Σε τοπ καταδυτικό προορισμό εξελίσσεται η Κύπρος, με μεσογειακούς υφάλους, απίστευτα ναυάγια και υποβρύχια μουσεία.

16

Ξεκινάμε την υποθαλάσσια περιπέτεια από τον Βράχο της Αφροδίτης και τις βραχώδεις σπηλιές στο Λατσί. Τους λάτρεις των μεγαλύτερων προκλήσεων περιμένει το Manijin island, το κουφάρι του EDRO III που λιάζεται κάτω από το φως της Κύπρου και τα Jubilee shoals. Κάνοντας μια ανάπαυλα στην κυπριακή στεριά, επισκεπτόμαστε το Κάστρο Koλοσσίου και τον Αρχαιολογικό χώρο της Αμαθούντας για να καταδυθούμε αργότερα στο υποθαλάσσιο πια αρχαίο λιμάνι της αλλά και στα λοιπά ναυάγια της Λεμεσού.

Αν ο δρόμος σας φέρει στην Λάρνακα, αποτίστε φόρο καταδυτικής τιμής στο πασίγνωστο «Ζηνοβία», το οποίο είναι ένα από τα δέκα καλύτερα ναυάγια παγκοσμίως. Το «Ζηνοβία» ήταν ένα σουηδικό οχηματαγωγό φέρρυ, το οποίο βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι το 1980, ως εκ τούτου του αποδόθηκε η ονομασία «Ο Τιτανικός της Μεσογείου». Το πλοίο και μέρος του φορτίου του είναι άθικτα, καθιστώντας το συναρπαστικό για εξερεύνηση.

×
play button
PLAY FULL VIDEO

Σε επόμενη βουτιά σας -όχι πολύ μακριά- θα διαπιστώσετε ότι ακόμη και ένα ναυάγιο μπορεί να φέρει το όνομα «Ελπίδα». Ανατολικότερα, η βόλτα στην εντυπωσιακή Μαρίνα της Αγίας Νάπας θα «παντρευτεί» μια ακόμη πιο εντυπωσιακή εικόνα, το MUSAN, το υποθαλάσσιο Μουσείο 93 γλυπτών που μιλούν στο περιβάλλον και μας αφυπνίζουν για το περιβάλλον.

Τέλος, φτάνουμε στα άδυτα των κυπριακών υδάτων ακολουθώντας το Canyon ή «φλερτάροντας» με το ναυάγιο «Νέμεσις». Στην ευρύτερη περιοχή της Πάφου, θα παραδοθείτε στο green bay και θα κολυμπήσετε διακριτικά βλέποντας τις διάσημες καρέτα-καρέτα.

Διαβάστε ακόμα:

Τι αγοράζουν οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα

Τρόοδος Κύπρου: Οργανωμένα μονοπάτια μέσα σε δάση με πεύκα, γάργαρα νερά και καταρράκτες