

Κερασιά


Στη βορειοανατολική πλευρά της Κέρκυρας βρίσκεται αυτή η μικρή παραλία, την οποία θα διαλέξετε για τα πεντακάθαρα νερά και τα πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Τα νερά βαθαίνουν γρήγορα και όπως σε όλη τη βόρεια Κέρκυρα μπορεί να είναι αρκετά κρύα. Στην άκρη της παραλίας υπάρχει ένα μικρό καφέ και μια ταβέρνα. Η πρόσβαση γίνεται μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου μέχρι δίπλα στην παραλία.

Ροβινιά


Για πολλά χρόνια αποτελούσε το κοινό μυστικό των ντόπιων αλλά τελευταία όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν την μαγευτική παραλία κοντά στο χωριό Λιαπάδες. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη αν εξαιρέσεις ένα μικρό καΐκι που δένει στην αριστερή πλευρά και προμηθεύει τους λουόμενους με καφέ, αναψυκτικά και παγωτό. Εξωτικά, γαλαζοπράσινα νερά, ψιλό βοτσαλάκι και απότομα κάθετα βράχια συνθέτουν την εικόνα της παραλίας, η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες μαζεύει αρκετό κόσμο. Για να την προσεγγίσετε θα περάσετε από το χωριό Λιάπαδες, θα συνεχίσετε σε έναν βατό χωματόδρομο, θα αφήσετε το αυτοκίνητο και θα περπατήσετε για περίπου 5 λεπτά.

Διαβάστε ακόμα:

Μον Ρεπό: Το κομψό ανάκτορο-σύμβολο της Κέρκυρας και οι απέραντοι κήποι του

Στο σπίτι όπου έζησε ο Διονύσιος Σολωμός στα Μουράγια της Κέρκυρας

Bόλτα στη Σπιανάδα, μαγευτική θέα από το Παλιό Φρούριο: 6 εμπειρίες στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας